Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Solvalla tisdag 22/6

FSport fantasy trav

Det blev en dubbel Kim Moberg igår till 24ggr degen och som sagt, hon är riktigt vass i sulkyn och kul att det fick stämma fullt ut för henne.
Tipsen blev lite rumphuggna när mitt motbud ströks och favoriten galopperade hejdlöst.
Ska inte fantisera för mycket men hade ju vinnande 10 Appreciated rankad efter strukna 3 Sally's Love och skrällen 4 Wilson Knight var tvåa i mål.
I andra satt spiken 3 Gaylord Am och skrällen 11 Kainai Goj med Marie Hafstad Eriksson var tvåa så tipsen får godkänt även om dom blev rumphuggna.
Kvällens lopp körs på Solvalla och jag tror favoriten i avslutningen borde vinna bekvämt även från utvändigt ledaren och jag räknar med att Örjan kontrollerar loppet från start till mål.
Sen om det blir från spets eller dödens får han avgöra själv den gode Örjan.
Med tanke på det väljer jag bort tidiga favoriten 2 Mojo Express i första avdelningen då jag tycker han är gravt överspelad sett till vinstchansen.
Klart intressantast i loppet är 5 Timorol.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
2 Mojo Express är tidiga favoriten förmodligen på kombinationen Örjan/Wahlmann men ni som brukar läsa vet vad jag tycker om när denna duo är favoritspelade.
Det brukar vara väldigt mycket hängslen och livrem i styrningarna och att spela en häst med en seger på 20 starter till favorit från spår två i volt köper jag icke trots svalt motstånd. Pass.
Motbuden :
4 Hindenburg Am tror jag är bästa hästen i fältet men spår fyra i volten är ju lite problematiskt.
Inte bara för galopprisken utan främst för att det brukar bli tappstart.
Tror vinstchansen skulle öka markant med en strykning invändigt men som det är nu riskerar man lite vingel i loppet.
Har annars en tung slutspurt vilket han visade näst senast när han avslutade hela sista varvet i tredjespår men vann ändå. Blir säkerligen favorit till slut och ska räknas med chans.
9 Victorious Wine provade V75 senast efter två raka segrar men det blev lite för tufft emot.
Trots ett bra lopp och en helt ok avslutning tog man inget på täten.
Tillbaka i bättre klass nu och borde få ett bra lopp härifrån.
5 Timorol gör en riktigt intressant start här. Vann direkt i årsdebuten efter en mycket vacker styrning från Jari Åkerfeldt och med krafter sparade var segern överlägsen. Senast fick man fjärde ytter efter lite körning inledningsvis och fick en dålig rygg att gå i på bortre långsidan så man fick attackera i fjärdespår ett tag så krafterna tröt lite men var nog en nyttig genomkörare och blev ändå trea i mål.
Borde vara vassare till denna start och jag tror han har vettig vinstchans.
6 Aloha Chip var Bergh förvånadsvärt offensiv med senast och tog frivilligt dödens på favoriten men tappade mycket alldeles för tidigt för att få godkänt.
Drar nog säkert mycket spel på sig även denna gång på tränaren men jag tyckte han var alldeles för blek senast för att motivera spel.
Skrällen :
3 Yankee Blue tycker jag är en motiverad ”skräll” om han håller sig runt 10%. Rätt så startsnabb och kanske kan riva åt sig spets. Har fyra segrar på sex försök i så fall och inte varit sämre än trea.
Var dock inte till sin fördel senast så skrällbud får räcka.
Vår Vinnare :
5 Timorol

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
7 Instanbul Boko blir ganska stor favorit trots ett spår långt ut på vingen och vid första anblick ser det ytterst tveksamt ut då han galopperat två av tre starter i år och senast var han ”bara” sexa.
Men tittar man närmare så förstår man varför då han möter väldigt mycket sämre hästar nu än normalt sett. Förra loppet han startade i var han ganska stor favorit och då vann en viss Upstate Face till 10ggr. Sätt in den i detta lopp så ger han 1.05 i odds. Högst.
Men, tyngre favoriter har givetvis fallit men det känns som att många kommer se raden, galopperna och inga segrar och tänka att det är en dålig favorit.
Jag ser istället Örjan styra hela fältet från dödens till en bekväm seger med sisådär en längd till godo.
Borde vara bara bäst här och spikas på allt.
Motbuden :
11 Alpago W.F och 10 Apocalypto kommer båda från stall Gocciadoro och vips så är tveksamheterna som bortblåsta kring denna Italienare som blir inbjuden till storlopp till höger och vänster.
Hästarna står emellanåt för riktigt bra prestationer men det är svårt att hålla sig neutral till insatserna med hans historia i bagaget.
Jag köper inte ursäkterna och unnar honom inga framgångar och tycker det är pinsamt att svenska kuskar ens tar uppsittningarna.
Men men, nu är det som det är och båda hästarna startar med vinstchans här givetvis och den som får bästa resan av de två är den som kommer utmana favoriten till slut.
Ska jag sära på dom blir det 10 före 11.
3 Unico Broline är den jag tror kommer ta ledningen inledningsvis och Mats E Djuse är ingen dumbom eller galning så jag tror faktiskt man kommer släppa ledningen till Örjan om han bara kommer tidigt nog.
Annars provar man i spets för att släppa till någon annan är inte aktuellt och brukar gå bra i spets men i lite enklare omgivningar än detta. Bra läge och distans men tufft att stå hela vägen trots det.
6 Frequency Am har inte vunnit på ett tag men gör ofta gedigna lopp och ändringen till Ulf Ohlsson är intressant. Rätt så kvick ut men kommer inte förbi 3 Unico Broline inledningsvis men Uffe kanske tar dödens i väntan på Örjan och chansar på att få drömloppet i rygg på favoriten.
Springer tider som ska räcka en bit med lite flax på vägen.
Skrällen :
1 Maximus M.M har drömläge bakom bilen då han är riktigt kvick från start men tränaren aviserar ett lopp i ryggar så det blir inget med att svara spets. Helst släpper man nog till favoriten men risken är överhängande att någon annan kommer före.
Tar då Örjan dödens frivilligt vilket är troligt så kan man få perfekta loppet i rygg på ledaren.
Vår Vinnare :
7 Instanbul Boko

Spelförslag :
DD 1 : 4-5-9
DD 2 : 7 Instanbul Boko

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.