Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Eskilstuna tisdag 11/1

FSport fantasy trav

Totalt snett ute igår där Can Lane gav upp helt efter lite tryck och nu släpper jag nog den herren framöver. Nya tag ikväll när Sundbyholmstravet ska hålla i tävlingarna och det är två svårlösta lopp vi bjuds på och chansen för ett riktigt bra odds finns om man hittar rätt i gröten.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
3 Buttermere verkar sannerligen trivas hos Madelaine Vidar där han har två raka segrar i den nya regin. Första starten gick han lätt undan från spets men senast var nog kanske mer imponerande då han med lätthet rundade hela fältet sista halvvarvet.
Fick det visserligen litegrann serverat men insatsen var riktigt vass.
Med bara fem hästar på första volten borde återigen ledningen ligga bra till hands och på visad form torde han bli svårslagen för bakom favoriten är det verkligen vidöppet.
Motbuden :
4 O.M.Hazebrouck kommer även han med två raka segrar men har lite svårare startspår den här gången. Chansen ligger väl i att ta sig förbi favoriten i starten men det känns aningen långsökt.
Kan få fint lopp ändå och räknas som motbud.
11 Edwardscissorhands vinner inte så jätteofta men har bra läge för en snabbstart och vaken kusk i vagnen. Galopperar mycket så raden är lite missvisande om han får i väg honom felfritt den här starten.
15 Rulle Roc är en riktigt bra häst för klassen men läget försvårar ju väldigt. När sen tränaren går ut och säger att man vill ha ett lopp i ryggar så länge som möjligt denna gång så känns det som att det kommer vara för långt fram för seger. Men med lite klaff så visst. Dock aningen överstreckad.
12 Gazette är inte så tokig och från springspår på tillägg borde man hamna någorlunda bra till från start. Positiv senast och hade grepp om segern men fick ge sig. 1% är lite väl lågt med tanke på insatsen senast.
13 Sally's Love har riktigt punschigt läge men innerspår i bakre volten brukar innebära spårsnål resa i alla fall och skulle det sen lösa sig med sesam öppnar sig eller liknande så har hon en bra avslutning.
Skrällen :
2 Mazarin Brodda vann näst senast efter tidig ledning och Lars-Åke Söderholm brukar ha fina hästar i stallet och går lite under radarn. Kan nog riva åt sig ledningen och släppa till favoriten för att få en perfekt resa till 3%
Vår Vinnare :
3 Buttermere

Dagens Dubbel 2 – 2640m Autostart
Favoriten :
14 Kimi Di Quattro har gjort det bra på rikstoton och går ner ganska rejält i klass till det här loppet.
Fick en tung resa senast på V75 men höll bra och visade att han tål att gå fram utvändigt i ett lopp som detta.  Gynnas av distansen men har dock vinsterna från ledningen så gardering känns given.
Motbuden :
13 Cambria var inte Dalborg nöjd med över att bli diskad senast efter en snäv situation i sista sväng senast. Även han möter enklare motstånd än på slutet och visade i alla fall full form senast.
Tränaren låter väldigt uppåt och styrkan har han så kanske att man avancerar tidigt.
Ofta med där framme och kan mycket väl vinna.
7 Fernando Vixi inledde sin karriär på svensk mark hos Tuomas Korvenoja och tampades faktiskt ett tag med hästar som Campo Bahia och var t o m spelad till favorit mot densamme i ett lopp på valla.
Det vittnar ju om att det finns kapacitet i alla fall och kommer med två raka segrar i bagaget så ska nog räknas här också.
8 Maestro Zon har ju ett tråkigt spår men kan nog öppna hyffsat för att få position. Går bra från kön och gick bra senast. Vid gardering.
3 G.K.Tetris har full form och läge för ledningen där han har vunnit sina båda segrar.
Men det är just det att det ”bara” blivit två segrar på 24 starter som gör att han känns väldigt sårbar med 15 hästar bakom bilen. Tycker han är grovt överstreckad till 12% och är inget för mig.
2 Kent Le Soleil tycker jag är mer spelvärd i så fall till 4% från bra utgångsläge. Sitter direkt i andraspår och borde som sämst få tredje ytter eller liknande.
Vann enkelt näst senast efter att ha tagit över ledningen men var inte alls att känna igen starten efter. Fick dock riktigt tungt lopp den gången och kanske helt enkelt ledsnade.
Skrällen :
15 Helios Di Quattro har kanske sämsta tänkbara utgångsläge och har en mil hästar att runda men tittar man bortom galopperna så brukar han prestera bra och jag har sagt det förut att Lennartsson är vass på att få runt såna här hästar.
Körde honom för fyra starter sen just på Eskilstuna och var tvåa då på ett fint sätt trots dubbla tillägg.
Lennartsson till 1% på duglig häst streckar jag i alla fall.
Vår Vinnare :
7 Fernando Vixi

 

Spelförslag :
DD 1 : 3 Buttermere
DD 2 : 2-7-8-13-15

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.