Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Kalmar tisdag 16/11

FSport fantasy trav

Till att börja med vill jag be om ursäkt för att mina tips uteblivit på slutet men jag åkte på ett gallstensanfall som slog ut mig fullständigt och slutade sen i operation av inflammerad gallblåsa.
Nu är jag dock tillbaka på banan och ska göra mitt bästa för att förse er med den bästa informationen.
Kvällens dubbel på Kalmartravet är lite smålurig och jag har en liten känsla av att spelarkollektivet kommer trycka ner 3 Hipster Am till favorit under kvällen och med 500m kortare hade jag hållit med men jag tror det blir tufft att stå emot 2 Niford Des Baux över full distans.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
2 Niford Des Baux blir ganska stor favorit här efter att ha manglat motståndet allt som oftast på slutet och även om det hårdnar lite här så har han ett bra spår för att vara med tillräckligt långt fram efter startdammet har lagt sig. Måste dock plocka ner 3 Hipster Am och jag tror han lyckas.
Skulle gissa på att spelet dessa två emellan kommer jämna ut sig en aning under kvällen så värdet ligger nog på Niford Des Baux.
Motbuden :
3 Hipster Am kommer även han med tre raka segrar och bör ta en längd på favoriten i starten och återigen komma till favoritpositionen ledningen. Tror dock inte Kevin Oscarsson kommer låta Stefan fuska bort ett halvvarv och det kommer nog vara möra ben på upploppet.
Kan gå men vinner inte favoriten känns det troligare att en skräll med smörresa är värsta hotet och inte spetshästen över full distans.
10 Piccadilly och 12 Versace Broline är just två såna hästar som kan avsluta bra med rätt resa där kanske den senare är aningen vassare men har sämre spåret.
Skulle jag gardera loppet skulle jag dock ta dessa två tidigt.
Skrällen :
7 Betting Pacer är van vid tuffa lopp och senast var det inte mycket spänst i benen men man körde också extremt snällt invändigt eftersom man hade denna final kommande.
Tvåa i Stosprintern från rygg ledaren så visst finns det fart att skrälla här.
Vår Vinnare :
2 Niford Des Baux

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
5 Borups Umami är favorit på strecken så här dagen innan och jag ställer mig lite frågande till varför? Fick ett oerhört tufft lopp i ledningen näst senast och gav upp helt i sista kurvan, starten efter överraskade han med att galoppera så frågan är om allt står helt rätt till för dagen?
Bra häst så klart men totalt ointressant som favorit med tre segrar på 27 starter.
Motbuden :
7 Global Action har bara gjort tre starter i år och varit 3-2-1 så formen borde vara på topp till den här starten. Rätt kvick ut bakom bilen och borde hamna vettigt på det från start, kanske t o m spets?
Joakim Lövgren är inte min favorit i vagnen men kör med ett härligt självförtroende för närvarande och har en bra häst här.
6 Precious Lord tror jag har bra chans att ta sig förbi favoriten i starten och i spets har han vunnit alla sina fyra segrar. Formen verkar vara bra och avslutningen senast var av bästa märke. Tycker 2% är i lägsta laget här.
2 Goldfield har ett intressant läge bakom bilen här och kan nog riva åt sig rygg ledaren i detta lopp.
Gör sina bästa lopp från ledningen eller rygg ledaren så småintressant här.
8 Argo Lux är en italiensk häst som gått bra tider på svensk mark tidigare. Gjort två lopp för nya tränaren som slutat i två tredjepris från 20m tillägg.
Denna gång med framspår säger man att man vill trycka av från start vilket låter kanske aningen överoptimistiskt men man rycker alla skor och hänger på jänkarvagnen så det förbereds i alla fall för en bra prestation. Svårt spår dock.
Skrällen :
4 Eppur Si Muove gör det bra hela tiden och senast backade man ner invändigt från svårt startspår men avslutade bra i tuffare gäng än detta. Med tanke på läget och att skorna åker av igen kan man strecka till bara 2% tycker jag.
Vår Vinnare :
7 Global Action

 

Spelförslag :
DD 1 : 2 Niford Des Baux
DD 2 : 2-4-6-7

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.