Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Kalmar fredag 21/5

FSport fantasy trav

Fredagens dubbel går på Kalmar och trots att favoriten i inledningen inte varit sämre än tvåa på sju starter väljer jag att spika en annan som jag tycker såg riktigt fin ut som tvåa i comebacken och jag litar på att Untersteiner får iväg henne från det snäva startspåret.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
5 Breidabliks Kahlua har aldrig varit sämre än tvåa på sina sju starter vilket är respektingivande. Nu ska man även prova att rycka skorna för första gången någonsin vilket är ännu mer intressant.
Krångligt spår men går från alla positioner och sund favorit. 
Lite orolig för vart man hamnar i starten dock?
Motbuden :
4 Gaagaa Rivner gjorde årsdebut senast i ett lopp utanför toton för lite mindre rutinerade kuskar men fick ett perfekt lopp i tredje inner och ut smaskigt i andra ytter på bortre långsidan.
Ringrosten lös dock igenom och benen tycktes flyga åt alla håll ett tag i sista kurvan så det bet inget nämnvärt. Tog dock tag i grejerna mitt på upploppet och gick med full spänst över mål och 50m till så hade hon vunnit loppet. Nu kör Untersteiner själv och jag har svårt att riktigt motivera varför jag tror hon vinner mer än att jag gillade avslutningen senast och loppet är väldigt konstigt streckat.
Tror hon kommer vara rejält förbättrad med loppet i kroppen och jag chansspikar.
7 Icecream In är normalt sett snabb från start och med skorycket borde han vara ännu mer rappare vilket borde passa från springspår. Gav sig från ledningen senast och även om inledningen var lite tuffare än vad man vill så var han ovanligt blek.
Tätare starter nu vilket också är plus.
3 Best In Show As är betrodd på förhand och även om läget är bra så tycker jag inte hon visat så mycket av värde för att motivera spel.
Mycket bättre än raden men hårt emot och får visa bättring först. Avslag.
Skrällen :
12 Julia Pellini har ju ganska överlägsna meriter i detta loppet men jag tycker tilläggshästarna har en väldigt tuff uppgift och tror vinnaren hittas på första volten.
Dock är hon ett sunt skrällbud för ibland blir inledningen för tuff och då brukar rutinen från de äldre hästarna på tillägg bli avgörande och fart finns ju även om hon inte vunnit på länge.
Vår Vinnare :
4 Gaagaa Rivner

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
6 Becker springer nog normalt åttor kring dessa om han vill men det är inte alltid han håller sig i trav.
Tyvärr så är det inte bara startmomentet som strular utan han kan galoppera lite varstans i loppet vilket gör honom svår att räkna på.
Fungerade dock bra senast vilket får anses som ett fall framåt och felfri blir han nog svårslagen.
Motbuden :
7 Newlight Coger är inte så snabb ut med desto starkare till slut i loppen. Här blir det nog tidigt avancemang från Fredrik för inte vill man backa sig sist?
Bra styrka och jämn i prestationerna gör att han är ett vettigt motbud till en osäker favorit.
5 Das Auto försvarade ledningen näst senast och höll helt ok efter att inte riktigt fått vara ifred under vägen i loppet. Hästarna invändigt visar inte mycket för dagen så skulle favoriten dumma sig så tror jag man provar i ledningen och i annat fall får man nog rygg på favoriten vilket kan vara en vinstlott i sista kurvan det med. Tänkbar.
Skrällen :
12 Bear A Perfection tycker jag man bör passa lite denna starten. Läget är vad det är men den här herrens bästa egenskap är avslutningarna i loppen och ser man till fem senaste starterna har han haft spår 11-10-9-10-10 och har ändå skrapat ihop två segrar så risken att han blir lite bortglämt till kvällens lopp är överhängande.
Dessutom ska man köra barfota bak för första gången i hästens 32:a (!) start vilket är hyperintressant tycker jag när han bara är streckad på ynka 2%
Vår Vinnare :
6 Becker

Spelförslag :
DD 1 : 4 Gaagaa Rivner
DD 2 : 5-6-7-12

 

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.