Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Rättvik fredag 7/5

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Regent Zet fick tyvärr öppna alldeles för hårt igår för att ha med slutstriden att göra men var ändå märkbart blek tycker jag. Lider med Cupido Sisu som var värd segern.
Kvällens dubbel körs på Rättvikstravet och i avslutningen ska det jagas Elitloppsbiljetter för hela slanten. Jag fegar och kör med både hängslen och livrem då min vinnare i inledningen känns strong med förmodligen inte ens blir favorit.

Dagens Dubbel 1 – 2640m Voltstart
Favoriten :
2 Ottens Hero bör kunna ta sig förbi 1 Santos De Castella i starten då den är lite trevande första biten och lite mer osäker än favoriten så Westholm kommer nog främst inrikta sig på att komma iväg felfritt då distansen är lång.
Ottens Hero har inte tävlat över längre distanser än två varv tidigare men Redéns hästar brukar inte sakna träning och dom vet nog vad dom gör när dom tar ut hästen.
Från spets var han obesegrad på två försök näst senast men fick lite oväntat stryk av Goops Mister Donald men slog övriga enkelt.
Hästen att slå från ledningen.
Motbuden :
11 Morotai Degato aviserar man ett lite passivt upplägg med för att köra till slut men om tempot är dåligt tror jag inte körande Oskar Kylin Blom kan hålla sig från att avancera.
Fick stryk senast av smygkörd sista biten men hade varit ifrån och var knappast på topp den dagen.
Ska vara i mycket bättre slag till den här starten och är van vid riktigt tuffa omgivningar.
Känns tuff att stå emot sista biten för övriga trots 40m till favoriten.
1 Santos De Castella är en liten strulpelle som ofta har svårt att hålla ihop aktionen men från ett bra spår och med lite hästar på volten borde chansen för felfri avgång öka.
Näst senast vid vinsten var det också bara två hästar på volten och då tog han ledningen och vann ohotad. Kan ställa till det för favoriten.
13 Matadoren Eme har två raka på ett bra sätt och gick bra på aktuell distans starten innan det.
Lite intressant om nu Morotai Degato ska köras till slut för då kan Matadoren få en bra rygg under slutvarvet. Har i vilket fall höjt sig markant i år jämfört med fjolårssäsongen och ska inte nonchaleras här.
3 Carry Cash är även hon osäker i loppen men har stabiliserat sig lite på slutet tycker jag. Återkommer efter lite vila men har ett bra läge för ett vilsamt lopp och med lucka kan hon spurta vasst. Tänkbar om dom kör lite i front.
Skrällen :
10 Symphonie Teemer gillar distansen och gick en riktigt vass tid som tvåa senast med liknande förutsättningar. Vinner inte så ofta numer men till 1% tycker jag det finns värde.
Vår Vinnare :
11 Morotai Degato

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriterna :
4 Disco Volante och 6 Missle Hill får dela på rubriken då det verkar bli enormt jämnstreckat och vi kan lika gärna riva av båda två direkt då det inte är speciellt svåranalyserat.
4 Disco Volante lär braka till ledningen och sen ska han slås. Det är inte lätt att plocka ner den här herren från ledningen över korta häcken och gissningsvis siktar Melander på att visa upp honom i bästa skick för att få en inbjudan till Elitloppet.
Vek ner sig lite väl mycket senast över medeldistans men har gjort så tidigare och följt upp med fantomprestationer över kort starten efter.
Då det inte finns några andra som kan tänkas trycka upp tempot lär 6 Missle Hill återigen få göra grovjobbet utvändigt om ledaren. Han tar INTE en längd på Disco oavsett huvudlag.
Enda scenariot där han får ledningen är om Disco galopperar inledningesvis.
Kan han vinna utvändigt då?
Tveksamt, men visst. Han höll mycket bra från den positionen senast utvändigt om Milliondollarrhyme.
Örjan är som bekant väldigt skicklig på att köra hela fältet från dödens och han kommer utmana rejält sista biten, var så säker.
Den fege tar båda men första strecket måste ändå landa på Disco.
Motbuden :
5 On Track Piraten är väl i stort sett den enda av de övriga som har kunnat matcha dessa tidigare men distansen är inte hans bästa och han är inne på sista säsongen så det är lite elakt att begära vinst numer. Likväl enda vettiga motbudet om det skulle bli tokkörning mellan favoriterna.
I övrigt tycker jag resten är C-hästar och där kan du vraka och välja med en dartpil.
Möjligtvis 10 Ajlexes Cubano i så fall som jag vurmade lite för senast och tyckte han såg fin ut bakom Don Fanucci Zet och Diamanten.
Men normalt sett ska han inte runda alla från bakspår så det måste nog hända lite för han ska räcka hela vägen. Riktigt kul platsspel dock och glöm inte om du ska spela Trio/Tvilling och liknande.
Vår Vinnare :
4 Disco Volante

Spelförslag :
DD 1 : 11 Morotai Degato
DD 2 : 4-6

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.