Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Bollnäs tisdag 3/8

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Jahopp.. dumstruten åkte på igår kväll och har skaft hela natten.
Norska gästen Global Bred To Win var bara bäst och hade nog vunnit även om man kört i tredjespår hela loppet. Jag ska straffa mig själv med någon form av överraskning för er läsare framöver.
Till kvällens lopp har jag i alla fall gjort jobbet men att grotta ner mig i lopparkivet och jag var nära att singla 3 Syoss i inledningen då 5 Deede Star var sisådär senast men jag tycker han är ursäktad när det var debut i silverdivisionen. Annat läge nu och tillbaka i samma klass som loppet innan då han var strålande från utvändigt ledaren.
Till sist vill jag ge en av svensk travsports största profiler, Stefan Hulman en riktig ”kryapådigkram” då han återigen fått problem med hälsan.
Vi saknar dig i rutan Stefan så hoppas du mår bättre snart.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
3 Syoss var nerspelad till 3ggr mot en så pass bra häst som Swagger på V75 senast. Kunde dock inte svara ledningen från start och lika bra det för Swagger gjorde ett eget lopp 20-30m före alla andra.
Bakom där gick 3 Syoss i ”ledningen” och höll undan för resten av gänget på stumma ben till slut.
Lite långt mellan starterna nu kanske men är befogad favorit här och borde ha hyffsad chans på spets där man är obesegrad efter tre försök.
Motbuden :
5 Deede Star trodde jag själv en hel del på senast trots debut i silver på V75. Många tycker att hästen gjorde en slät figur inklusive tränaren men gick i mål på likvärdig tid som loppet innan där han var strålande från dödens.
Största skillnaden tror jag var att han fick gå ett lopp i ryggar senast vilket han inte brukar gilla.
Här är det återigen läge för tidig tätkänning och då tar hästen i på ett helt annat sätt.
Springer han återigen en låg 11 tid kan det bli svårt för Syoss att svara hela vägen in.
9 Twinkle Face är absolut inte sämre än de två favoriterna och vi har ju sett hur bra form Sibylle Tinter har på sina hästar på slutet. Kanske inga superryggar i starten men borde hamna ok på det och blir det bara lite tempo på loppet, vilket det borde bli så har hon en riktigt tung spurt.
7 Findus M är riktigt vass de dagar han fungerar och senast utmanade han Deede Star efter spårsnål resa. Strular till det lite med galopp emellanåt och har ett byngligt läge här bakom bilen men är rätt så startsnabb så kanske kan komma ner i banan.
Utmanar återigen om det klaffar minsta lilla.
11 Adi Gallia har inte riktigt gått att känna igen i år men kan väldigt mycket om hon får lite hjälp på vägen. Skulle Deede Star trycka på utvändigt kanske man bjuder in hästar i kön?
Osäker form men till 2% borde man strecka om man garderar.
Skrällen :
1 All Star har tre raka andraplatser och det är positivt men samtidigt lite intetsägande då det varit i riktigt mediokra lopp. Kan dock varit moralhöjande att få känna att man rår på motståndet och lite plus att han gjort det bra trots svåra utgångslägen.
Motståndet är dock väldigt mycket tuffare nu och från fint läge riskerar han att bli aningen överstreckad till 11% så bara skrällbud för mig.
Vår Vinnare :
3 Syoss

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
2 Valle Hugo blev jag lite förvånad över hur pass stor favorit han var i detta gäng tills jag såg vilka spår värsta motbuden hade dragit. Inte så snabb bakom bilen men Jorma sitter ju i ett perfekt andraspår och behöver bara köra rakt fram i starten. Hamnar han vettigt på det styr säkert Kontio på tidigt då han brukar vara offensiv i loppen.
Att hästen sen ett tag lämnat Norges stortränare Öystein måste man ändå ta som ett minus utan att klanka ner på nya tränaren men det är ändå en fingervisning om att man inte riktigt varit nöjda med resultaten.
Vann senast i enkelt gäng på bra sätt från dödens men allt som allt tycker jag det är en svag favorit som bör minst garderas.
Motbuden :
12 Månremus vann på ett bra sätt näst senast och höll bra i spåren från svårt läge senast. Tycker motståndet är överkomligt här och trots spåret blir han mitt första streck i loppet.
Magnus får lösa det taktiska då hästen fungerar bra med att anfalla från kön.
Min vinnare trots läget.
8 Norrbo Odin avslutade bra i loppet senast och gjorde ett bra lopp från spår åtta loppet innan det så formen sitter nog där. Hade ett fint fjolår som dock innebar snabba pengar och tuffare motstånd men första årssegern kommer allt närmare.
Lämpligt motstånd här att skrälla till 6%.
3 T.B.'s Tröllgutt är lite av ett osynat kort här men var faktiskt spelade till favorit på svenska V75 för ett drygt halvår sen så kapacitet finns.
Jansson brukar köra den här herren vid Sverigebesöken och känner hästen väl.
Kan ha lite svårt att hålla sig rätt gångart så 5% kanske är vad det ska vara men går han felfritt är det fortfarande ett fynd.
1 Valle Storm drar på sig en hel del spel från fint utgångsläge och kan nog ta ledningen om Mats vill. Tveksamt om man kör där då hästen gjort bästa prestationerna på kort distans och trots J-O Persson träning tycker jag hästen är grovt överspelad till hisnande 15% här. Stort Pass!
Skrällen :
5 Björlifanner tycker jag gör en intressant start här för Nathalie Blom. Helt ok senast i monté och har fungerat bra för henne bakom vagn tidigare. Bl a delad seger med Guli Rubin på rikstoton i april och felfri gör han nästan alltid bra prestationer.
Tycker det är lättare emot här än brukligt och hade han bara haft ett par segrar till på kontot hade jag nog kunnat tippa etta. Vinner dock för sällan för att lämnas ensam så skrällbud får det bli.
Vår Vinnare :
12 Månremus

 

Spelförslag :
DD 1 : 3-5
DD 2 : 3-5-12

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.