Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Halmstad måndag 4/10

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Förra veckan avslutades med en dubbel men blygsamt odds då 9 Fenix Brick blev dagens stora skrik trots bakspår. Vi gjorde i alla fall helt rätt som sågade favoriten 2 Match'em som visserligen blev trea men det efter en resa i rygg på ledande 4 Jack And Ginger och kunde inte ens följa när tätduon stack i sista sväng. Nu ska sägas att banan var riktigt usel och Westholm riktade skarp kritik efteråt i vinnarcirkeln till både Dalatravet och ST att man inget gjort för att locka publiken till banorna när man har haft 18 månader på sig att ta ihop ett paket. Lite det jag var inne på i fredagens inlägg.
Uselt att ST äger 90% av aktierna i ATG och inte kan avsätta mer pengar till de aktiva och Sveriges travbanor. Dom verkar inte förstå att allt hänger ihop i en enda stor symbios.
Till kvällens lopp på Halmstad så blir 4 Red Mile Brodde väldigt stor favorit men jag tror dock att Johan fått ordning på 6 Kick The Dust Ås som jag håller som bästa hästen i fältet och när det skiljer så mycket på spelprocenten så tvekar jag inte en sekund att gardera.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
4 Red Mile Brodde blir väldigt stor favorit i inledningen och det med rätta förmodligen. Kommer från två raka segrar där båda är tagna från utvändigt ledaren så han är oöm för positioner.
Känns väldigt allround och om bara Sjunnesson är med på noterna kan det nog bli så att han t o m blir släppt till tät den här gången då han borde ha fått respekt med sig med segrarna på slutet.
Galoppen näst senast var bara ett par steg som han visserligen tappade lite position på men inget som jag tar så allvarligt på. Bra segerchans i ett annars ganska jämnt lopp.
Motbuden :
6 Kick The Dust Ås är en högkapabel herre som visat att han duger i högre klass än detta men det har strulat en hel del på slutet så lite frågetecken givetvis. Senast var galoppen totalt omotiverad och det såg inte bra ut efter galoppen heller så något störde uppenbarligen hästen.
Han är dock bra när han fungerar och jag tycker faktiskt han är bästa hästen i fältet.
Borde ha bra chans att ta sig förbi favoriten från start och trycka sig till ledningen. Väl där hoppas jag att hästen får strecka ut och springa i sitt eget tempo för då tror jag det ska bli svårt att plocka ner honom. Sett till streckfördelningen så finns absolut allt värde i 6 Kick The Dust Ås och jag tror och hoppas att Johan ska ha koll på grejerna. Då är han riktigt bra.
Men varningens finger för att han lika gärna kan galoppera bort sig så kolla värmningar innan ni spelar. Vill man helgardera så tar man båda två för någon av dom vinner nog loppet 9/10.
Jag gillar ju värdespel så jag spikar och håller tummarna.
Skulle rapporterna under kvällen vara dåliga så kan ni byta till favoriten eller avstå spel.
9 Cassiopeia är lite jokern i loppet. Ensam på bakspår behöver inte vara så tokigt och Ingves kan kryssa lite efter start för att söka bra ryggar till en vettig position.
Har visat fin fart vid Sverigebesöken tidigare och har bra fart under hovarna och skulle kunna vara ett tredje streck för den som vill lyxa till det lite.
Skrällen :
2 Bossy Alley är inte alls mycket sämre än de mest betrodda och kan mycket väl trenda nedåt under måndagskvällen men med de förutsättningar vi har just nu så får han nöja sig med skrällbud.
Trots allt inte vunnit lopp för Mimmi på två år. Sett bättre ut i år än föregående säsong dock så kan var på väg uppåt i form och skulle Kick The Dust Ås fela så provar man nog i spets den här gången.

Vår Vinnare :
6 Kick The Dust Ås

Dagens Dubbel 2 – 2140m Voltstart
Favoriten :
2 Fire Edition med J Untersteiner är den tidiga favoriten på strecken men som vanligt så brukar strecken vara lite skeva just på söndagskvällar så man får ta det med en nypa salt.
Gjort fyra starter i aktuell regi med fyra andrapris som resultat. Raden ser nog lite bättre ut än verkligheten och jag tror faktiskt att han får rätt svårt att vinna då motståndet är betydligt tuffare idag. Bara vid bred gardering för mig och en usel favorit om det står sig.
Motbuden :
5 Federer hade en bra rad men två sista plumparna stör mig inte nämnvärt då det finns förklaringar.
Näst senast var han ute i ett klass I försök på V75 och hade omöjliga spår 12.
Senaste starten pressade man för spets och öppningen blev alldeles för hård så den starten är bara att glömma.
Hade faktiskt fyra raka segrar så sent som i somras där den senaste segern är den sista i raden där han vann ett ramlopp till V75 med 100K i första.
I det slagna fältet fanns bl a Goops Double O.Seven samt Untersteiners Balashi och de hade nog varit stor favorit i detta lopp?
Tycker att tilläggshästarna bör vara tuffa sista biten och chanstippar 5 Federer först.
6 Keegan Trot är hopplöst osäker och galopperar för det mesta men står perfekt inne i loppet med stängt på 400K och han har 395K. Med tanke på alla slantar han har galopperat bort i sin karriär så förstår man att han duger väldigt bra i detta lopp. Om han behagar att gå felfritt vill säga. Senaste felfria starten var han nedspelad till 2.20 från liknande läge och motstånd.
1 Andover Heaven har varit en liten snackis som kanske inte riktigt levt upp till förväntningarna men har ett passande läge här med bara fyra hästar på startvolten. Kan få en riktigt smörresa här och ska vara bästa hästen på startvolten.
12 Falm är en segervan herre från Danmark som har hävdat sig väl på svensk mark tidigare och stort plus med Uhrberg i sulkyn i stället för Steen Juul. Punschigt läge dock med bakspår på 20-fållan och det krävs en hel del tur för att räcka ända till seger tror jag. Tänkbar vid bred gardering dock.
Skrällen :
9 Mahara Gutha tycker jag är snålt streckad till ynka 5% då det rör sig om en rätt så bra häst. Bra vid segern för fyra starter sen och gjorde det ok efter det med men senast var en mindre bra insats och att han satt fast bakom hästar i mål var självvalt då det inte var så mycket krut kvar i hästen varvet från mål så chansade man invändigt.
Behöver kanske ett snällare typ av lopp för att räcka till seger och när man varit offensiv innan kanske man provar i ryggar den här gången från tillägg. Kan slå till.
Vår Vinnare :
5 Federer

Spelförslag :
DD 1 : 2-4-6
DD 2 : 5 Federer

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.