Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Örebro torsdag 15/7

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Torsdagens tips levereras från Sveriges framsida, västkusten. Efter färska räkor och 28 gradig värme som bränt sönder mina axlar är man mer än redo att sätta tänderna i morgondagens lopp från Örebro.
Till kvällens lopp är dubbelslag på fyra stor favorit men jag inbillar mig att det går och fälla båda två.
4 Chapuy trodde jag var stenklar senast med liknande förutsättningar men var oerhört sårbar när han fick svar om ledningen och de gånger han inte är i form är han heller inte lika startsnabb.
Risk för dumstrut att ta bort en 70% som spelas under dubbla pengarna men ingen minns en fegis.
För er som tycker jag är ute och seglar bara för man andas västkustluft och vill spika favoriten så hade jag valt att spela mot 1 och 11 i avslutningen i så fall.

Dagens Dubbel 1 – 1609m Autostart
Favoriten :
4 Chapuy trodde man hade en straffspark senast men fick svar invändigt från Tabasco C.D och från dödens hade man inget med segerstriden att göra. Normalt sett ska det ju vara spets och slut på en så pass bra häst som Chapuy från ett tilltalande fjärdespår men jag undrar om det verkligen är full form på hästen? Med tanke på att övriga ekipage nu har sett hur sårbar han är om han inte får ledningen så lär man köra vad som går för att fälla favoriten.
Kan bli dumstrut på men jag går emot.
Motbuden :
10 Indy Lane gillar jag skarpt och tycker han växer för varje start. Återkom i mars månad efter lång bortavaro och tog snabbt tre raka segrar vilket visar vilken klasshäst det är i grunden.
Aldrig startat på korta distansen så tycker det är hyperintressant att se hur han tacklar det och formen är fortfarande kanon och senast gick han nytt rekord i stentuff konkurrens.
Startsnabb så jag räknar med att man ryggar favoriten i starten och kommer igenom fint till ett bra slagläge. Till endast 3% tycker jag detta är omgångens fynd.
3 Lady Zappa har två raka segrar på ett riktigt övertygande sätt och måste nog vara den i loppet som visat bäst form det senaste. Kan öppna även hon och Mika lär försöka svara favoriten och vi såg igår på V86 att Mika Forss kör med bra flyt för dagen även han. Tror faktiskt Lady Zappa kan utmana även från utvändigt i den formen hon befinner sig för dagen om favoriten inte är på topp.
5 Giant Shadow vet vi hur bra han kan vara och inledde med sju raka segrar hos Björn i allt annat än enkel konkurrens så låt dig inte luras av den tråkiga resultatraden.
Harvade på bra i V75 men hade lite svårt att bära prissumman så har provat ett tag i Frankrike utan några större framgångar.
Svårt att sätta in honom i dagens lopp men kapacitet finns så garderar man ska han med ganska tidigt.
1 Quarcia hade faktiskt sparade krafter senast mot guldhästar när Kim chansade invändigt sista biten utan att få fritt. Litet minus för innerspåret ikväll då jag tror det blir svårt att inte bli fast återigen men passas framöver då formen verkar bli bättre och bättre. Garderar man med flera kan hon vara värd ett streck även ikväll.
11 Tabasco C.D svarade favoriten om ledningen senast och höll bra som tvåa bakom fint spurtande Summit In Sight. Helt annorlunda läge idag och vann man inte från spets senast tror jag det blir svårt att vinna även ikväll. Men kan dyka upp som 3-4:a kanske.
Skrällen :
6 Sign Me Up Too är snabb bakom bilen och Emilia kommer nog prova en bit från start men det blir svårt att ta en längd på invändiga. Går bra i dödens med om formen är i antågande och normalt sett duger den här herren gott på V75 så varför inte? 8 % är i vilket fall riktigt lågt på en så pass bra häst.
Vår Vinnare :
3 Lady Zappa

Dagens Dubbel 2 – 2100m Autostart
Favoriten :
4 Napoleon Cash vinner mest hela tiden och verkar veta var mållinjen är placerad i loppen.
Senast tog Jepson dödens frivilligt varvet från mål när de stötte från kön vilket visade sig vara ett vinstdrag. Höll knappt med säkert undan för en vilt spurtande Titan Yoda.
Given favorit även ikväll men tycker han bör garderas tidigt.
Motbuden :
11 Titan Yoda gjorde ett minst lika bra lopp som favoriten senast om inte bättre. Satt djupt i kön och stötte 1300m från mål och fick rygg att gå på men avslutade likt väl loppet i tredjespår sista varvet.
Egen attack i sista sväng och avslutade sylvasst och hann nästan dit. Klart intressantast ikväll med tanke på likvärdiga vinstchanser men stor skillnad i procent.
1 Hipster Am bör nog ganska enkelt hålla upp innerspåret om Stefan Persson vill och förutom galoppen senast så har han sett fin ut i sina Sverigestarter och jag tror inte man räds någon i detta lopp så det skulle förvåna mig mycket om man släpper ledningen.
Kan bli svårfångad och mitt andra streck i loppet.
7 Zeolit har spelats till hård favorit varje gång på slutet men svikit en aning i prestationerna. Nu får Jansson chansen och det kanske kan vara positivt med ny kusk.
Rätt så kvick ut och skulle gynnas kraftigt av en invändig strykning. Om flera.
5 Samson har Bergh alltid snackat upp och även om styrkan inte verkar sitta i håret så är det en intressant comeback. Lite mycket att begära vinst direkt kanske men klaffar det så tror jag han räcker långt trots lång bortavaro.
Skrällen :
6 Powerbank går bra för sin tränare Lars-Åke Söderholm och trots tufft motstånd verkar han gå med i de flesta tempon. 2% är lägsta laget för det kan bli lite fart på det här loppet med och då är han nog med och hugger där framme.
Vår Vinnare :
11 Titan Yoda

 

Spelförslag :
DD 1 : 3-10
DD 2 : 1-4-11

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.