Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Örebro torsdag 4/11

FSport fantasy trav

Kvällens dubbel till Örebro ser lite rumphuggen ut när man bara får fem ynka hästar till start i första avdelningen. Med anledning av att värsta spetsbudet blev struken så bör favoriten 2 Perpetuate ha vettig chans att bara kunna glida dit relativt ohotat. Spik.
I andra avdelningen möter favoriten 9 Gazza B.R. väldigt överkomligt motstånd över passande distans men jag tycker han har varit väldigt ojämn i prestationerna i år så jag provar att fälla i stället för att spela raka dubbeln till 4ggr.
En Gazza i form så hade 4ggr varit ett helt ok odds men då han är svårbedömd och har ett klurigt läge så går jag emot.
12 Pastorns Lady tycker jag är klart intressantast tillsammans med 5 Timetomakeitrite som jag vurmade lite för senast. Kryddar med två jätteskrällar med.

Dagens Dubbel 1 – 2100m Autostart
Favoriten :
2 Perpetuate blir nog megafavorit nu efter strykningen då loppet bara innehåller fem hästar.
Positionerna spelar därmed kanske lite mindre roll då de kommer ligga på innerspår första varvet.
Tror ingen kommer vara speciellt påställd att komma till ledningen här så troligtvis kan Örjan glida till spets om han bara väljer att ta initiativet i loppet.
Den enda som skulle vilja svara är 1 Bandido Gar men han lär knappast hinna före favoriten i starten.
Jättechans.
Motbuden :
1 Bandido Gar är inte mycket sämre än favoriten men kan galoppera lite varstans i loppen och här får nog Jorma nöja sig med att köra felfritt från start och sen kan han välja om han ska ta dödens direkt eller avvakta till varvet kvar.
Hur han än gör då blir det fördel favoriten då antingen får han fuska bort ett varv eller så får Bandido det tuffare loppet över två varv.
Bryderier som sagt men ändå bästa hästen emot favoriten.
4 Beacon Kronos har varit med i både Kriteriet och Konungens pokal och har överlag gjort det bra.
Har fart och kapacitet för att vinna ett sånt här lopp men då Redén själv säger att han vill köra ett lopp i ryggar så länge som möjligt så låter det som att rygg ledaren är planen.
Kan givetvis plocka ner hela gänget men får lite samma problem som Bandido Gar med löpningsförhållandet.
Skrällarna :
5 Fire N'fury saknar några speciella framgångar i år men har samtidigt varit ute i riktigt hårda gäng.
3 Hombre D vann senast men möter mycket tuffare hästar denna gång. Har provat hetluften ett par gånger utan framgång.
Båda dessa hästar är nog hacket sämre än övriga men i ett litet femhästarsfält är det lättare att få den där optimala löpningen som man vill ha så vill man gardera så ta alla är tipset.
Vår Vinnare :
2 Perpetuate

Dagens Dubbel 2 – 2640m Voltstart
Favoriten :
9 Gazza B.R är både bästa hästen och den som gynnas mest av distansen. Ändå har jag ingen riktigt bra feeling inför den här starten då jag tycker han inte varit lika pålitlig i år som tidigare.
Det är lite för många bleka insatser för att jag ska vilja spela med innerspår på 40m tillägg.
Stor risk att han hamnar absolut sist i loppet och sen ska han hinna runda hel gänget.
Nja.. Klart sämre motstånd här men inte min första häst i loppet.
Motbuden :
12 Pastorns Lady vann näst senast med perfekt lucka från rygg ledaren och senast satt hon fast med gott om krafter kvar i mål. Verkar formstark och står bra inne i loppet.
Kräver sin resa i ryggar men med lite flax kan det räcka långt över upploppet och tycker hon är klart intressantast på 40m tillägg och det är rätt årstid för henne nu.
5 Timetomakeitrite vurmade jag för lite senast när jag spikade vinnaren Powerbank. Tanken var då att han skulle ta sig till ledningen och släppa eller prova där och han var på väg att komma dit när han i stället slog på en galopp. Det gick väldigt fort in i första sväng så det var nog bara en tillfällighet.
 Varit bra innan det och har bra facit från spets och från ett tredjespår bör han komma i väg så pass bra att man ska kunna köra sig dit. Emilia Leo kör för första gången och hon brukar vara offensiv i loppen och jag tror han kan bli tuff för övriga att plocka ner.
10 Staro Mojito tycker jag ska passas här om man garderar. Inte vunnit på ett tag men det finns ett par plusfaktorer ikväll. Körsvennen känner hästen väl och han gillar distansen samt att senaste segern kom just över aktuell distans. Voltstart är också ok.
8 Addiction har bara en enda seger i livet så vi pratar ingen vinstmaskin här utan en jätteskräll. Vill dock nämna honom för er som garderar loppet då jag tror det var segern som rök senast när galoppen kom då ledaren hade väldigt knackig stil och fick stryk av en häst ännu längre bak.
Låg senast i tredje invändigt och fick luckan perfekt in på upploppet men galopperade då.
Ensam på springspår i bakre volten och bara två hästar på start gör att hon borde hitta ner i bra slagläge igen. Endast 1%.
Skrällen :
13 Will I Am går bra tider men har aldrig segrat över distansen även om det var riktigt nära näst senast. Tror dock att det mest är tillfälligheter för styrkan har han.
Senast var en blek insats vilket är ett litet frågetecken men det var också tuffare emot och svårt läge på sista volten.
Hade hamnat högre upp i rankingen om han hade haft några fler segrar än tre på fyrtio starter.
Skrällbud.
Vår Vinnare :
12 Pastorns Lady

 

Spelförslag :
DD 1 : 2 Perpetuate
DD 2 : 5-8-10-12

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.