Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Eskilstuna tisdag 28/9

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Inga framgångar igår när favoriten hann dit precis på linjen i första DD:n efter att man blåst av en bilstart där han galopperade- Märkliga var att det blev ingen påföljd vilket gör att man undrar om man kan trycka på den där knappen lite hur som haver?
Jaja, man ska inte vara bitter för det kvittar ju när inte Haugstad fortfarande lärt sig köra finish i loppen för visst borde 5 Reshevsky hållit undan.
Kvällens lopp från Sundbyholmstravet bjuder på två ganska normala vardagslopp där jag tror att 1 Juncio Boko har en väldigt passande uppgift framför sig. Gillar ledningen, såg fin ut i debuten för Åke och är väldigt startsnabb bakom bilen så spår 1 passar finfint. Kvällens spik.

Dagens Dubbel 1 – 2640m Voltstart
Favoriten :
1 Valle E.W står ensam på start och då är det givetvis svårt att missa ledningen och på det verkar det som han blir hårt betrodd då han t o m faktiskt är favorit.
Lite hårt kanske kan även jag tycka även om han har väldigt statistik i spets (6/9) så är det tufft att svara tilläggshästarna när dom kommer så snabbt inpå då det inte är andra hästar på startvolten i vägen. På plussidan då så är det att gänget han möter inte består av några monster där samtliga övriga tolv hästar har 4 segrar på senaste 60 starterna tillsammans!
Han gick även nytt rekord över distansen senast och springer han en liknande tid i ledningen denna gång så tror jag ingen kommer ikapp.
Kanske inte starkaste favoriten sett till uppgiften men favoritskapet stärks rätt så rejält av läge och krasst motstånd. Vettig chansspik i svårt lopp för den modige.
Motbuden :
7 Massive Speed är nog ändå värst emot skulle jag tro. Från springspår kan han nog öppna fortast på 20-fållan och kan komma ner i rygg på favoriten direkt. Skulle kunna få en passande resa i draget och får man väl luckan så bör man ha en vassare speed än favoriten.
Det är också vanligare att luckan kommer över längre distanser eftersom den tar ut sin rätt på hästarna som inte har form för dagen och fältet splittras upp.
10 Viken Dome är en av de få som skulle kunna matcha favoritens tid senast men han har i stället inte startat sen i mars och debuterar nu i ny regi vilket i och för sig är intressant men samtidigt tror jag inte Fredrik B bara styr på offensivt från bakspår på tillägg. Räknas dock på ren grundkapacitet.
5 Tullibardine Boe inledde karriären strålande och hade tre raka segrar i sept/okt förra året men sen har det varit tuffare. Fick visserligen snabba pengar på sig vilket gjorde att man provade vingarna i sex raka 100 000krs lopp eller värre. Dock så är formen ytterst osäker och med det kommer ofta lite mer passiva styrningar så bara en i mängden för mig.
Skrällen :
11 Dominic Wibb har fått två lopp i kroppen nu efter att ha lämnat Kolgjinis. Första starten mötte han hästar som Maestro Crowe och det såg vi i söndags hur bra den är. Starten efter var det lite mer normalt motstånd och då körde Goop också lite mer offensivt och tog dödens frivilligt varvet kvar. Kunde inte utmana till slut men höll bra till andraplatsen. Passas till låga %.
Vår Vinnare :
1 Valle E.W

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
1 Juncio Boko debuterade för Åke Lindblom senast och tog dödens självmant varvet från mål. Höll sedan anständigt till tredjeplatsen och fick bara stryk av ledaren och rygg ledaren.
Pressade på ledaren hela sista varvet och såg segerfarlig ut men Åke fick inget svar när han ryckte tussarna. Men med tanke på att det var första starten på ett halvår så var det en riktigt fin debut och i grunden är det en riktigt rejäl häst detta.
Vunnit över distansen från dödens tidigare men är riktigt startsnabb och felfri vågar jag lova att ingen tar en längd på honom. Ni kan kika själva i lopparkivet.
Åke gillar att köra i spets och på fem försök har Juncio Boko fyra segrar och ett andrapris i gammal regi så taktiken är nog inget att snacka om.
Skulle bli förvånad om han missar den här vinsten faktiskt.
Spik på allt.
Motbuden :
3 Helios Di Quattro var den som slog min spik i debuten men då gick han i ledningen och Juncio Boko utvändigt. Denna start lär det i så fall bli tvärt om och då tror jag det blir för tufft.
Ändå motbud för den som letar sådana eftersom han är en stark och rejäl häst.
7 Global Agency har spår långt ut på vingen men är rapp bakom bilen så kan nog komma till vettigt ändå. Skulle kanske kunna snuva favoriten om Åke skulle bomma starten men då fler ekipage är snabba känns det föga troligt. Brukar snabbstarta och släppa så man laddar nog inte för fullt ändå.
Annars bra häst och kan nog utmana här om favoriten har en dålig dag.
4 Vicar kommer från stall Pasi Aikio som tränar en viss Whos Who men vi ska så klart inte jämföra med en av världens bästa. Stark och rejäl men vinner lite för sällan för min smak. Dock ner i klass och debut över distansen kanske gör att han tänder till?
9 Global Upset har tävlat på i stentuffa gäng och plockat matlappar men säkert fått en del hårdhet samtidigt. Går bra tider över distansen och har riktigt fina startryggar att utnyttja.
Skrällen :
2 Pastorns Lady är också startsnabb men tar ingen längd sida vid sida på favoriten. Däremot ligger hon väldigt bra till att få rygg ledaren och med rätt smygresa har hon visat tidigare att hon duger rätt långt upp i klasserna. Gör inte bort sig på V75 så borde duga gott här med om rätt resa.
Vår Vinnare :
1 Juncio Boko

Spelförslag :
DD 1 : 1-7-11
DD 2 : 1 Juncio Boko

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.