Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Halmstad måndag 17/5

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Veckan inleds på Halmstad och trots skitväder kan man nog räkna med en helt ok bana till kvällen.
Intressantaste hästen ikväll är 8 Ready Tonight som jag förstår varför han inte är så mycket spelad men 2% känns som halva priset på all glass en varm sommardag.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
4 Halo Am blir favorit på strecken efter två raka i fin stil. Djuse vann med honom senast och kör återigen och det är ju plus. Verkar utvecklas stadigt och kommer säkert hävda sig i årgångsloppen men möter ett par tuffa konkurrenter här och som favorit har han en tuff uppgift även om vinstchansen givetvis finns där.
Motbuden :
6 Mr Mah Can är en riktigt hårding som jag gillar skarpt. Brukar öppna vasst och Bergh kommer nog försöka med allt för att ta över ledningen här från främst 5 Synergy.
Med tanke på insatsen senast kanske Goop släpper ifrån sig ledningen? I vilket fall borde han inte ge sig in i en utdragen kubbning mot Bergh så mitt spetsbud och från ledningen säljer han sig dyrt den här herren. 4/5 segrar.
9 Manny Muscle borde nog egentligen vara favorit i ett lopp som detta men felade senast och såg inte riktigt på hugget ut efter det heller.
Gick med i spåren från fjärde ytter men tog ingenting över upploppet. Nu körde givetvis inte Erik för fullt men lite mer explosivitet hade man nog önskat för att tro han ska kunna plocka ner en sån som Mr Mah Can från ledningen.
Blir han inte favorit tycker jag dock spelvärdet är högt för på pappret är detta bästa hästen utan tvekan.
8 Ready Tonight är riktigt bra men ägarna måste ju snart tro att spårlottningen är riggad för hur kan man få spår 12-8-8-9-7-8 de sex senaste starterna?
Har faktiskt vunnit två gånger från ledningen från just spår åtta och senaste gången gav han mig DD.n till 20ggr och 5ggr som vinnare i tipset så lite extra klappar hjärtat ändå.
Kan öppna hyffsat från även spår 8 och kanske kan få lite extra skjuts av att fem och sex är snabba ut.
Inte till någon ledning men en position i främre träffen.
Garderar du så strecka denna för guds skull. Han är mycket bättre än vad folk tror och kommer vara bättre med loppet i kroppen. Endast 2%.
5 Synergy lovade mycket inför Sverigedebuten senast men det blev verkligen pannkaka. Tog enkelt hand om ledningen och många med mig trodde nog att loppet var över men bensinen tog helt slut över upploppet och han stapplade i mål som sexa.
Kanske att det var ovana över distansen i kombination med första starten på nästan åtta månader som spökade för ska kunna mycket bättre. Återigen spetsbud från perfekt spår bakom bilen men jag skulle tro att Björn inte svara Bergh om han kör resolut.
Kanske passar perfekt med en resa i rygg ledaren och lucka till slut?
Skrällen :
2 Comes With Age gick väldigt bra näst senast och senast var han med i samma lopp som Manny Muscle felade i och kunde inte ta mkt i tuff omgivning.
Möter likvärdigt tuffa här men har bättre utgångsläge och med en invändig resa och spara speeden kan det gå.
Vår Vinnare :
6 Mr Mah Can

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
11 Hill's Angel är ny hos Westergaard från stall Goop och den tidiga favoriten. Lite småkonstigt kan man tycka från bakspår men loppet är jämt streckat på förhand och hon visade riktiga fartresurser redan hos Goop och det låter bra inför debuten och känslan är att hon bara går runt det här gänget.
Normalt sett skulle jag nog aldrig rekommendera spel på en favorit från spår 11 men när hon nästan är jämnspelat med hästar som Globalizer och 7 The Primerose så tycker jag värdet är bra trots favoritskapet.
Motbuden :
6 Flower Dust gör debut på svensk mark och ska bli intressant att se mot dessa. Gör hon om prestationen senast när hon vann så räcker det en bra bit.
5 Malvha ha verkar bli lite bortglömd här men mötte flertalet av de betrodda senast och var en av de mest påpassade då. Fick en dålig start och blev hängande på smetig bana så Örjan valde att krypa ner i fjärde invändigt trots att hon var tredje häst efter 100m.
Mika Forss lär inte vara lika passiv och med tanke på att hon är nedstruken ett spår samt att innerspårets Globalizer är mer än lovligt sölig ut så är det nog ”bara” Woodbury Wine emot i spetsstriden. Skulle hon ta sig till tät så är 6% hyperintressant då hon tagit sina två segrar just från den positionen. Sårbar annars.
1 Globalizer vann senast i samma lopp som innehöll flertalet av dagens kombatanter och ska absolut inte skämmas för segern. Utvändigt om ledaren varvet kvar och gick ändå undan enkelt över upploppet.
Enda brasklappen ikväll är väl spåret då hon är riktigt dålig ut bakom bilen så får lite lita på turen.
7 The Primerose hade sitt elddop senast och fick segerraden bruten men gick helt ok som sexa efter en invändig resa och fick backas loss. Fortsatt bra avslutning och stallet är småoptimistiska trots spåret men jag tror det fattas någon sekund för att utmana om segern. 3-4a?
Skrällen :
10 Bahama Passion är inte riktigt van vid dagens motstånd men jag gillar skallen på den här tjejen och det räcker om du ser loppet senast för att förstå att hon är lite extra.
Micke J känner henne väl och jag hoppas han liftar med i rygg på favoriten under slutvarvet.
Kul skräll.
Vår Vinnare :
11 Hill's Angel

Spelförslag :
DD 1 : 6-8-9
DD 2 : 11 Hill's Angel

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.