Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Kalmar/Rättvik fredag 1/10

FSport fantasy trav

Gårdagens dubbel blev ännu sämre när dom strök favoriten i inledningen. Suarez gjorde dock jobbet i avslutningen och var överlägsen trots tung resa.
Oktober är här och med det nya restriktioner vilket gör att travbanorna i landet skall försöka få tillbaka sin publik. Gratis Entré hela året.. wow..! det till att slå på stora trumman. Hela året?
Med tanke på att man numer måste ha ett konto för att spela på hästar så lär merparten spela på internet via mobilen eller dator. Travsporten är beroende av publik för att frodas och jag hoppas att dom slopar entréavgiften helt överlag. Även på sina storloppshelger.
Visst, entrépengen är viktig för banorna för att dom ska kunna driva en rörelse men det måste vara möjligt att skjuta till ett schablonbelopp från ATG?
Med slopad entré finns det faktiskt en rimlig möjlighet för banorna att tjäna pengar på merförsäljning då antalet besökare förmodligen kommer öka drastiskt.
Annars dröjer det inte länge innan vi går samma väg som USA och kör lopp inför tomma läktare och med det kommer antalet hästägare fortsatt gå åt fel håll.
Nog om det.. kvällens dubbel på V64-Express bjuder på helt ok lopp. Inget det slår gnistor om kanske men jag har en bra feeling.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
1 Spartak Face har en väldigt lämplig uppgift framför sig här tycker jag. Visserligen har vinsterna uteblivit på slutet men han har på intet sätt varit dålig. Startsnabb och även om han inte är en utpräglad spetshäst så går han nog absolut bäst i front.
Senast tog han sin vana trogen ledningen och höll till ca fem meter innan mål eller något sådant. Förlorade med nos eller målfoto om du så vill. Jag såg i alla fall inte att han förlorade när hästarna skar mållinjen. Stretade emot bra hela upploppet ner och dagens motstånd är betydligt ljumnare tycker jag. Bra chans.
Motbuden :
2 Ryssebo La Reine sågade jag som ganska stor favorit senast och då krokade man ihop med konkurrent och galopperade under slutvarvet. Såg dock inte som bäst ut för dagen och tror knappast han hade haft med utgången att göra ändå.
Annars sett fin ut på slutet och tänt till lite igen efter lång bortavaro men ska inte överskattas heller på sin enda vinst. Stor skillnad på motstånd idag och heller ingen önskedistans.
Kan komma rätt på det om det blir tempo på loppet men det ser inte så ut på förhand. Att han trots allt är värsta motbudet säger en del tycker jag.
9 Rocky Bear är kanske den jag skulle strecka efter favoriten. Var riktigt lovande som unghäst och håller fortfarande bra i nuvarande klass men på slutet har det strulat lite väl mycket.
Skulle man lyckas rygga favoriten i starten här och sen få luckan perfekt kanske man skulle kunna skrälla till. Lite långsökt men ändå bästa scenariot för att fälla favoriten i ledningen.
Skrällen :
10 Ritz Guiness gjorde lillcomeback senast och hade liknande läge då. Gick på i spåren och kopplade grepp men krafterna tröt lite sista biten och tappade segern. Borde gå framåt med loppet i kroppen och är en rätt fin häst i grunden som kom i mål på en bra tid senast.
Svårt att plocka ner en ledande Spartak Face givetvis men vill man gardera är 1% väldigt lågt.
Vår Vinnare :
1 Spartak Face

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
2 Match'em blev jag lite förvånad över att han blev så stor favorit. Riktigt löfte som förmodligen kommer tjäna mest pengar i detta lopp när man summerar karriärerna men är inte riktigt så snabb ut som man kan tro och jag tror han får stora problem att svara ut 4 Jack And Ginger från start.
På Jägers för fyra starter sen hade han samma spår och blev då av med ledningen och fick sedemera dödens i loppet vilket är ett troligt scenario även här. Då var han riktigt seg på bortre lång och och trots favoritskapet så kunde han inte utmana alls om topplaceringarna.
Hårdare motstånd då kanske men trots allt så tycker jag inte värdet finns där ikväll med dessa förutsättningar.
Motbuden :
4 Jack And Ginger brukar ta ledningen från öppna spår bakom bilen och gjorde så även senast. Hade vilat ett par månader inför det och krafterna tröt lite till slut med såg pigg och fin ut överlag.
Banan var lite krävande också och tog säkert ut sin rätt den med.
Kan springa en låg 13-tid i ledningen och blir inte lätt att plocka ner i så fall för varken favoriten eller någon annan.
9 Fenix Brick har också fått ett lopp i kroppen efter vila och jag tycker utgångsläget är passande där man kan rygga favoriten i starten och få kanske andra tredje ytter i en bra rygg.
Brukar anfalla från kön och har gjort det bra hittills och passas tidigt här.
6 Nonstop All Over har två raka i enklare omgivning men ska inte nonchaleras för dom är tagna på ett övertygande sätt. Form slår klass brukar man säga och när man vunnit sina alla tre segrar detta året så kan man nog räkna med full form även ikväll.
Möter som sagt värre hästar nu men vill man fortsätta strecka så är han 4-5:e strecket.
Skrällen :
1 Big Hurt har aldrig vunnit men har varit 2-3:a hälften av sina starter så det är nog bara en tidsfråga innan man spräcker den nollan. Har fått två lopp i kroppen nu och äntligen ett passande spår som borgar för ett fint lopp på innerspår. Till 2% tycker jag det finns värde att hämta mot en tveksam favorit.
Vår Vinnare :
4 Jack And Ginger

Spelförslag :
DD 1 : 1 Spartak Face
DD 2 : 4-6-9

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.