Speltips: Dagens Dubbel Tips till Axevalla fredag 16/7

Att favoriterna gick att fälla under gårdagen hade man ju rätt i och som jag misstänkte så är det nog inte riktigt toppform på 4 Chapuy. Kruxet var bara att jag inte valde rätt häst bakom. Svårt det där med trav och man kanske skulle ge sig in på börsen istället och börja boka dåliga favoriter.
Skämt åsido så satt ju vinnaren i andra fint när 11 Titan Yoda fick revansch och lyckades plocka ner favoriten denna gång. Dock var Napoleon Cash inte alls dålig på något sätt utan höll sånär undan.
Kvällens lopp är uttagningar till stochampionatet på Axevalla och det är som namnet avslöjar bara öppet för damerna och distansen är dryg. Endast top 2 kvalar in till finalen och det är tolvhästars fält som gäller. Skulle tro att det faktiskt är ett av de svåraste loppen att lyckas kvala in till oavsett om man har en talangfull häst. Fridhems Ambra T ex fick inte vara med i finalen efter att Sven Berggren fick galopp.
Denna gång tror jag dock att vi kan få revansch då en annan hemmatränare har fått fram en fin individ i Mill Cava. Senast spikade jag och då gick hon äntligen felfritt och vann säkert efter att ha gjort loppet på egen hand i ledningen. Jag tror på repris ikväll.

Dagens Dubbel 1 – 2640m Autostart
Favoriten :
3 M.T Perette har fått tre lopp innanför västen nu och bör närma sig toppform lagom till sommarloppen. Satt fast med krafter kvar senast och har härdats i tuffa sällskap mest hela tiden.
Enda orosmolnet som jag ser det är att Mattias inte riktigt vet om han vågar ladda med henne från start då hon riskerar att bli lite för vass i front och det vore ju ödesdigert över längre distanser.
Annars bra läge och ska vara med och göra upp om finalplatserna.
Motbuden :
6 Breidabliks Kahlua vann från dödens senast och har styrkan som sin främsta egenskap vilket kommer passa bra på kvällens distans. På elva starter har hon inte missat top 2 någon gång förutom vid ett galoppmisslyckande nästa senast. Även då var det en framskjuten placering som rök mitt på upploppet. Conrad kommer säkert köra med gott självförtroende här och smygintressant till låg procent.
11 Barbro Kronos tillhörde kulltoppen förra säsongen och inget tyder väl på egentligen att något ska vara annorlunda bara för dom är ett år äldre. Kanske har lite tråkig resultatrad men det har varit i stentuffa sällskap och senast satt hon fast med krafter kvar i mål.
Läget ställer givetvis till det lite men hon riskerar nog att bli lite bortglömd i detta lopp.
7 Chablis Ribb var positiv för sina nya tränare Ivehag men gillar nog bäst att gå i ledningen där hon tagit samtliga sina fem segrar så att Jepson kommer ladda vad som går kan vi nog räkna med.
Räknas om hon når spets men sårbar annars tycker jag då bara top 2 går vidare.
5 Violette Face tycker jag kommer mer och mer för varje start och har redan avverkat en 15-tid på distansen under V75. Magnus A Djuse vinner ju med trebenta kameler för dagen så varför skulle han inte kunna lotsa denna rätt?
9 The Primerose från stall Goop tycker jag har varit en liten besvikelse i år och jag hade faktiskt förväntat mig lite bättre resultat tror jag. Helt ok senast dock även om hon aldrig riktigt utmanade om segern så var det i alla fall ett fall framåt. Mött tuffa kamrater hela tiden och ok läge men bara vid bred gardering för mig. 14% är överstreckat i vilket fall.
Skrällen :
4 Queen Ratzeputz möter lite tuffare motstånd än vad hon normalt brukar göra men har inlett året bra och kommer från Stall Nurmos vilket skall tas med respekt.
Har gjort bra insatser från utvändigt ledaren på kortare distanser men det visar ändå att styrkan är inte problemet och från ett bra spår här kan man nog överraska en bit.
Vår Vinnare :
7 Chablis Ribb

Dagens Dubbel 2 – 2640m Autostart
Favoriten :
8 Erin Zet verkar bli knapp favorit efter insatsen senast där Örjan kontrollerade loppet från dödens trots bra motstånd och man fick det gensvar man ville ha inför kvalen.
Spåret är givetvis iskallt men hon visade ju senast att hon tål att göra lite själv i loppen. Luktar lite dödens återigen och loppet är jämnt på förhand så bör garderas tidigt.
Motbuden :
4 Mill Cava spikade vi senast och hon gjorde mig inte besviken utan spårade hela loppet från start till mål på en riktigt fin sluttid. Uffe kör återigen och det gillar vi. Håller hon sig bara i trav kan det nog återigen bära av mot ledningen där hon fortfarande är obesegrad efter tre försök.
I en svårlöst dagens dubbelomgång med jämna lopp kommer jag återigen chansspika för jag tror den här tjejen kommer att vara med och utmana om slutsegern trots motståndare som Hoboken Am och Honey Mearas och då måste hon följa utvecklingskurvan och vinna dagens lopp i så fall.
6 Maggiore var med i samma lopp som favoriten vann senast från dödens och öppnade bra den gången till rygg ledaren. Kryssade sen lite på upploppet men sköt till bra när hon fick fritt.
Går bra tider och passas tidigt för den som vill gardera.
3 Wallawalla Broline har visserligen aldrig vunnit men Goop och stochampionatet brukar vara en vass kombo. Gick en bra tid senast och slog faktiskt favoriten i DD-1 trots dödens.
Första segern lär komma inom kort. Kanske redan ikväll?
9 Ivanka Amok tog tre raka segrar på ett bra sätt i lite enklare omgivningar än kvällens lopp och var bra även senast vid comebacken. Hög vinstprocent men få lopp i kroppen vilket gör att jag rankar ner en aning.
Skrällen :
1 Florist kvalade in till flertalet stora lopp i fjol och med en missvisande formrad har hon blivit helt bortglömd här. Öppnar bra bakom bilen och kan mycket väl få rygg ledaren här med en 8 Erin Zet som håller uppe tempot från dödens. Till endast 2% måste hon med på alla garderingslappar.
Vår Vinnare :
4 Mill Cava

Spelförslag :
DD 1 : 3-5-6-7
DD 2 : 4 Mill Cava






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se