Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Umåker fredag 14/5

FSport fantasy trav

Fredagens dubbel kommer från Umåker och gemensamt för båda loppen är att jag tycker det är tveksamma favoriter i båda avdelningarna så att gardera kan löna sig.
För att ha råd med många i avslutningen chansspikar jag 11 Wilmer Gel i första då jag tycker han bäst i loppet och läget löser nog rutinerade Sandra Eriksson.
Vill man göra tvärt om så faller valet på 7 Cristal Medallion i så fall och då skulle jag strecka 4 Aperfectdream tidigt bakom 11 Wilmer Gel.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
6 Nyhet är kvick ut bakom bilen och trivs extra bra i ledningen. Åtta segrar på elva starter.
Vinstchansen är väl ok givetvis om han når dit men som favorit är han rätt så ointressant spelobjekt speciellt då man inte alls vet var han står formmässigt efter två ganska släta insatser.
Motbuden :
11 Wilmer Gel gillar jag skarpt. Riktig tuffing och körande Sandra Eriksson är vass i jollen.
Hinner inte alltid fram från dessa lägen med går alltid hela vägen in i mål och blir min första häst i loppet.
8 Tale Of Jacks gjorde en smått otrolig prestation senast på topptid.
Återstår att se om det var en tillfällighet eller om hon helt enkelt prickat toppformen. Körande Eva Lundahl kanske inte alla har hört talat om men hon är ingen duvunge i dessa sammanhang och kommer ta för sig i loppet. Något missgynnad av spåret men kan gå.
10 Pontiac S.W var med i samma lopp som Nyhet senast och avslutade bra efter invändig resa till andrapriset. Ska smygas och speeda till slut så läget kanske inte är så dåligt ändå?
4 Aperfectdream är den som jag tror kommer utmana favoriten om ledningen och Hanna Forslin vann näst senast med honom från den positionen så hon kanske vill prova där?
Gjort tre starter för Hanna och de andra två starterna som hästen har ledsnat så har hon gått utvändigt så det gäller att undvika det till en början.
Vinstchans från spets eller rygg ledaren.
Skrällen :
5 She´s Ready pratade vi mycket om i början av 2020 då hon var hur bra som helst men efter det har det varit lite trögt. Kapaciteten är det dock inget fel på och har ett bra spår här samt att kusken känner hästen väl vilket är ett plus.
Vår Vinnare :
11 Wilmer Gel

Dagens Dubbel 2 – 3140m Autostart
Favoriten :
13 Lyckans Olov är nog en av de sämre favoriterna hittills under året. Förmodligen för att distansen passar och loppet är öppet vilket gör att Örjan drar på sig massa streck.
Visst kan det gå men hästen verkar bara ha en växel in i mål vilket gör att han ofta blir förbisprungen av någon sista biten. Säkert med på målfotot men jag avstår spel.
Motbuden :
7 Cristal Medallion gör en intressant start här tycker jag och borde tillhöra favoriterna.
Avslutar bra varje gång i loppen och man har testat rycktussar i träning som man har sparat som extraväxel till denna typen av lopp. Slipper hon gå för tidigt så är vinstchansen stor över upploppet.
Första strecket.
8 Bag In Box har verkligen hittat formen på slutet och verkar trivas med Hanna Olofsson.
Spåret gör inte så mycket då distansen är dryg och hon har gått bra från krångliga lägen tidigare.
Riktigt intressant till endast 5%
14 Made By Vitsand har återigen lämnat proffstränare och gör debut i regi Malin Brunzell här och även om läget är svårt så var insatsen senast plusbetonad och Ulf Ohlsson vinner ju med precis allt för tillfället så varför inte i ett öppet lopp?
Skrällen :
3 Dulche De Leche tycker jag inte ska underskattas här och till 3% vattnas det lite i munnen.
Tog ledningen senast och höll till kort före mål då.
Gillar distansen och körande Långben lär inte spara på krutet i starten.
Får han bestämma en bit kan det hålla länge. Skrällbud.
Vår Vinnare :
7 Cristal Medallion

Spelförslag :
DD 1 : 11 Wilmer Gel
DD 2 : 3-7-8-14

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.