Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Färjestad tisdag 5/10

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Gårdagens dubbel var nära riktig succé men jag får vara nöjd med att min spik 5 Federer gav över 7ggr som vinnare. Tillsammans med storfavoriten i inledningen fick vi 13,54 på dubbeln vilket var helt ok. Favoriten var bra och vann säkert men mina två andra hästar som var tvåa och trea hade samtidigt lite otur i loppet. 2 Bossy Alley höll bra till andraplatsen men fick köra alldeles för hårt i inledningen och trean 6 Kick The Dust Ås höll på att tappa travet i sista sväng och tappade massa fart som inte gick att ta igen. Gick dock fort på bortre långsidan och såg segerfarlig ut då.
Kvällens dubbel från Färjestad är riktigt högkvalitativ och som vanligt är fina hästar när det är Breeders' Crown för hingstar/valacker i inledande avdelningen och för ston i den sista.
4 Titan Yoda i inledningen fick inget med sig i finalen till Derbyt men ska ha en bra chans att inleda en ny segerrad men trots detta garderar jag då jag har en riktigt bra spik i avslutningen som inte ens är favorit.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
4 Titan Yoda var med i självaste Derbyt senast och mötte hästar som Calgary Games, San Monteur och Önas Prince. Med det motståndet och bakspår på det så är det inte så konstigt att man chansade invändigt. Låg i fjärde inner hela loppet och kom loss till tredje ytter varvet från mål men den ryggen var inget bra och samtidigt var tempot mördande. Hade verkligen dock ingen tur alls och satt fast i klungan ända in i mål.
Har imponerat storligen innan det och även om man möter dugliga hästar här med så tror jag att man startar med bra segervittring då hästen är mer stark än snabb och gärna tar dödens om så krävs.
Samtidigt ska man ha med sig att de sex första i mål går vidare så det är inte livsviktigt att vara först i mål. Att Titan Yoda är bästa hästen i loppet tvekar jag dock inte en sekund på men jag garderar då jag tycker jag har en bättre spik i avslutningen.
Motbuden :
9 Mr Mah Can är den som Bergh väljer att köra i loppet och även om han har tagit mest segrar från ledningen så går han lika bra när han får anfalla från kön.
Skulle Ulf Ohlsson trycka på utvändigt ledaren med Titan Yoda så gynnas givetvis 9 Mr Mah Can av det. Garanterat med på målfotot hur som haver och med minsta klaff blir han livsfarlig.
Bra rygg i starten på stallkamraten 2 Comand med som borde kunna öppna en bit.
Varning för kan lösa sig perfekt för Bergh här.
7 Sahara Jaeburn hade jag normalt sett trott haft ok vinstchans men när man först ska laddas från spår sju och sen få massage loppet igenom och hålla undan för övriga så känns det som ett oerhört krävande scenario. Visst, man kan ju köra bakifrån med men det är inte riktigt Kontios grej med en startsnabb häst. Intressant med barfota runt om då han var fin på den balansen på Eskilstuna men samtidigt var det flertalet betrodda som galopperade bort sig den dagen vilket underlättade.
Rejäl kille på alla sätt och vis men jag saknar trots detta rätta känslan för att det ska räcka till vinst.
3 Maesteraemon har man väntat lite på ska blomma ut då han tidigt visade att han ska kunna matcha de bästa i kullen. Lite samma här som för skrällbudet att det är idel tuffa gäng på slutet så raden är allt annat än dålig. Bara en tidsfråga innan man spräcker årets segernolla tror jag.
10 Hulken Sisu är en riktigt hårding som lever mycket på sin styrka. Får kanske svårt att vinna från bakspåret men skulle det bli överpace i loppet så gynnas han kraftigt för går med i alla tempon och garderar man med ett par stycken tycker jag inte man ska glömma honom helt.
Skrällen :
6 Bandido Gar är bara streckad på ynka 4% och det köper jag inte. Har kanske inte varit lika bra i år men har samtidigt varit ute i sällskap där det är små marginaler. Intressant kuskbyte till Kim Eriksson och stämmer travet på vägen är han absolut en skräll att räkna med.
Vår Vinnare :
4 Titan Yoda

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
7 Fifty Cent Piece är givetvis ingen lätt nöt att knäcka för övriga. Vunnit både Stosprintern och Drottning Silvias Pokal och visst finns det rejäl fart under hovarna på den här damen.
Snabb ut om Bergh vill ladda men sist slog hon över i galopp när man testade så jag tror man hellre kör till slut från detta spår och med det tycker jag hon är sårbar.
Tidig men inte min första häst i loppet.
Motbuden :
5 Global Brilliance tyckte jag var grym på alla sätt senast i Derbystoet och att få stryk av Honey Mearas sista biten är inget att skämmas över.
Tog enkelt en längd på 2 Hall Of Am senast och läser man mellan raderna på Djuses styrning så verkar man inte intresserade av att försöka svara idag heller. Där med känns det som att vägen mot spets ligger mer än öppen.
I ledningen har han bara förlorat en gång och det var just senast. Faktum är att alla hennes sju segrar är tagna just från spets. Med tanke på att hon svarade Honey Mearas ändå in på linjen senast trots tuff massage under vägen gör att jag tror inte Fifty Cent Piece är lika hård och chansen att Global Brilliance håller undan måste vara mycket god. Kul chansspik.
2 Hall Of Am blev nedtryckt till favorit senast i Derbystoet så det är klart att hon ska duga även här.
Dock så säger Stefan P Pettersson som tränar att hon var sjuk senast och har stått på medicinering sen dess. Dom tänkte anmäla direkt till semifinalen av BC men var osäkra på om dom skulle komma med och tar det säkra före det osäkra och kvalar in den här vägen i stället.
Med det sagt så låter det som att man gärna tar ett lopp i rygg på ledaren i stället och får ett lite snällare lopp. Kan givetvis vinna med lucka ändå men chanserna minskar något.
6 Global Bred To Win vann från dödens i norska Stoderbyt senast och en häst med tolv segrar på femton starter är givetvis att räkna med. Tre besök i Sverige har gett lika många segrar och vid senaste starten på Jägersro imponerade hon mot bra hästar.
Ännu tuffare emot denna gång dock men tänkbar om man vill gardera.
Skrällen :
8 Kroatia Boko var den som var främsta motbud när vår norska gäst segrade senast på Jägersro men var märkbart blek den dagen från ledningen. Senast snabbstartade man till spets och släppte i uttagningen till Derbystoet. Kom loss mitt på upploppet och spurtade helt ok till fjärdepriset.
Visade att starten innan i alla fall bara var en tillfällighet och är i grunden inte så mycket sämre än någon annan i detta fält. Dåligt spår så klart men som totalt ostreckad till 0% tycker jag är lite märkligt ändå.
Vår Vinnare :
5 Global Brilliance

Spelförslag :
DD 1 : 4-6-9-10
DD 2 : 5 Global Brilliance

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.