Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Mantorp måndag 11/10

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt. Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

Ny vecka om den inleds på Mantorp med ett riktigt fint lopp som avslutning i sikta mot stjärnorna med hela 300 000kr i förstapris. 3 Asteroid har sex raka segrar men kan få ett jobbigt lopp så garderingen är given tycker jag. 2 Felix Orlando har redan vunnit två E3-finaler och klart intressantast emot.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
8 Aurora Show kommer från duktige Magnus Dahlén och var bra vid segern för tre starter sen. Klass I försök sen från svårt läge och V75 senast så väldigt mycket lättare emot här. För att jämföra lite så möttes Aurora och andrahandsfavoriten 2 Mill Cava i Juli på V75 och då stod Mill Cava i 25ggr medans Aurora var favorit till 3.80. Så vansinnigt mycket har inte förändrats sen dess tycker jag så att dom idag ska vara jämnspelade trots att Mill Cava har ett bättre utgångsläge.
Visst skulle favoriten må bra av en invändig strykning för det är inte lätt att vinna från spår 8 bakom bilen på Mantorp men att hon är bästa hästen i fältet och ska vara favorit håller jag med om.
Dessutom intressant med Lennartsson och i ett väldigt ihåligt lopp tror jag hon ska ha bra segerchans från alla positioner.
Motbuden :
2 Mill Cava är som sagt tvåa på strecken och besitter ju bra fart men har tre raka galopper i raden utan någon egentlig förklaring. Sådant gillas inte och jag lägger inte krona på henne förrän jag ser en felfri avgång. Utmanar om hon lyckas men som andrahandare med tre raka galopper säger jag tack men nej tack.
6 Ninepoints Lucky till bara 4% tycker jag är riktigt intressant. Om nu Mill Cava återigen gör bort sig så finns det nog viss chans på spets för hon kommer öppna bakom bilen och höjer sig en klass i ledningen. Går bra tider och kan nog utmana från andra positioner också.
10 Nashy Håleryd har fyra segrar på 16 försök vilket är rätt bra papper. Gick bra från kön senast och visade uppåtform. Svårt med bakspår på Mantorp men har viss fart och Untersteiner är den som lyckats bäst med henne. Tänkbar.
12 Heloise Am var ute i Derbystoet senast och det var givetvis alldeles för tufft. Lätt att bli lite upphaussad efter att ha kvalat in dit men i ärlighetens namn var det inte så mycket att hänga i julgranen innan det heller så jag tror det blir väldigt svårt att runda till vinst härifrån och till 15% vill jag bara varna för att hon är grovt överstreckad.
Skrällen :
5 Emma Rae har två bra starter bakom sig och kanske är formen på gång? Gick riktigt bra för Djuse näst senast och han får chansen återigen i vagnen. Långskott för den som letar det.
Vår Vinnare :
8 Aurora Show

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
3 Asteroid körs av Adielsson som segrat med hästen en gång tidigare och här kommer han med sex raka i bagaget. Givetvis en riktigt fin häst som är motiverad favorit men det kan bli lite jobbigt den här starten och jag vill varna för att det blir nog ingen enkel spets och slut som man är van vid.
Riktigt vass bakom bilen och trots att dom är sida vid sida i starten så kan det gå men risken är också att öppningen blir sylvass och öppnar upp för någon annan.
Lite favorit i fara och den vågade avstår på dubbeln.
Motbuden :
2 Felix Orlando är givetvis den jag pratar om som favoriten måste gasa för att ta sig förbi i inledningen för jag tror knappast Per Nordström vill släppa spets här då Felix redan hunnit vinna dubbla E3-segrar. Stannade lite sista biten senast men det var också första starten över långt och dagens distans passar bättre.
Vid E3-finalen över medel vann han på 12.1 från spets och då är man svårslagen.
7 Global Concept åkte på livets första förlust i kriteriekvalet näst senast då han avancerade fram i dödens på vinnande Francesco Zet och det är inte mycket att säga om att han inte kunde plocka ner den. Inledde ny segerrad senast i Breeders efter tidigt ledning och skulle dom köra för fort första halvvarvet är han riktigt tung att stå emot sista biten.
1 Iznogoud Am är en USA-import hos Stefan P Pettersson som inledde med galopp i debuten för tränaren i samma kriteriekval som Global Concept. Var inte helt tomt i det läget och vi fick inte riktigt se hur bra han är. Tränaren håller honom väldigt högt och han är snabb bakom bilen och man siktar på ett lopp i rygg på ledaren säger man. Till 3% är han faktiskt hyperintressant från detta läge.
10 Bidensky är ytterligare en USA-import men hos Redén. Inte riktigt visat vad han går för heller och även om motståndet givetvis är stentufft och läget sisådär så med Lennartsson i sulkyn och Redén som tränare låter 1% som ett skämt faktiskt. Given om man garderar brett i sista.
Skrällen :
4 L.L Pod Primo möter tufft motstånd men man ska inte nochalera en häst med 4 segrar på fem senaste. Speciellt inte när strecken säger 6%. Har vunnit på alla möjliga sätt och verkar väldigt okomplicerad i loppen och blir det bra fart i inledningen kan han få drömloppet.
Tänkbar.
Vår Vinnare :
2 Felix Orlando

 

Spelförslag :
DD 1 : 8 Aurora Show
DD 2 : 1-2-3-7

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.