Per Anderssons blogg

Speltips: Introduktion och tips till nya spelet Platskampen.

FSport fantasy trav

Tröttnat på att missa chansen att vinna pengar redan efter första avdelningen?
Med platskampen får du vara hästägare för en dag och fylla ditt stall med potentiella hästar som du tror ska prestera för dagen. Ju fler hästar du hittar på top3, desto mer pengar drar ditt fiktiva stall in och den som lyckas bäst roffar också åt sig största kakan av prispotten.
Platskampen är ett nytt poolspel där du har spänning ända fram till sista loppet.
Du kan prova spelet till V75-finalerna på Solvalla 26/12 här.

Hur funkar det?
Du bygger antingen ett system av flera hästar eller en enkelrad. Man tippar alla sju loppen och vill man ha fler hästar så bör man tänka på att radpriset är 50kr raden.
Hästarna i startlistan kostar olika mycket beroende på deras inbördes ranking.
Eftersom olika hästar kostar olika mycket så blir likheten att ju större skräll, desto mer tjänar din häst åt ditt stall. Fiktiva priserna i varje lopp är detsamma. 1:a 50M – 2:a 35M – 3:a 25M

Vad bör man tänka på?
En bra mix utav favoriter och skrällar brukar vara att föredra men här kommer det unika med Platskampen. En rad innehållande av enbart skrällar kan vara precis lika lukrativt om man är rätt ute i omgången då kostnaden för stallet blir lägre. Å andra sidan brukar ju favoriter ha högre vinstchans rent teoretiskt men kostar också mer att ha i sitt stall.
En favorit som man tror har väldigt bra segerchans men kostar t ex 30M kommer att tjäna pengar till ditt stall även om den kommer på andra plats.
Det handlar i slutändan om att få ditt stall att tjäna så mycket pengar som möjligt på en omgång för att placera dig så högt upp på prisstegen som möjligt.

Följ ditt stall i realtid.
Under tävlingsdagens gång kan du följa ditt stall på leaderboarden lopp för lopp och skulle någon av dina hästar bli strukna får du in en reserv så nära i pris som möjligt.

Några speltips till premiäromgången.

Solvalla lopp 6
Favoriten :
7 Emoji visade näst senast att han är riktigt bra för silver och utmanade en så pass bra häst som Admiral As hela vägen in på linjen.
Då hade han spår längre in bakom bilen och kunde köra sig till ledningen vilket vore fördelaktigt återigen. Dock finns en spetsälskande 2 Chapuy med Åke Lindblom innanför och jag tror inte han är sugen på att släppa ledningen.
Kostnaden för Emoji är 32M vilket betyder att han måste vinna för att ge profit och med de förutsättningarna tycker jag det är ett dåligt spel i platskampen.

Intressanta spelbud :
9 Sweetman slog favoriten från ledningen senast och här kostar man enbart 9M.
Rygg på startsnabba 2 Chapuy är perfekt och jag tror han kommer komma igenom perfekt.
Att han ska sluta top3 tror jag är väldigt troligt och han kan få perfekta loppet i ryggar från spår 9.
4 Jaques Noir vann senast efter en invändig löpning och perfekt lucka. Körande Lennartsson får återigen chansen och från bra spår är 4M ett ok pris.
Hästen har tidigare varit väldigt osäker i loppen men Lennartsson kör vårdat och lyckades bra senast.
8 Dats So Cool är en jätteskräll till endast 1M i pris. Spåret drar ner förhoppningarna givetvis och det är nog långsökt att tro på seger men kan avsluta vasst och har varit trea bakom favoriten i dennes två senaste lopp. Visserligen fått bra lopp då men kan öppna från start och skulle kunna slinka ner.

Mitt Spel i Platskampen :
9 Sweetman (9M)

Solvalla lopp 7
Favoriten :
6 Ikaros Sisu är en löfte som gjort allt rätt hittills. Kostnaden på 39M från spår långt ut på vingen känns inte alls befogad. Även denna favorit måste vinna för att ge profit.
Kan mycket väl göra så men jag har ett bättre spel.

Intressanta spelbud :
1 Gordon Brodde tog ledningen senast från samma läge, släppte då och vann via lucka till slut men denna gång tror jag tuppkammen växt en aning och man vill prova i ledningen.
Hur man än väljer att göra så tycker jag att top3 ska vara inom räckhåll och kostnaden på 25M gör att jag tycker det är bra chans att han ska sluta etta eller tvåa i loppet och skulle man komma på tredje plats får man tillbaka kostnaden för hästen.
Hur som haver känns det som en plusinvestering.
2 Rare Magic med Erik Adielsson har lite samma förutsättningar som 1 Gordon Brodde men kostar bara 15M. Kruxet är bara att det är svårt att ta en längd från start sida vid sida men man bör få en resa i främre träffen och skulle favoriten bråka med min spetsidé så kan Rare Magic få loppet.
9 L.L Labero (4M) och 11 Anna Montana (2M) är tänkbara bra avslutare i loppet men då vinst känns långsökt så återstår att knipa en tredjeplats kanske och det känns lite för osäkert även om priset blir billigt vid eventuellt misslyckande så kan det vara en ok taktik.

Mitt Spel i Platskampen :
1 Gordon Brodde (25M)

Solvalla lopp 8
Favoriten :
9 Ble Du Gers övertygande senast mot liknande hästar efter att ha styrts på tidigt upp utvändigt om ledande Dear Friend. Bara fortsatte forcera framåt och tog över på bortre långsidan.
Bra chans till repris och trots priset på 38M är det nog en vettig favorit.

Intressanta spelbud :
4 Lucifer Lane var med i samma lopp som favoriten senast och spurtade riktigt ettrigt på innerspår efter sen lucka. Nog den enda som tog längder på favoriten över upploppet och nu har man läge för spets den här gången. En position man har tio segrar på tolv försök.
Kan hålla länge och till priset av 22M borde man gå plus. Frågan är bara hur långt det räcker mot favoriten?

Mitt Spel i Platskampen :
4 Lucifer Lane (22M)

Solvalla lopp 9
Favoriten :
1 Kia Ora och 15 Unique Juni delar på favoritskapet och priset på 22M.
Båda har imponerat på slutet och är segerkandidater i detta öppna lopp. För 1 Kia Ora handlar det om att hitta en vettig position då man knappast kan försvara innerspåret men med bara sex hästar på startfållan borde det lösa sig.
För den sistnämnda så ska man runda ett helt fält vilket givetvis är svårt men avslutar alltid starkt i loppen och kommer nog vara med på målfotot utan strul på vägen.

Intressanta spelbud :
12 Zante Grif kostar bara 10M men har haft lite svårigheter att få travet att fungera fläckfritt. På plussidan är att hon klarar av att göra mycket i loppen på egen hand och går hela vägen in i mål.
Top3 är inom räckhåll.
8 Super Sarah (5M) vann sitt försök till denna final i senaste starten efter en fin styrning av Adielsson.
Möter kanske några tuffa konkurrenter men därav också rabatten på priset. Varit top3 11/25 starter.

Mitt Spel i Platskampen :
8 Super Sarah (5M)

Solvalla lopp 10
Favoriten :
2 Beckham tycker jag är helt fel favorit här till 32M.
Visst, hästen är stark och rejäl och bör hamna bra till från perfekt spår. Men vinst krävs för att nå riktig profit och den platsen tror jag är vikt åt någon annan. Pass.
Intressanta spelbud :
3 Powerbank spikade jag på mina dagens dubbeltips för tre starter sen och då vann han övertygande från utvändigt om ledaren. Starten efter tog man ledningen men släppte direkt till hästen 9 Kimi Di Quattro i dagens race. Tog frivilligt dödens och pressade hela vägen tills galoppen olyckligt kom i sista sväng. Knappast tom då.
Senast missade man från springspår och hamnade långt ner i kön. Avslutade dock storstilat till andrapriset och visade att toppformen finns där.
Läge för spets här och där kommer han bli svårtuggad.
Bra spel till 22M.
1 Art Brown har ju ett smaskigt läge för att lopp i rygg ledaren och med Örjan i vagnen känns det som ett vettigt platsspel men kostnaden på 18M känns något hög och det är lite som ska stämma. Nja.. Kanske.
9 Kimi Di Quattro vann som sagt från spets senast han mötte min vinnare. Annat läge nu och 17M är ganska dyrt från bakspår. Men tänkbar om man inte gillar min idé då han har bra rygg i favoriten.

Mitt Spel i Platskampen :
3 Powerbank (22M)

 Solvalla lopp 11

Favoriten :
11 Carry Cash (26M) har tre raka och blir favorit här med Örjan i vagnen. Loppet är över mastiga tre varv och vid första anblick är det ett par ekipage som höjer sig över mängden.
Favoriten tillsammans med stallkamraten 6 Made Of Stars (22M) tillhör de starkaste i loppet och båda räknas tidigt. Priset är dock i högsta laget men båda missar knappast top3 och väljer man rätt borde man gå ur loppet med profit.
Båda hästarna går med ryktet om sig att gå bäst med barfotabalans med båda vann senast med skor.
Intressanta spelbud :
15 Racing Brodda (18M) och 8 Djokovic (16M) är likvärdiga chanser. Den första avslutar alltid bra i loppen men vinner lite för sällan för att motivera kostnaden fullt ut. 8 Djokovic å andra sidan kommer från två bra lopp över aktuell distans och jag tycker han är mest spelvärd.

Mitt Spel i Platskampen :
8 Djokovic (16M)

 Solvalla lopp 12

Favoriten :
5 G.K Justus (25M) gjorde ett övertygande lopp senast vid vinsten och har visat att han är totalt oöm för positioner. Här hittar nog Örjan en tilltalande position och sen har jag svårt att se hur han ska missa top3. Vettig favorit.
Intressanta spelbud :
6 M.T. Oscar (12M) är den jag tror är värst emot favoriten. Priset är ganska bra på häst som har liknande kvaliteér som favoriten. Stark och rejäl och skulle gynnas av hårt tempo på loppet.
1 Iceland Radio (7M) och 4 Quantum Roc (11M) är tänkbara spelbud till rådande omständigheter. Båda är tänkbara spetsbud och ska därmed räknas om man hellre vill leta en skräll men jag tror som sagt favoriten är ett vettigt spel.

Mitt Spel i Platskampen :
5 G.K Justus (25M)

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.