Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Mantorp måndag 2/8

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt. Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

Denna vecka inleds med topplopp från Mantorp där Önas Prince ska matchas inför kommande Derbykval. Det är idel bra hästar i loppen och hittar man rätt skrällar kan man få bra betalt.
Jag väljer dock att tro på Nordströms häst trots svårt läge då hon imponerade storligen senast.
I avslutningen väljer jag att gardera norska stjärnstoet trots att hon är en vinstmaskin.
På dagens dubbel väljer jag att gå en annan väg för att få lite odds med favoriten i inledningen.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
12 Önas Prince blir nog knapp favorit här trots tolftespåret efter imponerande insats i sprintermästaren och med tanke på att Per Nordström säger att han vill ge hästen ett riktigt lopp i kroppen inför Derbykvalen så verkar det som att han vill köra för vinst även ikväll.
Tidigt avancemang till dödens är det som gäller så vida dom inte kör för fort där framme.
I vilket fall är det svårt att tippa emot trots spår och motstånd med insatsen senast på näthinnan.
Motbuden :
1 Hell Bent For Am hade otacksamma uppgiften att ta emot favoriten senast i finalen och höll bra med var chanslös att svara den gången.
Tror nog inte ens Erik trodde att Önas var så bra som hon visade och kanske har han en annan taktik denna gång? Läget är betydligt bättre men som lika spelade måste ändå värdet finnas på Önas Prince trots spåren.
10 Sidney Celeber – 11 Elegant Ima – 8 Mellby Illusion – 3 Maesteraemon är de hästarna bakom favoritduon som skulle kunna slå till men då vill det till att det händer något under vägen.
Ett scenario är att Nordström överskattar hästen på 500m längre distans (även om hon förmodligen är bättre på medel än kort) men det kan vara skillnad att gå i dödens över 500m längre vilket skulle kunna bjuda in en tredje häst.
Ska jag ranka de fyra motbuden skulle jag spela 3-11 före 8-10
Skrällen :
2 Ready Tonight kommer jag fortsätta tjata om tills jag får rätt.. : )
Skämt åsido, jag VET att det här är en riktigt bra häst som kommer växa in i klassen mot kullkamraterna och jag tror det kommer bli en bra guldhäst vad det lider.
Avslutade helt ok senast i loppet som omöjlige Chiru vann och jag tycker det var ett fall framåt.
Vinst kanske är att hoppas på för mkt men läget är bra och den här herren kommer slå till snart.
Vår Vinnare :
12 Önas Prince

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
9 Global Bred To Win kommer med idel raka segrar även hon och även en imponerande insats senast så formen verkar på topp. Lite svår att sätta in i detta sällskap kanske men självklart ska hon räknas.
Spåret ska inte påverka alltför mycket då hon inte brukar snabbstarta i loppet utan förlitar sig på sin styrka.
Motbuden :
2 Kroatia Boko kvalade in till Stosprintern och höll bra efter en invändig resa och ett fjärdepris i finalen var man nog nöjda med i stallet. Bra läge för täten här och där har man tagit samtliga fem segrar. Totalt har hon fem segrar på sex försök från ledningen och den gången hon inte vann så var förlusten knapp och då gick hon med skor vilket kanske påverkade en aning.
Barfota runt om ikväll är det som gäller och så gick hon i försök/final senast.
Hästen att slå tycker jag.
8 Betting Pacer valde att inte svara ledningen i finalen av Stosprintern senast men liftade med bra bakom och ut på upploppet i rygg på favoriten och utmanade faktiskt en aning så Fifty Cent Piece fick sträcka på sig sista biten. Med tanke på att hon är snabb bakom bilen kanske man kan hitta ner i vettigt slagläge och skulle favoriten i loppet komma upp i dödens tidigt och hålla tempot uppe kan det nog räcka ändå till seger denna gång.
3 Bank Wise As har kanske ingen övertygande rad för att man ska tro på seger här men det har varit riktigt tuffa gäng hon varit ute i och från ett bra spår tror jag Uffe kommer ge henne chansen denna gång.
1 Himalaya Sisu vann ett klass II försök senast på V75 och även om det inte var det blodigaste motståndet på förhand så var insatsen riktigt bra och stärkte det jag hela tiden tyckt.
Den här tjejen är allra bäst om hon får spara speeden i ryggar och på kortspeed tror jag få i loppet kan matcha henne. Bra spår här för en smygare men tveksamt om hon klarar hålla ryggen på Kroatia Boko. Gör hon det blir hon vinstfarlig och det samma från tredje inner.
Skulle hon hamna längre bak invändigt blir det nog tufft att lösa uppgiften.
Ändå småintressant.
11 Cash And Carry tycker jag har varit grovt överspelad på slutet och äntligen får man lite värde på hästen som faktiskt inte alls är så tokig. Barfota runt om återigen och till 3% är det vettigare spel än som favoritspelad på slutet.
Var kanske inte som bäst senast men loppet blev ryckigt kört och kanske att hon ledsnade lite.
Fart finns absolut i alla fall.
Skrällen :
10 Cirkus vet jag att Goop gillar och jag hade ett litet extra öga på hästen senast när hon årsdebuterade på Axevalla. Gjorde ett helt ok lopp i skymundan som femma och var faktiskt fyra i finalen av Oaks i fjol från svårt spår.
Goops hästar brukar dock behöva kanske minst två lopp i kroppen för att vara som bäst så hon får nöja sig med skrällbudet här men pass upp om du garderar loppet.
Vår Vinnare :
2 Kroatia Boko

 

Spelförslag :
DD 1 : 12 Önas Prince
DD 2 : 2-3-10-11

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.