Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Örebro torsdag 20/5

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Kvällens dubbel på Örebro bjuder på ett riktigt fint 4-åringslopp som avslutning med hela 125 000kr i förstapris och jag har hittat en riktigt intressant vinnare tycker jag.
1 Maesteraemon har gjort allting rätt de två senaste startern i kval och final till kungapokalen men inte riktigt haft marginalerna på sin sida och nu slipper han Önas Prince samt lottats till ett smaskigt innerspår vilket gör att jag tror han har bra chans att leda från start till mål.

Dagens Dubbel 1 – 1609m Autostart
Favoriten :
6 Alert Kronos från stall Redén är givetvis bra i grunden men att han ska bli så pass stor favorit i en årdebut när loppet är ganska öppet tycker jag är hårt mot hästen.
Har inte startat på över ett halvår och gjorde samtidigt bara tre starter förra året som fyraåring.
Det skulle förvåna mig mycket om det blir en safestart och sen släppt till ledningen i detta lopp utan känslan är att Örjan blir lite över i starten och sen vet man ju hur han brukar resonera så det kan lika gärna blir tredje inner. Kan givetvis vinna direkt på grundkapacitet men känns sårbar.
Motbuden :
5 Break Through har också årsdebuten avklarad och får återigen Ulf Ohlsson i vagnen vilket givetvis är intressant. Har tidigare haft lite svårt att hålla ordning på benen i loppen men av det syntes inget i årsdebuten så förhoppningsvis har hon mognat till sig under vintern och får en fin säsong.
Tror Uffe provar en bit från start då hon fungerar allra bäst i spets och tar hon sig förbi invändiga så kör man nog där.
4 Fille Am har läge för ledningen här där han har bra statistik med fem segrar på sju försök.
Årsdebuten är överstökad och det såg helt ok ut som trea efter att inte riktigt fått fritt sista biten och det var inte slutsålt i mål. Borde vara vass till dagens lopp men blir utmanad från start och kanske släpper återigen?
2 Romantico och 7 Bottnas Explosive är två påpassade hästar som jag inte tror har med segerstriden att göra.
Den första var klart förbättrad senast när man vann säkert efter tidigt avancemang fram utvändigt men möter helt annat motstånd denna gång och är överspelad.
7 Bottnas Explosive gör det bra varje gång men vingelrisken från spåret är alldeles för uppenbar för att tro det ska räcka ändå till vinst. Dyker garanterat upp på målfotot men inte först.
Skrällen :
1 Take It Easy On Tour gjorde en bra årsdebut från krångligt läge och ovan distans. Fick luckan försent och hann inte riktigt få upp farten innan mållinjen kom men såg fin ut över mål.
Nu är det ovan distans återigen men läget är desto bättre. Kommer luckan i tid denna gång kan han faktiskt ställa till med en rejäl överraskning. Passas då han är van vid riktigt tufft motstånd.
Vår Vinnare :
5 Break Through

Dagens Dubbel 2 – 2100m Autostart
Favoriten :
4 Selected News gjorde tyvärr bort sig i kvalet till Kungapokalen senast men såg fin ut efter galoppen och verkar formstark. Räknas normalt tidigt i fyraåringsloppen och kan mycket väl vinna här men i skrivande stund är han 70% favorit vilket knappast någon häst i loppet skulle kunna bära så spelvärdet är väldigt lågt.
Motbuden :
1 Maesteraemon må varit gammal och blind i serien Game Of Thrones men likt densamme är han farlig att underskatta tror jag. Gjort tre starter för Melander nu och inte riktigt fått chansen att visa vad han kan riktigt. Galopperade bort vinstchans i årsdebuten i sista sväng från rygg ledaren. Kvalade sen in till finalen av Kungapokalen genom att följa ryggen på vinnaren 1 Önas Prince hela vägen in i mål och slog då regelrätt en av favoriterna till slutsegern 5 Mister Hercules.
I finalen hade Goop lite otur då han fick kryssa lite i starten på grund av galopperande häst.
Fick tredje inner som sedemera blev fjärde inner där han fick sitta tills mitt på upploppet då övriga vek ner på open stretch. Fullföljde rappt rakt fram som femma i mål och med Ulf Ohlsson i sulkyn nu från innerspår tror jag chansen att hålla upp innerspåret är väldigt bra och känslan är att han då blir svårslagen med tanke på korta upploppet.
Han satt klistrad i rygg på Önas Prince i kvalet och den är ju startsnabb.
Då det är många frågetecken på övriga i fältet känns han riktigt intressant som vinnare även om jag räknar med att 12% kommer att öka en bit över 20% innan start.
3 Take The Credit är ny hos firma Redén och kommer närmast från Åke Svanstedt i USA. Gjort det bra utan att få vinna och Redén tar knappast in skräp till stallet så givetvis måste han passas direkt.
8 Hell Patrol är ytterligare en USA-import som landat hos Goop för en karriär. Gjorde det bra som tvååring men hade det desto tuffare i slutet på förra säsongen. Sliten?
Hur som haver intressant debut hos Goop men spåret drar ju ner förhoppningarna en aning.
Litet fält dock så borde få chansen.
Skrällen :
7 Bandido Gar skulle teoretiskt sett kunna mosa allt från dödens om han vaknat på rätt humör.
Kanske inte det scenariot som Susanne Richter tänker sig efter idel galopper givetvis men håller han sig bara lugn i loppet så tillhör han utan tvekan de bästa i loppet.
Galopperar aldrig i träning enligt Susanne och skötte sig i kvalet så hoppas hoppas.
Vår Vinnare :
1 Maesteraemon

Spelförslag :
DD 1 : 1-5-6
DD 2 : 1 Maesteraemon

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.