Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Umåker fredag 7/1

FSport fantasy trav

Halv dumstrut på igår när 7 Lucifer Sam bara var bäst. Man skulle i och för sig vilja veta hur Anders Svanstedt resonerade med 1 Akela Play i ledningen när man släpper värsta konkurrenten till spets helt gratis i stället för att försöka svara? Konstig taktik även om man ändå får chansen på open stretch så ger man ju bort loppet gratis?
Kvällens dubbel går på Umåker och det är isbana med hakar som gäller för kvällen.
Tror mycket på 6 Magic Caviar i avslutningen som har förutsättningarna i loppet och kan nog gå en 15-tid från ledningen vilket borde räcka långt.
Dubblar dock med Robert Dunders 8 Ultimate Brodde som sett riktigt vass ut på slutet utan att ha fått sticka dit nosen först.
Trevlig helg på er allez <3

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
8 Ravn Kiro har hög kapacitet men har också stora problem att hålla ihop travet. Det lustiga i kråksången är att han normalt sett fungerar bättre på isbanan men galopperat två senaste.
Enligt Magnus som körde så gick det lite för fort när man attackerade i vida spår och det var nog en topplacering som rök där.
Enligt tränaren är spåret helt ok då han i lugn o ro kan trava in sig och sen välja själv när det är dags att komma in i loppet. Förstår att han är favorit men loppet är rätt så öppet och galopperna på slutet oroar givetvis.
Motbuden :
2 Philip gillar jag skarpt, fungerar normalt på vinterbana men var blek senast. Ska normalt sett duga en bit till upp i klasserna och har ett bra spår här. Tidig för mig.
1 Vännfors Grynet har läge för ledningen här och Mats Gällerstedt är extra vass med kallblod.
Har 2-2-1 från ledningen på sex starter så svarar bra i den positionen. Lite småintressant här och kan nog rinna undan från spets om det strular lite för de andra betrodda.
7 Dans Mysak får Ulf Ohlsson i vagnen här och det ekipaget vann nästa senast på ett bra sätt.
Kördes då till ledningen tidigt och höll undan men man ska ha med sig att senast han vann i nuvarande klass innan dess var sommaren 2019.
På visad form ska han räknas men inte överskattas heller.
10 Ivarsviking vann på ett bra sätt senast men fick också det optimala loppet och har varit struken efter det. Kan nog bli smått överstreckad på raden. Bara vid bred gardering för mig.
Skrällen :
12 Sindys Tove har hög kapacitet men gör debut på isbanan vilket kan suga lite extra krafter om man inte är van. Möter överlag lite tuffare hästar än normalt men har framtiden för sig och till 2% tycker jag hon är streckvärd.
Vår Vinnare :
2 Philip

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
12 M.T.Powertool har gjort tre starter för Samu och på vinterbanan med riktigt bra resultat.
Hade otur senast på V75 och missgynnas av spåret men är väldigt startsnabb så kan kanske slinka igenom i starten för att få en ok position. Tufft att vara favorit från spår 12 dock.
Motbuden :
8 Ultimate Brodde kommer från två stentuffa V75-lopp och gjorde det klart godkänt i båda.
Går ner ganska rejält i klass den här gången men har i gengäld svårt spår bakom bilen. Har dock gått bra från krångliga lägen innan så räknas återigen.
6 Magic Caviar är stark och oöm för positioner men här tror jag Hanna Olofsson tidigt kommer köra för ledningen där han trivs allra bäst och tagit samtliga fyra segrar.
Värsta motbudet om spets är 3 Shawn Leejs men han kommer från samma stall så ingen vild gissning att man gärna släpper och liftar med bakom.
Bra förutsättningar.
11 Sylvester Töll vinner kanske inte så ofta men har visat bra form på vinterbana på slutet och kommer från två tuffa lopp som säkert fört honom framåt formmässigt.
Spåret är vad det är men 1% känns förvånansvärt lågt med tanke på hur han har gått på slutet.
Skrällen :
3 Shawn Leejs är som sagt startsnabb han med men frågan är om man inte vill släppa till stallkamraten och sen hoppas på lucka till slut?
Gått riktigt bra tre starter i rad på vinterbanan och 5% från rygg ledaren känns helt ok.
Vår Vinnare :
6 Magic Caviar

 

Spelförslag :
DD 1 : 1-2-8
DD 2 : 6-8

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.