Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Axevalla torsdag 13/1

FSport fantasy trav

Torsdagens dubbel går runt hörnet på Axevalla och det är två ganska svårlösta lopp som ska analyseras. Jag landade i 12 Boke Palema som jag tycker är en riktigt fin individ och loppet är en spårtrappa så läget är vad det är men någon mer strykning i loppet skulle öka vinstchansen markant.
Inledningen tycker jag har en svag favorit i 2 Conrads Diderot som jag inte tror kommer stå emot på Axevallas långa upplopp utan jag streckar en annan lite betrodd och resten skrällar som har potential men skriver dom i ordningen jag rankar ifall någon vill ha mindre kombinationer.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
2 Conrads Diderot står perfekt till för att ta ledningen med bara två hästar på startvolten. En position han har två segrar på två försök ifrån med sulky. Senast när det var monté gick han också i ledningen men stumnade betänkligt vilket oroar så klart.
Speciellt då han varit just tveksam i insatserna på slutet över lag så är jag tveksam till att han ska gå undan över Axevallas långa upplopp. Nja, känns som en svag favorit trots perfekt läge.
Motbuden :
5 Alfredo Sauce är nog den som borde vara favorit i loppet, inte startat sen september men kommer väl förbered enligt tränaren och gör comeback i lämplig omgivning så man behöver nog inte 100% form heller för att duga till seger när man går ner i klass.
Normalt sett brukar hon möta hästar som Svecak Palema och Zante Grif. Den senare slog hon både för tre starter sen samt vid segern för fyra starter sen.
Med bara lite klaff på loppet så borde hennes slutrökare avgöra det här loppet i god tid över upploppet. Min första häst i öppet lopp.
12 Zoko Lane var det rejält skrik på senast och det såg bra ut tills han föll ur travet utvändigt ledaren halvvarvet från mål. Svårt att veta givetvis hur mycket det var kvar i det läget men är van vid V75-klass så borde räcka långt med lite klaff.
3 Rally Gunnar är Stenströmer riktigt uppåt på och hans har svarat bra på träningen på slutet och även om man inte går ut och rent ut säger att man ska vinna loppet så tror man på en riktigt bra insats.
Kan köpa positiviteten men innerspåret på tillägg är lite chansartat men är nog som bäst med en smygare i ryggar så löser det sig kan han så klart räcka hela vägen.
8 Flexible Launcher var med i samma montélopp som favoriten senast och dom var likvärdigt spelade på toton men han var riktigt på tårna för dagen och vann enkelt till slut.
Inte vunnit sulkylopp sen i somras men gjort ok insatser utan att vara först över mål och med tanke på segern senast så måste han räknas även här.
6 Souvenir D'Inverne var riktigt bra vid segern näst senast från dödens och kommer han bara iväg vettigt från fjärdespåret och får lite ryggar att gå på så har han visat på slutet att formen är bra och 3% är i lägsta laget.
7 Nisse Sånna är inte riktigt lika bra som i unga år men vinner lite då och då fortfarande och ska bli intressant med Magnus Jakobsson i sulkyn. Tål att gå en repa i spåren så garderar man brett kan han vara värd streck.
Skrällen :
1 Digital Ocean satt fast senast med krafter kvar i mål och har nu för första gången på länge ett bra läge som garanterar en bra resa.
Med tanke på att Jepson kommer gasa i spets med favoriten så känns 1% väldigt spelvänligt om man får rygga den hela vägen in på upploppet.
Vår Vinnare :
5 Alfredo Sauce

Dagens Dubbel 2 – 2640m Autostart
Favoriten :
10 Theycallmesixten är bra för klassen men har visats sig effektivast i ledningen så bakspåret är inte direkt positivt. Senaste loppet är bara att glömma, allt blev fel.
Fin individ som startar med vinstchans men ska inte vara favorit tycker jag.
En av 3-4 kanske som höjer sig över mängden.
Motbuden :
12 Boke Palema gillar jag verkligen och är en sån där herre som de gånger han travar brukar avgöra på ren vilja. Har ett mäktigt klipp i steget och trots spåret så tror jag körande Kim Eriksson kommer avancera tidigt upp utvändigt och alternativt få ta över.
I vilket fall är han bra nog att vinna från alla positioner. Loppet är svårt så det känns som en ok häst att luta sig emot. Läget är vad det är när det är spårtrappa och jag tycker han är hård nog att hantera det.
2 Harper Smart gjorde det ok senast utan att glänsa och av de mest betrodda har han klart bäst utgångsläge och jag trodde nog han skulle bli favorit i loppet.
Tror dock inte man kommer försöka ta sig till spets över den dryga distansen då han har sin bästa bit till slut så vill man nog hellre köra då.
Vann på distansen på Vaggeryd trots dödens.
Skrällen :
3 Happy Roger provade V75 senast och fick med sig sistapengen efter att ha haft lite missflyt med positionerna i loppet. Vann enkelt efter bra resa innan det och tränaren Anna Forssell är en av Axevallas absolut vassaste tränare.
Vår Vinnare :
12 Boke Palema

 

Spelförslag :
DD 1 : 5-8-12-6-1
DD 2 : 12 Boke Palema

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.