Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Skellefteå tisdag 14/9

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Dumstrut på när 5 Hodder med Goop snuvade alla från ledningen. Ska inte skylla ifrån mig men inte nog med att han är vass i sulkyn, han hade alla marginaler med sig som man kan ha i loppet.
4 Baron Frontline galopperar på väg till spets så Björn kan glida dit och i sista sväng såg det segt ut med in på upploppet bryter dödenshästen ut två spår och ”blockerar” anfallande hästar ut i banan och ger Goop en 2-3 längder gratis vilket han gungande in upploppet ner.
Skillnad för spiken i avslutningen 3 Dats So Cool som trots elak press hela loppet gick undan på ett imponerande sätt över upploppet.
Till kvällens lopp på Skellefteå så är förutsättningarna att 9 Swagger kommer trots att Sandra Eriksson klart och tydligt deklarerar passivt upplägg samt skor bli stor favorit på föregående insatser. Har själv sprungit in 800K men möter idel miljonärer ikväll och med de förutsättningarna måste man gå emot.

Dagens Dubbel 1 – 2640m Voltstart
Favoriten :
14 Guli Frodo får bära favoritskapet i ett väldigt jämnt streckat lopp. Detta trots ett litet halvjobbigt läge med bakspår på 20m tillägg. Styrkan finns dock och han har fyra segrar på sju försök över distansen och får Ulf Ohlsson i vagnen vilket är ett plus.
Senast testade man att rycka alla skor men det blev inget bra och nu återgår man till ordinarie balans vilket är skor runt om. Får han bara någorlunda normalt lopp lär han dyka upp i slutstriden trots läget.
Motbuden :
5 Ros Son kommer från samma stall som favoriten och har tagit ett kliv framåt under året med tre segrar. Senast anföll man från kön och kopplade grepp men krafterna tröt lite på upploppet och han slutade på fjärde plats. Visade dock fortsatt bra form och det är körande Susanne H Osterling som lyckats bäst med hästen och hon för fortsatt förtroende.
7 Hulte Annika gör debut över lång distans men orosmoln över styrkan blåste hon i så fall bort senast.
Från åttonde bakom bilen fick hon tredjespår hela första varvet innan hon landade i dödens. Pressade sig sen till ledningen halvvarvet från mål och hittade nya krafter in på upploppet och kontrade till seger. Mycket stark insats.
Det som oroar i så fall är femtespåret i volt eftersom hon tidigare haft lätt för att galoppera men då man slipper ekipage dundrande från springspår borde det gå bra.
3 Guldhagens Kevin är inte alls så tokig men man chansar ofta invändigt från lägen som dessa och då behöver man ha lite tur på vägen. Perfekt utgångsläge för en spårsnål resa här och då distansen är lång brukar luckan komma någon gång under vägen.
11 Slotts Pila var inte som bäst senast och har ingen bra statistik över lång distans men det borde vara tillfälligheter då hon visat bra styrka i övrigt i loppen.
Fart finns annars och har två segrar i raden med 40m tillägg.
Skrällen :
6 Guli Orkan är även han från samma stall som favoriten och är väl inte lika bra som övriga men vann över lång distans senast och har bra statistik över längre distanser. Micael Melander känner hästen väl och 5% är lite lockande.
Vår Vinnare :
7 Hulte Annika

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
9 Swagger blir förvånansvärt stor favorit här i avslutningen. Givet att han ska vara favorit men dels så ska hästen ut i Bronsfinal den 25/9 och sen så säger Sandra själv att hästen inte ska köras offensivt denna start. Skor på att anfalla bakifrån gör att jag tycker det är en favorit i fara.
Man ska inte glömma att han tjänat absolut minst pengar i loppet.
På den positiva sidan så är det bara 10 hästar med i loppet så hon borde hamna som sämst i tredje ytter eller liknande. Frågan är bara vem som ska hjälpa till med tempot? Har en bra avslutning och kan givetvis plocka ner alla återigen men varningen är utfärdad.
Motbuden :
3 Even’s Cool Boy går ner ganska rejält i klass till det här loppet då han normalt sett tävlar i Silver.
Lite skillnad när man brukar möta hästar som Admiral As, Gardner Shaw, Morotai Degato och Born Unicorn. Alla de hästarna hade varit storfavoriter i ett liknande lopp.
Lottats till ett passande tredjespår men det saknas inte startsnabba konkurrenter. Borde dock tidigt kunna komma till front och då blir han nog svårtuggad även för Swagger.
7 Cupido Sisu vann från spets senast han startade på svensk mark och är bra bakom bilen. Tveksamt dock om han kan ta sig förbi samtliga och Uffe får nog sikta in sig på att anfalla bakifrån denna gång.
Har fart som duger om man vill gardera loppet.
Skrällen :
5 Zorro Swing Går visserligen allra bäst i front för då biter han ifrån sig riktigt bra. (8 segrar och en andraplats på 9 försök) Möter kanske några som är lite för tuffa normalt sett men samtidigt utvecklas han själv också så till 3% tycker jag faktiskt han är aningen lågt streckad.
Han har ändå sprungit in dubbelt så mycket pengar som Swagger t ex.
Vår Vinnare :
3 Even’s Cool Boy

 

Spelförslag :
DD 1 : 3-5-7-14
DD 2 : 3 Even’s Cool Boy

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.