Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Färjestad måndag 7/6

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Förra veckan får vi ändå kalla för Home Run då alla tips satt hela veckan som avslutades med 19 gånger degen när Mats e Djuse vann med både Oppgårdsdrängen och Syoss.
Speciellt den senare imponerade storligen från spets och det retar mig lite att trots att jag skrev att han var klart intressantast i omgången så tippade jag honom bara tvåa.
Men fler än jag var inne på samma spår då han gick från 11% till ganska klar favorit på strecken under kvällen. Bra form hur som haver och självförtroendet är på topp inför veckan som kommer.
Måndagens dubbel från Färjestad är inte så enkel som mitt spelförslag kanske påskiner. Men eftersom favoriten i avslutningen inte alls fungerat på slutet ändock har vettig vinstchans i loppet så kan jag inte annat än gå på en enda kombination för att hitta lite värde.
Garderar med ett litet motspel om favoriten skulle återigen göra bort sig men håll nere insatserna denna måndag är bästa tipset tror jag.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
6 Hipster Am är den som ska bedömas som favorit på strecken från ett fint springspår och det finns både plus och minus att reda ut.
På minussidan är själva voltstarten som en amerikansk import givetvis är ovan vid men det betyder ju inte att det behöver vara katastrof bara för det. Andra frågetecknet är att han ”bara” gjort två starter på svensk mark så är lite svår att sätta in i omgivningen.
På plussidan är att han sett stabil ut i travet och senast blåste han till spets från spår 8 och sen var helt överlägsen trots en så bra häst som Beckham pressandes på utsidan.
Såg ruggigt fin ut.
I första starten var han ute i ett lopp med bara fem startande så Uffe laddade ingenting och tog frivilligt fjärde inner för att backa ut i rygg 700m från mål. Tyvärr var den ryggen helt kall så han låg helt sist när upploppet började med alldeles för långt fram till tätduon.
Veks ner på innerspår återigen och avslutade vasst utan att pressas det minsta fram till tredjepriset.
Mer plus än minus blir slutsatsen och får han bara någorlunda bra start så borde chansen på spets var god och då blir han väldigt svårslagen tror jag. Gillar hårt och jämnt tempo.
Motbuden :
9 Ottens Hero är givetvis värst emot och det skulle inte förvåna mig om han blir favorit till slut här.
Vunnit fem av nio segrar och aldrig varit sämre än trea samt kombinationen Redén/Örjan är svår att såga. Vunnit både från spets, invändigt med lucka och bakifrån så verkar väldigt allround.
Sitter i andraspår direkt utan hästar utvändigt om sig så kommer få en bra position i loppet och utmanar tidigt.
4 Baroncini Jet har inlett lovande i Sverige och svarat för två bra prestationer. Speciellt insatsen senast var imponerande från ledningen och skulle det bli en strykning invändigt får han samma spår igen och då stiger nog chanserna jämfört med ett trångt fjärdespår.
Gick dock bra från tillägg i debuten så går bra när han anfaller bakifrån också.
7 Epimetheus var en Titan i den Grekiska mytologin och har likvärdig statistik som stallkamraten 9 Ottens Hero men inte lika många segrar. Tycker det mest är tillfälligheter dock och han har samma pappa (Hard Livin) som självaste Elitloppsvinnaren Don Fanucci Zet och polletten har inte riktigt trillat ner än säger tränaren så man förväntar sig uppenbarligen mer.
Ska inte prata stallkörning men givetvis kommer man ladda för att komma före 6 Hipster Am i starten så vi får se hur inledningen blir. Missförstå mig rätt här, det finns inte på världskartan att Redén skulle säga till Ohlsson att pressa sönder en häst för att en annan ska ha bättre vinstchans men det finns i bakhuvudet att en tuff inledning inte är hela världen.
Tror i vilket fall att denna herre kommer bli intressant att följa under året och garderar man ska han med tidigt.
10 Bandido Gar har givetvis kapaciteten men har inte alls fungerat på slutet.
Trodde lite på honom senast men det såg lika knackigt ut återigen.
Förändringen till denna start som skulle kunna fälla avgörandet är att man för första gången någonsin provar utan bakskor.
Förmodligen vill man prova för att försöka hitta rätt för springa kan han och Susanne hittar nog dit till slut. Klart det finns värde till entalsprocent.
Skrällen :
3 Mr Brilliant växer minst en klass i ledningen där han tagit tre av sina fyra segrar på sex försök.
Räckte inte senast från ledningen dock men det var på V75 och tempot var nog lite för högt under vägen. Till 3% är han lite intressant om man väljer att prova i ledningen eller kanske tar rygg ledaren i ett bra tempo på loppet.
Vår Vinnare :
6 Hipster Am

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
10 Vae Victis Club är normalt mycket bättre än sina konkurrenter här men bakspår och tre raka galopper är orosfaktorer. Speciellt då Redén säger sig inte alls veta vad som orsakat förändringen.
Nu kör man med skor för att få hästen så stabil som möjligt och Örjan kommer nog göra vad han kan för att få runt honom och egentligen borde garderingen vara given men ju mer jag sållade bland motbuden så insåg jag att dom är minst lika formlösa som favoriten så chansen är nog större att Örjan får runt favoriten i trav än att du ska hitta vilken av motbuden som ska överprestera.
Bra startryggar är också positivt.
Motbuden :
5 Jaques Noir har bytt från Nurmos till Jennifer Persson och det berodde väl förmodligen på att man inte fick ordning på hästen.
Det finns kunnande men i ärlighetens namn har det sett sådär ut i nya regin.
Hade lite otur senast med löpningsförhållandet men exploderade inte direkt sista biten heller.
Nu hoppar Ulf Ohlsson upp som inte kört honom sen han var unghäst och kanske att dom finner varann igen. Gillar hästen och han får en sista chans att visa att han fortfarande vill tävla.
3 Smokey Herman tror jag det är lite uppåtform på trots galoppen senast. Såg fin ut i det läget men klarade inte av förflyttningen. Bättre spår nu och att han är en spetshäst är ingen överdrift.
Hela 20 segrar från ledningen på 30 försök med 23 segrar totalt.
4 Betting Rebel är en av många som är startsnabb i detta lopp och alla motbud som nämns görs med tanken att favoriten kommer bort.
Startsnabb och Micael Broberg brukar inte skräda med orden när han ska beskriva sina hästar och en offensiv styrning är att vänta.
Raden på senaste starterna ska man inte stirra sig blind på då det varit i stentuff omgivning och går ner rejält i klass till den här starten. Kan gå men inte mitt första motbud trots startsnabbheten.
Skrällen :
1 Baritone Artist återkommer efter lång bortavaro och trots ett passande innerspår tror jag det blir svårt att svara spets från alla utvändiga.
Man är nog nöjd med ett felfritt lopp på innerspår i comebacken och känslan är man tar vad som bjuds. Vid väldigt bred gardering.
Vår Vinnare :
10 Vae Victis Club

Spelförslag :
DD 1 :  6 Hipster Am
DD 2 : 10 Vae Victis Club

Spelförslag 2 :
DD 1 :  6 Hipster Am
DD 2 :  1-3-4-5-11

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.