Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Umåker fredag 13/8

FSport fantasy trav

6 Give Me Five F.R var lika bra som jag trodde men det förvånade mig en aning att han blev nerspelad till ganska stor favorit på vinnarspelet jämfört med oddsen på DD och strecken på V64.
Visade bara att det var omgångens ”skrik” och visst var han bra.
Dubbeln gav 15ggr och den satt riktigt bra i spelkassan faktiskt efter lite småtråkiga omgångar.
Till kvällens dubbel på Umåker väljer jag att spika 4 Leave Your Sox On som jag tycker övertygar stort och visar precis den inställningen man vill se hos en häst man ska lägga sina slantar på.
Att han inte ens är favorit tycker jag bara är oddshöjande och sånt där som fredagen den 13:e är inget jag lägger någon vikt vid. Mer än att det är fantastiskt roligt och skrämma kidsen här hemma.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
1 Bodybuilder vann från just innerspår på Bergsåker förra starten och det var andra raka i ny regi. Senast var även det en stark prestation från bakspår och nu ska man prova att hänga på jänkarvagnen för första gången i Anettes träning. Inget som gett en nämnvärd extraväxel tidigare men ändå en indikation på att man vill satsa offensivt den här starten.
Har läget men kommer knappast få sitta ifred i ledningen.
Motbuden :
5 Albert Zonett kommer med fem raka segrar och troligtvis seglar han upp som favorit till slut på det.
Är dock inte ute på önskedistans men är å andra sidan inte rädd för att hålla ett hårt jämnt tempo hela vägen och lär syna ledaren i loppet tidigt.
Robert Dunder som tränar och kör vann med favoriten i loppet nästa senast så förmodligen vet han hur han ska lägga upp loppet för att ge Albert bästa möjliga chansen.
2 Global At Work är klart intressant här med ett bra spår redan i starten. Det finns ett scenario där han tar sig till spets men från detta spår kan Wäjersten välja taktik utefter hur starten går.
Även här ska man prova jänkarvagnen för första gången.
Ledningen, rygg ledaren eller andra/tredje ytter är alla tre bra positioner och jag tycker han är väldigt tidig i loppet och jag chanstippar etta.
Skrällen :
9 Eightdaysaweek är en dansk häst som vann direkt i debuten för Jimmy H Andersson men därefter har segrarna uteblivit. Inte på grund av att han varit direkt dålig utan har plockat pengar hela tiden så någon seger till i raden hade absolut varit tänkbart.
Däremot tycker jag att han sett lite stinglös ut i sina två senaste starter vilket oroar en del och gör att han halkar ner en bit på rankingen.
Det som är positivt är läget och Jimmy kan verkligen vraka o välja bland två bra startryggar.
Vår Vinnare :
2 Global At Work

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
8 Syoss har verkligen varit bra i år och senast visade han att toppformen finns där då han trots att han missade ledningen och fick ett ryckigt lopp så såg han ut att gå mot segern men fick ge sig mot jätteskrällen Adi Gallia absolut sista biten.
Riktigt strong insats och gjorde lika bra loppet innan som Swagger rusade i.
Jag spikade honom senast och han gjorde mig inte besviken trots andraplatsen så vill man gå på Syoss har jag inga invändningar egentligen men spår 8 är tufft att ladda ifrån.
Svårt att såga en häst som vunnit 31/62 starter även om motståndet inte var så tufft i början av karriären. Jag har dock en annan favorit i loppet.
Motbuden :
4 Leave Your Sox On kommer inte vara med i någon spetsstrid trots fint spår men går lika bra från utvändigt ledaren då han inte ens kan stava till mjölksyra. (Hur skulle en häst kunna det)
I vilket fall så vet jag att Mika Forss håller den här herren högt och kommer förmodligen vara väldigt offensiv. Jag fastnade för hästen första gången i loppet på Umåker i mitten på Maj och jag är visserligen svag för hästar som kan styra ett fält från dödens men jag tror det här är en klassklättrare.
Min vinnare.
3 Xanthis De Roi har man matchat tuffare i år än tidigare. Efter comebacken har man ökad svårighetsgraden succesivt och senast testade man V75 och visade att formen satt där.
Ner i klass nu och kommer från samma stall som favoriten så eftersom man vill till ledningen med Syoss kanske man inte laddar med denna för att slippa alltför snabb inledning första 500m?
Tja, varför inte? Fart finns och formen verkar på topp. Vettigt motbud från bra spår.
2 Harper Seabrook tror jag tar ledningen inledningsvis här och man brukar gilla offensiva styrningar med den här herren. Nu kör dock Per Linderoth istället för Bergh så kanske att det blir ett passivare upplägg då man har ett fint spår och det behöver inte vara fel att spara speeden heller.
Skrällen :
10 Wilmer Gel är en typisk outsider här men jag tror han kan gynnas av att loppet kommer förmodligen gå ganska fort. Gjorde ett ok lopp som trea senast efter kortare vila och Uffe får chansen återigen. 5% är spelbart om man vill gardera loppet.
Vår Vinnare :
4 Leave Your Sox On

 

Spelförslag :
DD 1 : 1-2-5
DD 2 : 4 Leave Your Sox On

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.