Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Gävle torsdag 21/10

FSport fantasy trav

Fina lopp på Gävle under torsdagen men tyvärr två riktigt starka favoriter på förhand så det är nog läge att stå över idag. Svårt att gå emot någon av favoriterna och vill man lira får man nog nöja sig med strax under 3ggr i odds.
Det eller spela favoritsiffror och hoppas på det bästa men inget man kan rekommendera.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
8 Margareta Tooma fick ett bråkigt åttondespår bakom bilen men Redén låter inte speciellt nedslagen över det utan tog det positiva med att det i alla fall var ett framspår.
Riktigt rejäl märr som väl bara ska vara bäst här oavsett eventuell dödens och enda brasklappen är väl att Örjan ibland kan vara lite väl passiv med hästarna från liknande lägen men här borde man bara styra på framåt och nöjer sig med dödens i värsta fall.
Vinner nog om någorlunda normal resa. Slog tuffare motstånd näst senast.
Motbuden :
12 Ies Juvel är nog värst emot trots spåret. Även hon riktigt rejäl och har utvecklats enormt just i år.
Skulle favoriten hamna punschigt på det med tredjespår för länge fram i dödens alt att Örjan får för sig att backa i starten så kommer hon hugga direkt.
15 Gitte Silvåkra har hittat en formtopp senaste starterna och det som är intressant är att ingen av prestationerna på slutet har kommit från spets utan alla tre med vassa avslutningar från kön vilket kommer krävas även ikväll. Avslutar åter vasst igen och intressant som tvillingspel med favoriten.
Kanske t o m kan ta sig förbi med lite hjälp på vägen? 3% är väldigt lågt i vilket fall.
11 Mission Beach har testat V75 på slutet men haft lite otur med galopper. Gått bra där emellan och har skrapat ihop till en seger. Som helt ostreckat (0%) med Magnus Djuse i sulkyn kan man strecka vid gardering.
3 Bellatrix Club blir säkert klar andrahandare men får bekänna färg nu när motståndet hårdnar rejält och distansen 500m längre. Övertygat annars i fyra raka och räknas givetvis om favoriten sviker men inget tidigt streck för mig då jag tycker hon blir alldeles för hårt betrodd.
Skrällen :
4 Swisha är inte så tokig alls och utan Margareta Tooma i loppet hade hon nog hamnat en bra bit upp i rankingen. Tampats i rikstoton visserligen utan framgångar men har fått snabba tider i kroppen och kan öppna bakom bilen. Spets och släpp till favoriten och sen hoppas på det bästa.
Endast 2% på strecken är intressant men ni behöver inte Swisha sen, jag bjuder på den.
Vår Vinnare :
8 Margareta Tooma

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
3 Gorm slog klorna i Guli Rubin från dödens senast och vann väl lite pliktskyldigt i billig omgivning.
Visade dock fortsatt full form och från spår 3 borde vägen mot ledningen ligga öppen varifrån han ska bli väldigt svårslagen- (5/7).
Brukar kunna hävda sig väl på V75 så ska räcka långt i nuvarande klass och slipper man dessutom dödens den här gången och får istället ledningen så borde han bli väldigt svårslagen.
Motbuden :
Svårt att rekommendera motbud till favoriten när den känns så oerhört stark på förhand. Men för er som vill gardera så lägger jag in dom i två grupper. Troliga motbud som gäller ifall favoriten mot förmodan skulle komma bort och rena jätteskrällar som har fin form.
Grupp I :
10 Guli Rubin – tvåa bakom favoriten senast. Ledningen då men går bra från kön med. Örjan upp.
2 Kong Henry – gjort bra lopp bakom favoriten tidigare och har bra spår. Om felfri.
6 Emil Mollyn – härdats i tuffa gäng och ner i klass här. Bra senast.
Grupp II :
7 Demex – inte vunnit på länge men har 7/7 från spets och kan skrälla där om favoriten galopperar.
9 Pyrmo – galopperat på slutet och näst senast rök nog segern. Bra i grunden och högt kunnande.
1 Norby Frö – duger i V75 klass. Bra läge här.
Vår Vinnare :
3 Gorm

 

Spelförslag :
DD 1 : 8 Margareta Tooma
DD 2 : 3 Gorm

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.