Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Solvalla fredag 10/9

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Uttagningslopp till Svenskt Trav-Kriterium och Svenskt Trav-Oaks är det som gäller under kvällen och vi bjuds på ett lopp till vardera på dagens dubbel.
Historiskt sett blir det ofta låg utdelning dessa kvällar då favoriterna hamnar i olika kvallopp men det är 3-åriga hästar och säsongen har varit lång så mycket kan hända.
Samtidigt går bara de två första ekipagen till final så man bör köra för vinst.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart Uttagningslopp till Svenskt Trav-Oaks
Favoriten :
8 Great Skills är ett obesegrat löfte i hos Hans-Owe Sundberg som verkligen visat att hon är något extra och det har varit bra med krafter kvar varje start och vi har inte sett botten i henne ännu.
Hade spår 7 senast men kördes resolut och tog över ledningen efter ett halvvarv och gick undan till en säker seger. Tror inte Lennartsson räds dödens här men givetvis hoppas man nog på att återigen bli släppta till front. Alla borde tycka det är en bra rygg att få hellre än att få press utvändigt under hela loppet. Klar tipsetta och hästen att slå.
Motbuden :
5 Senorita Tokio är även hon obesegrad efter tre starter och kommer från stall Nurmos vilket skall tas med respekt men har inte mött lika tuffa konkurrenter som favoriten och kvällens lopp blir något av ett elddop. Uffe är ingen galning men det vill nog till att Lennartsson tidigt ställer frågan för annars kanske man provar i ledningen om Bouillabaisse vill släppa vill säga. Barfota runt om redan i kvalet gör att man får anta att Nurmos ändå vill tävla om finalplatserna.
11 Islay Mist Sisu vann korta E3 och har visat att hon tillhör kulltoppen. Lite värre läge här och trots visad form tror jag att det blir svårt att utmana favoriten om segern.
Kommer avsluta bra dock och skulle det bli kubbning mellan 5 och 8 kanske hon bjuds in i loppet.
Får tävla om finalplatserna annars.
10 Faeza Zet tror jag får svårt att kvala in från bakspår i denna konkurrens men firma Örjan/Redén är svårt att såga helt på förhand. Om man vill gardera brett.
Skrällen :
2 Bouillabaisse vann sitt kval till korta E3 från ledningen och tog ryggen på Islay Mist Sisu i finalen. Blev kvar med krafter in över mål och hade nog utmanat om segern med fritt så ska nog inte nonchaleras helt ikväll från perfekt läge. Sitter lite på leken över vilket lopp de mest betrodda kommer få.
Vår Vinnare :
8 Great Skills

Dagens Dubbel 2 – 2640m Autostart Uttagningslopp till Svenskt Trav-Kriterium
Favoriten :
8 Lee Harvey Bros svek trots allt senast som storfavorit över aktuell distans. Varit bra innan dess men jag har ingen feeling för att Örjan kommer bara gasa framåt från start och ta över någon ledning.
Har bra styrka och gynnas av distansen men insatsen senast gör att man ändå bör gardera kvällens lopp tycker jag och på ett spel som dagens dubbel tror jag att jag avstår helt.
Motbuden :
3 Atomic Face tyckte jag imponerade senast då han höll undan från ledningen trots att han fick tryck i omgångar av favoriten Mustang Racer, dels när Bergh trodde han skulle få ta över men även under sista halvvarvet och han såg slagen ut i sista sväng. Svarade dock ärligt över upploppet och höll undan med hals från piggt spurtande smygkörd konkurrent.
Med det loppet på näthinnan borde Oskar Kylin Blom inte rädas någon i detta lopp och till 13% tycker jag han är omgångens fynd.
10 Highway To Hill fick lite trafikproblem senast i sista sväng och hade för långt fram trots Axevallas långa upplopp. Avslutningen var dock av bästa märke och han är van att anfalla från kön så läget bekymrar inte nämnvärt. Reijo håller denna högt och Uffe körde senast och tyckte hästen kändes kalasfin då. Räknas tidigt här.
12 Aquarius Face körde Adrian sin vana trogen tokoffensivt senast och försökte dra musten ur övriga men föll på eget grepp då Bergh bara liftade med i rygg och avgjorde enkelt.
Bra som tvåa dock och gynnas av den långa distansen. Skulle tippa på att man kommer avancera tidigt även ikväll.
4 Bowling De Luxe har inte gjort så många starter men jag tycker han är småintressant ikväll från bra läge då han bara haft dåliga spår bakom bilen tidigare och dom utvecklas olika fort hästarna i denna ålder. Klaffar det lite och hästen är på humör är jag inte alls främmande för att han kan utmana till endast ett par få procent.
Skrällen :
1 Holeinone Pepper möter kanske några som är lite för bra denna kväll men jag tycker att han kommer allt mer för varje start och kuskbytet till Magnus A Djuse ikväll är riktigt intressant. Speciellt och man kan hålla ryggen på 3 Atomic Face för den kommer säkerligen få ta emot ett par stycken under vägen och då kanske luckan kan komma till slut. Endast 2% på Jerry Riordans häst från innersniffen känns klart intressant om man garderar.
Vår Vinnare :
3 Atomic Face

 

Spelförslag :
DD 1 : 8 Great Skills
DD 2 : 3-4-10-12

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.