Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till V64-Express på Gävle/Kalmar fredag 29/10

FSport fantasy trav

Nouba Mom tappade återigen travet i sista kurvan under gårdagen och jag vet inte om det var segern som rök där men tappade mycket fart och var tvåa i mål.
Vann gjorde i stället ”främsta motbudet” och jag fick meddelande om att det var tacksamt att tala om vilken man tror på mest efter spiken så ska försöka komma ihåg det framöver.
I inledningen var som jag misstänkte tilläggshästarna för tuffa att stå emot och bäst lopp serverades 8 Prosperous S utav Goop och tackade med säker seger.
DDn gav 50ggr och gladde en del. Grattis!
Kvällens dubbel ser aningen favoritbetonad ut men jag garderar med en rolig i varje avdelning då det finns lite frågetecken.
Trevlig helg :)

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
2 Showtimejackflower förvånade med att galoppera senast i slutskedet i loppet men mer passande förutsättningar i dagens lopp. Spår två och kort distans passar prima då han är snabb bakom bilen och från spets har han fyra vinster på sex starter.
Van vid betydligt tuffare gäng och Gävles korta upplopp borde vara gynnsamt i ledningen.
Har kanske inte världens roligaste resultatrad men de oplacerade starterna finns det förklaring till och jag tror inte det alls är någon fara med formen.
Behandlat efter senast när han föll ur travet så borde vara fräsch återigen.
Stor favorit men befogat.
Motbuden :
6 Champion Chip har mest varit ute i monté och gjort det strålande. Nu gör hästen debut i ny regi och har inte startat sen i somras vilket givetvis är ett frågetecken men senaste loppet i sulky gjordes efter ett helt års bortavaro på just Gävle i mars månad och då gjorde han ett strålande lopp utvändigt ledaren som trea. Liknande insats här räcker långt trots avsaknad av lopp.
11 Tale Of Jacks har varit ute mestadels på V75 under året och tagit tre tredjeplatser som bäst.
Segrarna är tagna i liknande konkurrens som ikväll och avslutningen senast var riktigt vass så formen verkar vara på topp. Behöver ju lite klaff från elfte men kommer runda många.
5 I'll Fixit staplar inte segrar på löpande band precis men jag tycker han gör vettiga lopp nästan hela tiden och från perfekt spår till 2% tycker jag han är intressant om man vill gardera.
Skrällen :
7 In Line Tooma har inte varit lika bra i år som föregående säsong men är rätt snabb ut bakom bilen och kan kanske lyckas att kuppa sig till spets? På 26(?) försök har han elva segrar och fyra andrapris.
Att han har gått i spets en fjärdedel av starterna vittnar ju om hur startsnabb han är.
På negativa sidan är att han inte alls visat form på slutet men kanske tänder till i ledningen.
Barfota runt om och bara 2% med Ulf i sulkyn känns klart spelbart.
Vår Vinnare :
2 Showtimejackflower

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
8 Denco's Galliano är obesegrad felfri för Untersteiner efter fem starter. Tre segrar och två galopper gör att han blir favorit här trots spåret.
Har vunnit från utvändigt ledaren vid två av tre så räds nog inte en tuff resa här heller så felfri borde vinstchansen vara hög. Känns som galopp emot.
Motbuden :
1 Braddock är en riktigt bra häst för klassen men kan nog inte utnyttja innerspåret. Hittar bara Fredrik ut från innerspåret så har han en stark långspurt.
Främsta motbudet trots allt på kapaciteten.
3 Hellvis Victor har gjort det bra men segrarna är tagna på Visby och ska inte överskattas tror jag.
Men visst, fyra segrar på sju starter är ingen slump och kanske kan man riva åt sig ledningen här och då ska man ju slås därifrån. Speciellt om favoriten återigen dummar sig med galopp. Gillar distansen med.
6 Constantin kommer från bra resultat i Danmark men har dugt på svensk mark tidigare.
Rätt snabb ut bakom bilen och borde hamna bra på det här trots spår lite långt ut.
Kan vara farlig att nonchalera.
Skrällen :
5 Dixie Dick tillhör nog normalt de bättre hästarna i fältet men har varit struken sen senast vilket gör att man inte kunnat förbereda som man har velat.
Kan mycket men får nöja sig med skrällbudet denna gång.
Vår Vinnare :
8 Denco's Galliano

 

Spelförslag :
DD 1 : 2-6
DD 2 : 1-8

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.