Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Mantorp måndag 27/9

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Förra veckan avslutades med rejäl påfyllning inför helgen med 29ggr på Pere Ubu x Bellfaks på dagens dubbel. Som jag misstänkte så gjorde inte favoriten Våler Nikolaj sig rättvisa när tränaren körde själv. Två av fyra dubblar förra veckan ger lite självförtroende inför vad som komma skall.
Tyvärr inleds veckan med riktigt sömniga lopp från Mantorp som inte innehåller direkt kittlande lopp på förhand. Ett treåringslopp och ett damlopp så vi får nog hålla nere insatserna och jobba bort favoriterna i stället. Mer kombinationer än normalt men lägsta oddset är runt 30ggr och högsta 200ggr.
Skriver förslaget i ranngordning ifall man vill korta ner antalet komb.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
4 Dream Sensation är trots allt en vettig favorit men blir nog lite för stor sådan då han inte är vän med startbilsmetoden alls. Dom två gångerna han har haft framspår bakom bilen har resulterat i galopp och tappstart så räkna inte med att han kommer vara med från start här.
Tror garanterat man siktar in sig på felfri avgång i första hand för att avgöra loppet på ren styrka.
Garanterat högst kapacitet i fältet och har klart bäst vinstchans mot trötta konkurrenter men det är ju lite vingelrisk med tanke på förutsättningarna trots bra startspår så det är inte fel att gå emot.
Motbuden :
6 Letthecowboysride ser kanske inte mycket ut för världen med 7 starter och ingen seger men vi pratar om treåringar och det kan hända väldigt mycket från start till start och bortsett från livet två första starter som slutade med galopp så har han varit 3:a eller 4:a varje start oavsett läge.
Tittar man närmare på raden så verkar han utvecklas för varje start då han först gjort bra lopp från svåra lägen i lättare gäng för att sen även gå bra från bra spår i tuffare gäng.
Nu är det bästa av båda faktorerna ikväll. Bra spår mot sämre motstånd.
Till denna start har man mestadels kört i ryggar för att bygga upp hästens psyke och nu låter det på Svante som att han tycker hästen är mogen att tryckas av lite.
Till 5% kontra favoritens 58% är det inget snack om vart jag lutar.
Roligt chanstips i en trött omgång.
9 Extreme A.F verkar bli lite bortglömd här men har trots allt tre segrar på sina åtta starter och raden på slutet tar jag inte så hårt på då det varit i betydligt tuffare gäng.
Ok spår för ett lopp i draget och tycker han är ganska så tidigt här.
5 Reshevsky tror jag tar ledningen och ska man leta motbud så är vettigaste att luta sig mot vem som vinner spetsstriden för det kan vara just en sån som Dream Sensation inte lyckas plocka ner.
Galopperade senast i kval till kriteriet så nu slår man på skor bak igen för att få honom stabilare från start. Gick bra även starten innan från svårt läge och även om Haugstad inte är min favoritkusk så ska väl även han kunna köra rakt fram?
Skrällen :
11 Let It Be Steel vann från spets senast och Magnus Jakobsson får återigen chansen i sulkyn.
Kommer från Peter Untersteiner som brukar ha fina framgångar med sina importer från Holland.
Annat läge idag givetvis men har visat att han går även bakifrån så till ynka 3% är han ett perfekt skrällbud.
Vår Vinnare :
6 Letthecowboysride

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
7 Kimi Di Quattro är en tuffing som tål att köras på en bit så trots spåret kommer man nog ladda en bit från start. Dock så är inte damloppen kända för att köras taktiskt utan det brukar friskas på rätt ordentligt och med tanke på Mantorps korta upplopp är det nog flera som vill åt ledningen.
Med flertalet hyffsat snabba invändigt kan det bli en väldigt vid första sväng så garderingen känns given.
Motbuden :
2 Vanja har alla parametrar som man gillar i ett sånt här lopp. Bra spår, ordinarie kusk och även en av de vinstrikaste och rutinerade.
Hästen då? Jodå, går alltid jämnt och bra även om segrarna inte varit lika många under året som innan så har hon på något sätt inte varit dålig. Senast galopperade hon visserligen men fick en dryg inledning i spåren och överforcerades lite för att komma till. Något man slipper från spår 2 ikväll.
Behöver kanske gå länge i ryggar för att utmana men Kim Moberg är nog kvinnliga motsvarigheten till Örjan vad det gäller smygresor så det ska nog fungera.
4 Teton Nikkis Man tycker jag är minst lika bra som favoriten och med spår invändigt borde han hamna vettigt på det. Vid de två raka segrarna pressade han sig till ledningen efter ca ett halvvarv och gick sedan undan till säkra segrar på bra tider. Senast var det stentufft motstånd på V75 och man chansade invändigt och blev sen fast där.
Ola Samuelsson är duktig tränare men brasklappen är att kusken gått segerlös på 21 försök under året.
10 Listas Behindbars körs av Paula A Gyllenberg som också får räknas som ordinarie kusk. Kör inte så många lopp per år men har desto högre segerprocent de uppsittningar hon gör så talangen finns där.
Stark o rejäl och tål att gå i spåren så ska räknas tidigt och gynnas av ev överpace i loppet.
Skrällen :
12 Valnes Isidor har sämst utgångsläget men är i alla fall nerstruken ett hack i banan. Hög segerprocent och bra kusk i Sofia Adolfsson som tillhör även hon toppskiktet av damerna.
Bara 3% är lockande.
Vår Vinnare :
4 Teton Nikkis Man

Spelförslag :
DD 1 : 6-9-5
DD 2 : 4-2-10-12

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.