Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till V64-Express på Bollnäs/Kalmar

FSport fantasy trav

Gårdagens dubbel blev inte den favoritdubbel som alla verkade trots att storfavoriten enkelt fick ledningen direkt och bestämde. Blev avslagen sista biten av 125-oddsaren Faks Nils som tackade efter perfekt lucka från tredje invändigt. Dock så tycker jag det ser ut på bilderna som att Ulf Ohlsson överskattade sin styrning lite och ryckte inte extraväxeln förrän Faks Nils var förbi och hade bästa farten. Inte ofta man ser Uffe missbedöma i loppen men även solen har väl sina fläckar antar jag och tur att man valde att avstå.
Däremot rekommenderade jag spelet tvilling i första avdelningen och den satt enkelt till 9.40 i odds efter ytterligare en klassavslutning från 15 Gitte Silvåkra som dock var chanslös att hinna ikapp en tapper 8 Margareta Tooma.
Kvällen dubbellopp från två olika banor har en sak gemensamt. Galopper.
Många av de mest betrodda har förtvivlat svårt att hålla sig i trav så jag spikar den hästen jag tror sitter i ledningen tidigt och garderar favoriten i sista som jag egentligen tror är en ganska bra vinnare men att spika en häst med sex galopper på de sju senaste är magstarkt även för mig.
Kalmar
Dagens Dubbel 1 – 2640m Voltstart
Favoriten :
2 Huis Clos från stall Lövgren har fått kvala lite i omgångar då han inte alls har velat hålla sig till rätt gångart i loppen. Urstark herre som man förmodligen kommer ta en safetystart med och sen avancera framåt så fort tillfälle ges precis som senast.
Gynnas av distansen men kommer få tuffast möjligast lopp och ska även hålla sig i trav så som favorit måste han garderas tidigt. Den modiga ratar helt.
Motbuden :
5 Ego Sisu brukar vara snabb ut från alla öppna spår och bör vara först framme och ta ledningen om inte omgående så efter en kort bit. Gjorde comeback senast och det med bravur. Avgjorde trots lite märkligt lopp säkert och visade toppform direkt.
Får han fuska bort en bit här räcker det väldigt långt. Skulle gynnas av om favoriten galopperade.
Ganska trolig vinnare.
4 Akilles Face är som de flesta hästarna från stall Kolgjini stark och gynnas av längre distanser. Ytterst tveksamt dock om man får i väg den här orutinerade herren från ett snävt fjärdespår och även om så får man nog räkna med tappstart i så fall. Skyhög kapacitet om felfri och har nog få övermän i det här loppet i så fall. Vinna eller försvinna?
10 Stern gillar distans och gynnas av hårt tempo hela vägen. Dock väldigt ojämn och var ett tag sen han presterade på banan nu. Tredjeplatsen senast i enkel omgivning var ganska intetsägande och innan det har han varit stinglös även då.
Nej, likt alla andra på tillägg får han svårt att hinna fram tror jag.
9 Pagano har inte alls fungerat som tidigare de två senaste säsongerna och trots att han har hela nio segrar på kontot tycker jag inte det är samma gnista i hästen längre som det var förr.
Kommer även från dubbla galopper vilket inte är ett bra tecken. Nja…
1 Hello It´s Me har ett bra läge med innerspår i volten och kommer från två raka segrar. Verkar ha träffat en formtopp med Moa men man ska ha med i beräkningarna att det var i lättare sällskap och hästens två första segrar. Innan dess var det 41 raka utan seger så att strecka upp henne till 14-15% idag blir extremt överstreckat.
Dock ska sägas att hon har varit extremt fin vid segrarna och kan säkert utmana om segern igen men värdet finns liksom inte riktigt där i dagens lopp så pass från mig.
Skrällen :
13 Sergie Phefirst var tvåa senast på distansen trots en tuff resa och med dagens utgångsläge lär man får anfalla från kön istället. Har kanske gjort sina bästa lopp när han varit med där framme men har visat toppform på slutet och till 6% får han bära epitetet kvällens skräll.
Vår Vinnare :
5 Ego Sisu

Dagens Dubbel 2 – 2640m Autostart
Bollnäs
Favoriten :
7 Jano Di Quattro är inte favorit kvällen innan på strecken men jag är tämligen övertygad om att Berghs häst är det när starten går. Det är lite vinna eller försvinna även för denna herre då sex av sju senaste starterna innehåller galopp. Dock ska sägas att han både vunnit, varit tvåa och fyra med galopp det sista så det rör sig inte om några stora markförluster alltså.
För tre starter sen körde Rickard N Skoglund och då galopperade hästen kort varvet från mål men ställde sig och var helt överlägsen i loppet.
Felfri vinner han klart och frågan är inte om utan när han kommer ta ett par galoppsteg, hur mycket fart man tappar samt var i loppet det sker. Svår att tippa emot ändå.
Motbuden :
9 Galdiator Mearas gjorde minicomeback senast och var med i samma lopp som favoriten då men sprang upp i vagn på densamme och galopperade halvvarvet från mål. Såg gott gåendes ut då och hade nog varit med på linjen felfri.
Skulle favoriten försvinna så tillhör han de bättre bakom. Tidig.
2 Strong Caviar får Jorma i sulkyn här och även om jag har lite halvkass koll på den här herren så verkar han ganska vettig vad man kan utläsa från lopparkivet.
I skrivande stund är han dock favorit och som sådan skulle han vara ganska ointressant då han är helt osynad mot dagens motstånd.
10 Gala Journey inledde karriären på bästa sätt men har inte alls visat någon form på länge. Därför var det glädjande att se när Uffe tog tömmarna senast så gjorde hon bästa prestationen på länge som tvåa och därför så tycker jag man kan passa henne lite här då Uffe kör återigen.
12 Totte C.D vann från spets näst senast när han var ensam på startvolten.
Annat läge nu och såg inte bra ut senast i lite tuffare omgivning. Svårt spår här med och får nog svårt att vinna skulle jag tro.
Skrällen :
13 Torte Lini felade bort sig helt senast men var bra starten innan det som tvåa från dödens.
Gynnas av distansen och har en bra pollett till slut med rätt resa. 2%
Efter galoppen senast återgår man till endast barfota bak vilket är den balansen som har fungerat bäst.
Vår Vinnare :
7 Jano Di Quattro

 

Spelförslag :
DD 1 : 5 Ego Sisu
DD 2 : 7-9-10

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.