Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Rättvik måndag 12/7

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Det är med lite bitter eftersmak från förra veckan som man går igenom startlistorna. Det var lite för mycket konstiga grejer som hände för att travet ska må bra och med tanke på alla miljoner som travet drar in både till statskassan och travet i stort så är det stor skam att man inte har ett proffsstall med domare som bedömer efter samma kriterier.
I torsdags var det ändå värst. Top7 omsatte drygt en halv miljon och av dessa behöll man 180 tusen i vinstavdrag. Trots en lös häst på banan i sista sväng behöll man resultatet i mål vilket naturligtvis var helt regelvidrigt. Vinnaren kan jag köpa på V75 då han var helt överlägsen och förmodligen alltid vinner loppet 300m från mål med dessa förutsättningar men att låta ordningen på top7 stå är inte annat än ett hån mot oss spelare. Givetvis kan man betala ut för ”rätt rad” och ta den smällen på ca 300 tusen kronor för att betala tillbaka alla insatser borde vara givet.
Hade jag spelat top7 hade jag krävt att få mina pengar tillbaka. Man pratar hela tiden om spelsäkerhet men när det händer saker tar man alltid den enkla vägen ut. Skämmes ta mig f-n.
Nu var det en extra V75 som bara omsatte drygt en fjärdedel mot en normal omgång men man drog ändå in N  I O miljoner i avdrag (att jämföras med 33M kr i lördags) bara på V75 så att ha en kassa för att täcka eventuella återbetalningar på ett spel som top7 borde vara en smal sak att ordna.

Jaja.. Kvällens tävlingar från Rättvik bjuder på finfrämmat i första avdelningen av V64 i form av Elitloppsvinnaren Don Fanucci Zet som gör första framträdandet sen vinsten.
På dagens dubbel är det inte lika glasklart som inledningen av V64 men inte långt ifrån. 6 Dark Roadster har en väldigt bra uppgift på förhand och det skulle förvåna mig mycket om han bränner den här segerchansen. Värst emot tycker jag i kontrast till många andra att 7 Deede Star är.
Avslutningen har en lite knepig favorit men loppet är ojämnt och de vettigaste motbuden är få till trots.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
6 Dark Roadster har en väldigt passande uppgift framför sig och speciellt då man aviserar rygglopp med värsta konkurrenten i spetsstriden.
Gillar verkligen dagens förutsättningar med framspår och att få gå i ledningen.
Är inte blixtsnabb första biten men benen går som trumpinnar så länge som det krävs för att nå tät.
Näst senast gick han i ledningen på V75 och varvade på under 1.10. Höll ändå berömvärt och höll sånär undan för Usain Töll som liftat med i ryggen. Ser inte vem som ska utmana om han springer en låg 10-tid på distansen. Bra spik.
Motbuden :
7 Deede Star blev hängande i tredjespår första 500m senast innan han lite turligt kom ner i andra ytter då Goop höll uppe tempot i dödens. Ledaren försökte rycka i sista sväng samtidig som Deede Star attackerade i tredjespår men avslutningen var riktigt stark och han fångade in ledaren enkelt till en smått överlägsen seger. Mycket bra insats och första vettiga motbud till favoriten.
10 Moses är kanske hästen med högst kapacitet i fältet och kommer från helt ok prestationer på V75.
Tycker dock att han inte varit riktigt fräsch de två sista starterna och näst senast fuskade han t o m med travet lite. Något han inte brukar göra.
Skulle han vara tillbaka i full form rundar han dock många den sista biten.
5 Hector Boko är den som skulle kunna utmana om spetsstriden men Sybille Tinter vill att hästen ska ha ett rygglopp vilket avgjorde tipset för min del. Har gått väldigt bra både under sadel och bakom sulky annars så det finns en chans att man kan rygga favoriten och få perfekt lucka.
Ändå rekord på 1.5 sekund långsammare än favoriten så får nog gå nytt rekord för att räcka.
Skrällen :
9 Surf'n Turf är inte så tokig och har nog fått lite hårdhet på V75 på slutet. Läget behöver inte vara helt fel för en smygare och 2% är i lite lägsta laget.
Vår Vinnare :
6 Dark Roadster

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
11 Järvsöodin vann enkelt senast efter att senast tidigt kört till och tagit över ledningen i ett lopp med endast sex ekipage och värsta motbudet hade 20m tillägg.
Insatsen var övertygande men ska inte överskattas. Har ett krångligare läge denna gång och kommer inte kunna köras till tät men går bra ifrån kön med. Van vid V75-konkurrens så möter lite enklare hästar denna gång men det är en del o runda i spåren men bör sluta långt framme oavsett.
Rätt favorit men bör garderas även om loppet är hemskt ojämnt på förhand.
Gardera smått är tipset.
Motbuden :
5 G.G Ojjdo vet ni som brukar läsa att jag är svag för och han gjorde mig inte besviken näst senast när han skrällde till 73ggr pengarna på V75 när favoriten Månlykke A.M hade en sämre dag.
Följde upp den starten med att bli fyra senast efter ett ryckigt lopp. Fungerar allra bäst i spets och har läge för det här. Tidig här tycker jag.
7 Demex kommer från samma stall som favoriten och brukar starta i likvärdiga lopp med är bara streckad på 4%. Är inte lika jämn i insatserna men duger gott i ett lopp som detta med lite flax på vägen. Klart intressant här.
12 Eldvin finns det kapacitet i men är hopplöst osäker och jag tycker nog han inte är lika bra nu på ålderns höst men till 3% är han absolut streckvärd för den som vill gardera på.
Brukar göra bra lopp de gånger han behagar att gå felfritt.
Skrällen :
13 Titan Tabac är lite samma sak förutom att han är totalt ostreckad. Raden ser riktigt tråkig ut men man har chansat invändigt mest på slutet och blivit kvar med krafter varje gång i stort sett.
Skulle det lösa sig så är han alltid en möjlig storskräll.
Vår Vinnare :
7 Demex har bäst spelvärde.

Spelförslag :
DD 1 : 6 Dark Roadster
DD 2 : 5-7-11

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.