Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Kalmar fredag 14/1

FSport fantasy trav

Fredagens dubbel körs på Kalmartravet och efter idel favoritsegrar på dubbeln är det nog dags för i alla fall en skräll? Tycker 1 Darlington Fame i inledningen är spelbar ikväll till ynka 3% men har galopperat dubbelt på slutet så håll i plånboken.
Missa inte heller tipsen som kommer under natten till nya spelet ”Platskampen” där du tar ut ett eget stall med hästar som ska springa in pengar till dig under V75-loppen.
Det stallet som vinner mest pengar under en tävlingsdag vinner också poolspelet och det roliga med den här varianten är att man kan missa två första loppen och ändå inte vara borta från segern.
Trevlig Helg Allez <3

Dagens Dubbel 1 – 2640m Autostart
Favoriten :
3 Cester har visat bra form på slutet och även om han inte är något hett spetsbud initialt så borde han kunna köra sig dit efter en bit då det saknas startraketer. Nu är inte Stefan kanske den offensivaste kusken men över dryga distansen så vill man nog ta position över den dryga distansen då hästen är stark och rejäl.
Bra chans.
Motbuden :
9 Le Piment går ner lite i klass till det här loppet och läget med nionde spår behöver inte vara alls fel då man kan sitta i andraspår direkt. Gick bra över aktuell distans på V75 näst senast som trea trots en väldigt tuff resa. Hamnar man ett par hack längre fram här så är man nog med i segerstriden.
7 Love Runs Out har bra förutsättningar ikväll tycker jag. Gillar distans, årstid och banan.
Bortvald av Persson dock till förmån för favoriten men Kevin Oscarsson är en duglig ersättare.
Dock inte startat sen oktober månad så kanske fattas lite men till 5% tycker jag man bör strecka vid gardering.
4 That´s It är påpassad på toton till kvällens start och jag kan köpa det till viss del även om jag tror att vinna blir lite vanskligt. Intressant med Sjunnesson upp i alla fall och hästen kommer nog närmare vinst för varje start. Dock inte ikväll tror jag.
8 Japiro Queen var med nedspelad såg jag och det måste vara på vinsten senast. Det var dock första segern i livet och det känns inte alls som en häst som man laddar med från spår 8 bakom bilen och sen håller undan för alla över lång distans.
Grovt överspelad och får inga pengar av mig. Pass.
Skrällen :
1 Darlington Fame har två raka galopper i raden vilket inte är positivt givetvis men gick bra innan det och det är nog troligt att ingen tar en längd på honom i starten.
Sen om Ola väljer att testa där eller släppa o lifta med är svårt att sia om på förhand men till 3% på läget är han spelbar. Passas!!
Vår Vinnare :
3 Cester

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
4 Oskar Run var man uppåt på senast och var nerspelad till 6.78 på V75 men galopperade i sista sväng under anfallsorder. Solida insatser före det och här handlar nog det mesta om vem som kommer först till front mellan Oskar och 3 Loveley Lasse.
Känns ändå som en vettig favorit även om motstånd finns.
Motbuden :
2 Namur tror jag tar ledningen in i första kurvan men släpper nog till någon betrodd. Har visserligen 1-2-1 på fyra försök från ledningen men går bra på rulle med och då man saknar lopp i kroppen känns ryggresa vettigast. Kan vinna med lucka i rätt tid.
3 Loveley Lasse kommer nog försöka köra vad som går för att hålla upp ledningen och visst vore han värd en seger i raden. Jämn i prestationerna men galopperar en del så det gäller nog först och främst att få runt honom felfritt. Lite oroande att han inte vunnit på ett tag så därför väljer jag att ranka ner en aning.
14 Bear A Perfection har farten men ruskigt svårt spår. Men garderar man brett ska man nog strecka båda stall Oscarssons hästar.
11 Sergie Phefirst kommer från samma stall som 14 Bear A Perfection kan man väl säga och man låter väldigt uppåt på förhand trots 0% och man tror att det var segern som rök senast när han tappade i starten efter en störning.
6 Moons Lille Olle har en smickrande rad och senast körde man loppet i halsen på honom. Dock full form men spår en aning långt ut på vingen och ska nog inte överskattas på sina två raka segrar då t ex favoriten är en mycket hårdare häst.
Skrällen :
9 Hitthebar till 2% blir mitt skrällbud i loppet när man kan rygga en startsnabb häst på innerspåret i starten och sen få en resa i draget och hoppas att det löser sig.
Har visat bra fart på slutet så kan gå.
Vår Vinnare :
4 Oskar Run

 

Spelförslag :
DD 1 : 1-3
DD 2 : 2-4

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.