Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Bergsåker tisdag 4/1

FSport fantasy trav

ATG får nog ta sig en funderare på hur man vill kompensera sina kunder snart.
IT-strul på finalen av Winter Burst vilket gjorde att alla inte ens fick chansen att spela. Redan då hade man flyttat tävlingarna men då togs beslutet tidigt av Axevallas sportchef Lars Ågren.
All heder till honom. Rätt man på rätt plats.
Under gårdagens V64-tävlingar var det dags igen. Måste kommit som en chock för Eskilstuna att det var töväder?
I stället flyttades tävlingarna till Romme vilket fick 36% av hästarna att stryka.
Kvällens dubbel går norrut och på Bergsåker är inte vintern något problem vilket gör att vi kan nog räkna med att loppen körs som planerat.
Hade inte avstånden varit i vägen så hade det nog varit bättre att bara köra i norr under vintern.

Kvällens dubbel ser tyvärr väldigt favoritbetonad ut där Bergh har två starka starthästar men jag provar att fälla 6 Kaitlin Way Scott i avslutande avdelningen som har ett spår lite långt ut på vingen vilket kan borga för en tyngre inledning på loppet med startsnabba ekipage invändigt.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
2 Global Lover blir jättefavorit i inledningen vilket är helt i sin ordning. Speciellt sen värsta motbudet på förhand inte kommer till start. Läge för tidig ledning här och där har hästen sju segrar på åtta försök. Spika och gå vidare är känslan. Galopp emot.
Motbuden :
7 Claude P.Hill mötte favoriten just på Bergsåker i början av december men var helt chanslös den gången från nästan exakt samma lägen.
Litet fall framåt senast dock och skulle det strula för favoriten så räknas han där bakom.
5 Power Swirl var pigg senast efter en invändig löpning och kan en del i grunden.
Kuskförstärkt här med och räknas bakom favoriten.
Skrällen :
10 Front Pace gjorde comeback senast efter långt uppehåll och var trea på ett bra sätt och är säkert bättre idag. Ska givetvis inte kunna tugga ner en favorit i spets men letar vi 1%-are så får man ändå hoppas att en del betrodda gör bort sig.
Vår Vinnare :
2 Global Lover

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
6 Kaitlin Way Scott med Bergh blir favorit även i avslutningen. Båda vinsterna är tagna i front och Bergh kommer säkert skicka vad som går igen från start men jag vet inte riktigt om hon kommer dit igen. Inget lejon om hon får svar invändigt och med tanke på hur stor vinstchans Bergh har i första avdelningen så får man nog försöka jobba bort denna.
Motbuden :
8 Turmalin Yankee kom med tre raka segrar till Bergsåker men fick alldeles för svårt utgångsläge plus att hon mötte favoriten i första dd:n. Tillbaka i bättre klass senast och då tog man frivilligt dödens varvet från mål och var riktigt nära segern i mål. Full form fortfarande alltså och kommer hon bara till någorlunda från spåret ska hon räknas tidigt.
4 Bellis Frontline provade för ledningen senast men fick ge sig och krypa ner i rygg istället.
Ok sen som trea i mål men kanske inte så mkt mer. I vilket fall visade man senast att man vill köra i spets och med spår innanför favoriten är chansen stor att man lyckas svara upp.
Räknas i så fall.
1 Belle Godiva kunde lika gärna varit stor favorit i ett lopp som detta men har inte alls fungerat på slutet. Bra spår dock och går ner lite i klass här och ska nog inte nonchaleras helt för har bra farter i kroppen.
Skrällen :
3 Listas Thaitanic är startsnabb även hon och skulle kunna ta ledningen och släppa här vilket kan ge favoriten en vid förstasväng. Gick en bra tid från samma position senast och är skrällen i loppet.
Vår Vinnare :
8 Turmalin Yankee

 

Spelförslag :
DD 1 : 2 Global Lover
DD 2 : 3-4-8

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.