Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Mantorp måndag 20/12

FSport fantasy trav

Näst sista veckan på året och bara två V64-omgångar kvar innan det blir V75 för hela slanten.
Vi inleder på Mantorp där vi möts av två väldigt öppna avdelningar där inledningen är ett svårlöst stolopp med segrar som duggar lika tätt som bortasegrar i italienska ligan. Det vill säga det händer men tillhör ovanligheterna.
Med tanke på Mantorps korta upplopp tror jag vinnaren sitter i främre träffen och spetshästen samt bästa avslutaren känns som ett sunt lås.
Vill man skala ner antalet rader så kan man spika 3 Claw i avslutningen som jag tror har störst vinstchans men det finns viss risk för en lite för snabb öppning som kan häxa till det för favoriten.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
5 M.T.Penelope kommer med full form och slog värsta motbudet för tre starter sen just från ledningen. Blir favorit på DD här men inte på V64-strecken som det ser ut.
Detta vittnar bara om hur öppet loppet är och det är inte många segerrika hästar i loppet.
M.T.Penelope har två raka lopp i rygg ledaren efter vinsten och har skjutit till bra vid båda tillfällena. Intressant kuskbyte till Jepson och från ledningen ska hon givetvis räknas med chans.
Men som sagt, loppet är vidöppet.
Motbuden :
6 Nanna Tooma körde Lennartsson senast och då gick hon som vanligt en vass avslutning från sista häst fram till andrapriset. Skulle startat i Örebro i lördags men det loppet blev inställt så man går ut här i stället. Har utvecklats bra i år och bör hamna bättre till än sist utvändigt så spurten kan räcka hela vägen den här gången. Väldigt tidig.
9 Lady Larissa vann senast utan att imponera nämnvärt. Minst dålig är nog rätta beskrivelsen men fick en ofördelaktig resa så lite plus får hon med sig.
Två tuffa lopp innan det och går väl ner i klass här som senast och då räckte det ju.
Kan få perfekta smygloppet här och vettiga odds på DD:n men inte på V64.
2 La Suora M.L. är ganska bra bakom bilen och bör få en fördelaktig resa här från bra spår bakom bilen. Kanske inget succéstreck då runt 5% är rimligt men vill man gardera så bör hon med ganska tidigt.
7 Midnight Running vann för fem starter sen på ett bra sätt men sen följde hon upp med tre raka galopper innan man senast äntligen gick felfritt och med lucka avslutade hon riktigt vasst och var nära vinnaren i mål. Felfri brukar hon vara långt framme så 2% är i underkant.
Skrällen :
12 Sweet Muscles felade senast men innan det har hon visat uppåtform. Visst är spåret dåligt men till endast 1% tycker jag hon är streckvärd då hon visat att hon går bäst med lopp i ryggar och här finns inget annat att välja på.
Vår Vinnare :
6 Nanna Tooma

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
3 Claw var ute i V75 senast och fick dra tåget i tredjespår och höll farten anständigt. Ner i klass här och bättre spår. Mycket avgörs i starten där han måste komma förbi 1 Aguero men Haugstad brukar inte ha de tuffa byxorna på sig och känslan är att han gärna tar ryggen på favoriten här bara Kim Eriksson kommer tidigt nog.
Från spets tror jag loppet är över men har vinstchans från andra positioner också. Klart första streck.
Motbuden :
5 Awesome Kronos har gjort det bra sen han kom från Untersteiner till Håkan och senast tog man ledningen från just spår 5 men hade inget svar sista biten. Skulle kunna komma förbi favoriten i starten och då ökar ju vinstchansen så klart men det känns mer som vingelläge och frågan är om han inte går bättre i ryggar. Kan ju mycket i grunden men man vill nog se lite mer vinnargnista.
9 Scotch Brodde fick nog köra lite för hårt senast för att försvara ledningen för det blev stumma ben kort före mål. Höll ändå bra och visade att skor på är absolut inte påverkade honom nämnvärt.
Gått vassa tider på kort distans från spår 8 och 12 med en fjärde och tredjeplats som facit så kanske kan utmana om segern från ett bra spår.
Speciellt om 1,3,5 kör lite om ledningen inledningsvis?
10 Bacchus L.I. galopperar också lite mer än van man kanske skulle önska men Jepson lyckades på andra försöket senast att få runt honom felfri och då kom också en enkel seger.
Var i ganska billigt gäng så ska inte överskattas men insatsen var bra och tiden i mål likaså.
Skor nu är dock ett frågetecken.
7 Leon Zon körde man offensivt senast då man var positiva innan start men det saknades lite kräm i sluttampen. Saknar också seger i år vilket gör att man blir lite tveksam till att allt står rätt till?
Skulle det klaffa från spåret så låter tränaren positiv i alla fall så kanske vid bredare gardering.
Skrällen :
2 Isan var inte alls bra senast men ston kan ju vara lite ojämna och starterna innan var hon riktig positiv. Sitter lite emellan i startrusningen så kan kanske få ett riktigt bra lopp härifrån och gillar banan samt årstiden. Storskräll till 4%.
Vår Vinnare :
3 Claw

 

Spelförslag :
DD 1 : 5-6
DD 2 : 2-3-9-10

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.