Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till V64-Express Bollnäs/Kalmar fredag 10/12

FSport fantasy trav

Äntligen denna underbara dag som är fredag och det är återigen dags för V64-Express där Bollnäs och Kalmar delar på tävlingarna under kvällen.
I ärlighetens namn så är det två ganska vissna lopp vi bjuds på där 11 Winstone Tabac verkar bli lite bortglömd till kvällens start då han var blek senast. Har annars hög kapacitet för klassen och brukar vara rejält mer påpassad på toton när han startar. Till 7% är han omgångens fynd.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Voltstart
Favoriten :
9 Torte Lini blir favorit i inledningen trots 20m tillägg men det kanske inte är så konstigt med tanke på att han är en av få i loppet med tilltalande resultatrad.
Vid segern näst senast satt han långt bak men fick gå med i ryggar under slutvarvet och avancerade själv ut i fjärdespår sista halvvarvet och avgjorde enkelt. Mycket bra insats.
Senast var också helt ok men det blev lite för tufft att gå i dödens över dryga distansen. Bättre läge och distans ikväll och från ett bra tredjespår på tillägg bör han hamna ok på det för att kunna nyttja sin vassa avslutning. Vettig favorit men vidöppet lopp.
Motbuden :
11 Winstone Tabac var blek senast som ganska stor favorit. Starten innan vann han på bra sätt från ledningen på en bra tid och fem segrar på tretton starter är starka papper i detta gäng.
Inte fungerat lika bra i år men kan mycket i grunden och måste räknas här.
Tycker det finns lite ursäkter till plumparna i raden förutom senast då han var rent ut sagt usel.
Robert känner dock hästen väl och jag har lite småfeeling faktiskt till endast 7%.
15 Cobbys Yourah har tufft utgångsläge med bakspår på tillägg över korta häcken så givetvis ska det klaffa lite för att han ska kunna utmana om segern. Har dock två bra avslutningar bakom sig och för tre starter sen var han nära att knipa fjärde segern för året.
Intressant i ett lopp med få segerkandidater.
1 Digital Quality har extremt svårt att hålla sig i trav men vid segern i somras tog hon ledningen tidigt trots tillägg och då lyckades Ida Olsson faktiskt lotsa runt henne till seger.
Ska sägas dock att starten efter stod hon ensam på start och tog ledningen då med men galopperade varvet från mål så ingen garanti för felfritt lopp bara för hon skulle få ledningen.
Bra läge dock och felfri kan hon duga även om känslan är att tilläggshästarna kommer vara tunga sista biten.
Skrällen :
14 Ajlexes Elise kanske mest är medhängare i loppet som det har sett ut men har faktiskt tagit i stort sett alla placeringar under året och rent tidsmässigt duger hon här.
Måste dock ha hittat lite form till denna start. 5%.
Vår Vinnare :
11 Winstone Tabac

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
3 Mojito Day är rätt så bra ut bakom bilen och bör ha vettig spetschans här där han har vunnit 2/3 och ett andrapris. Dock inte beroende av ledningen utan kan nog segerstrida från alla positioner i den här klassen. Tål nog att i värsta fall köra en bit för att komma till i loppet och Fredrik Persson gillar den här hästen. Kan dock ha lite problem med aktionen ibland så att kolla värmningen är inte fel. Annars borde det vara ok vinstchans.
Motbuden :
4 Cojito är nog främsta hotet mot favoriten i spetskampen och det är inte otänkbart att han kan ta sig förbi i starten. Verkar dessutom ha riktigt bra form och segern senast vanns överlägset från ledningen. Gör alltid bra prestationer felfri och utmanar tidigt även denna gång.
11 Precious Lord har mestadels startat på kort distans men klarar medel också.
Gått riktigt bra tider hela tiden på slutet och senast gick han till och med nytt rekord.
Full form alltså och trots läget bör man strecka vid gardering.
9 Digital Process från Untersteiner verkar också ha bra form om man tittar på de två senaste starterna även om inte avslutningarna har varit blixtrande så ska det räcka en bit i detta lopp.
Intressant med chefen upp i sulkyn med istället för Sören Boel som annars brukar köra.
Vann trots allt V75 i april så visst finns det kapacitet i hästen.
7 Izzi's Newport är lite snackisen i loppet och debuterar med på svensk mark. Vann senast efter en spårsnål styrning på en bra tid. Dock så tenderar sådana här hästar att bli lite överspelade då dom har så många segrar på kontot men man ska ha med sig att motståndet i Tyskland kontra Sverige är ohyggligt annorlunda. Samtidigt får ju hästarna rutin ju fler lopp man gör så visst är han svår att placera in i dagens lopp.
Har bara på näthinnan gårdagens två tyska gäster som var chanslösa så kanske är lite färgad.
Jag streckar inte.
Skrällen :
1 Donovan Hall står bra till för att få rygg ledaren i loppet och även om han inte rosat marknaden riktigt sista två åren så är 2021 i alla fall ett fall framåt och till ynka 1% kan man faktiskt strecka bara på läget om man garderar.
Vår Vinnare :
4 Cojito

 

Spelförslag :
DD 1 : 9-11
DD 2 : 3-4

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.