Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Halmstad måndag 20/9

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Förra veckan avslutades med en DD men oddset var blygsamt till ca 9ggr. Enda glädjeämnet var att båda var förstarankade men vi hade hoppats på en skräll i sista. Det var i alla fall rätt att rata 11 Ryssebo La Reine som galopperade bort sina chanser halvvarvet från mål.
Desto bättre för Manfred som återigen gladde sina andelsköpare med 10 000kr/andel på V75.
Stort grattis alla som var med.
Vill du hoppa på tåget nästa vecka så heter tillsammanslaget travse och är givetvis utan avgifter.
Måndagens dubbel kommer från Halmstad och avslutningsloppet är riktigt fint för en måndagskväll med 125K i förstapris som 3 Guzz Mearas ligger bra till att springa in men då måste man hålla ihop travet bättre sista biten.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
4 Superiore gör vettiga insatser mest hela tiden och har ett ok spår på 20-fållan här. Dock är han lite si och så i travet för att jag ska tycka det är en bra favorit så för mig är han bara en i mängden i detta lopp men svår att såga helt då loppet är jämnt.
Motbuden :
1 Alfons vann senast efter tidigt ledning och Olof Thorson siktar nog på att göra en repris här.
Hästen ska räknas på det fina läget och vinstchansen ska vara bra.
Med tanke på att Alfons är hästen att slå från ledningen i ett öppet lopp så tycker jag det är en vettig chansspik för dom som vill vandra den vägen.
6 Bandit Frontline hade jag som vinnare senast och han var på väg till ledningen när han kastade sig i galopp från ett snävt fjärdespår. Tyvärr har man lottats till samma spår på 20m tillägg den här gången och skulle gynnas av en invändig strykning. Går han i väg finns det dock fart för seger men varning utfärdad för spåret.
13 Digital Process till bara 4% är spelvärt alla dagar i veckan och speciellt efter insatsen senast där han visade uppåtform. Brukar riva åt sig ett par segrar per säsong och andra årssegern kan mycket väl komma här.
10 Gravity Pace var inte som bäst senast och har fått pusta lite efter det. Bra innan det och har visat att han duger på V75 och det är givetvis lättare emot här i så fall.
Inte lätt med dubbla tillägg men har hög segerprocent och bra kusk.
Skrällen :
11 Keegan Trot galopperar mest hela tiden men till 4% tycker jag han är streckvärd ändå. Hanna Lähdekorpi tränar och kör själv denna gång. Van att starta med dryga tillägg och lever på sin styrka och skulle han behaga att gå felfritt så kommer han garanterat dyka upp långt fram i detta gäng.
Vår Vinnare :
1 Alfons

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
3 Guzz Mearas startade senast i Jubileumspokalen där han galopperade bort en bra slant i sista kurvan då tempot var uppskruvat i front av Aetos Kronos. Starten innan svarade han samma häst ända in på linjen men segern var ändå inte riktigt inom räckhåll då heller. Håller skyhög kapacitet men höjer ett varningens tecken för att han föll ur travet senast och gången innan det var det mycket nära galopp i slutstriden även då.
Nu kan det i och för sig bli skillnad om han får bestämma i lugnare tempo i front men likväl måste han kunna springa fort sista biten och hålla ihop travet. Är behandlad efter senast så kanske har man fått bukt på problemet och givetvis är han solklar förstahäst och förmodliga vinnaren men inget jag skulle vilja tömma plånboken på direkt.
Motbuden :
2 Speedy Face var oväntat bra senast på Axevalla där han tog dödens frivilligt och försökte pressa sig till spets efter ett halvvarv men favoriten Husse Boko som vann på V75 i lördags var givetvis inte intresserad av att släppa. Låg kvar i dödens och började pressa så smått igen varvet kvar och var klart starkast över upploppet även om han knappt höll undan för bra spurtande Global
Undecided. Nu var det ett lopp med 60K i förstapris om man ska jämföra med de 3M som det var i Guzz Mearas senaste lopp men en vinst är en vinst och gör han ett liknande lopp här där han pressar favoriten sista varvet kanske han får favoriten att falla ur travet återigen.
Första motbudet då han varit bra även innan men vinner sällan.
5 Velvet Gio räds inte heller tuffa upplägg när han är i form och senast var han ute i guld mot bl a Milligan’s School och Short In Cash. Gjorde det helt ok som femma från bakspår och det är inte lätt att plocka längder över upploppet i den klassen. Fältet är litet och vill man gardera favoriten så är han ett vettigt streck.
4 Super War Horse är tillbaka hos Jerry Riordan efter en sejour i Italien och har dessutom vilat sen februari så jag tycker det finns vettigare streck att måla dit i så fall. Kunnande finns med formen är ju ruggigt svårbedömd så bara vid bred gardering.
Skrällen :
1 Rajesh Face vet vi ju hur bra han kan vara och var ju faktiskt stor favorit till att vinna Derbyt som fyraåring. Efter säsongen 2019 som avslutades med mestadels galopper så satsade man mer på monté med hyffsad framgång. Tyvärr så är han ju hopplöst osäker och galopperade även i comebacken men fick i alla fall ett lopp i kroppen. Skulle Adrian mot förmodan hålla upp innerspåret så kommer det inte finnas en tanke på att släppa någon ledning ens till favoriten och sen finns det absolut fart att ta hem ett sådant här lopp. Det är ju bara det där med galopperna.
Vår Vinnare :
3 Guzz Mearas

Spelförslag :
DD 1 : 1-6
DD 2 : 1-2-3

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.