Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Umåker torsdag 29/4

FSport fantasy trav

1 Miriam Håleryd hade inga problem att hålla upp ledningen från innerspår i tisdags och kanske var det just skorycket som gav lite extra kick från start?
I andra avdelningen hur skillnad det kan vara på voltstart och bilstart när de två med sämsta utgångsläget gjorde upp om segern efter att favoriten var blek från dödens.
Kvällens dubbel ser väldigt lättlöst ut då loppen är väldigt ojämna och ett fåtal hästar höjer sig över mängden.
3 Selmer I.H ska ha en väldigt passande uppgift framför sig då han har spår invändigt om värsta motbuden och bör kunna hålla ut dom från start och glida till spets.
Spik!

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
3 Selmer I.H. överraskade med att galoppera från start senast vilket givetvis inte funkar när man möter eliten men såg fin ut som fastlås invändigt och hade nog plockat pengar trots allt med lucka till slut. Formen verkade i alla fall hålla i sig från starterna innan och näst senast hade han lekstuga trots dödens så jag tror inte Samu räds att ta dödens om han får svar.
Sunda motiveringen är ändå att han borde bli släppt till spets och vinstchansen ska vara mycket bra.
Motbuden :
7 J.H Mannerheim mötte favoriten näst senast och hade då spår invändigt om den samme och lyckades precis hålla ut i starten.
Höll bra från spets men var i ärlighetens namn aldrig i närheten att riktigt utmana om segern då Selmer I.H höll uppe farten utvändigt.
Tar inte en längd på favoriten i starten så kan bli omvända roller denna gång vilket borde bli för tufft.
6 Noble Superb är en av de värsta motbuden på förhand men för att sätta det i perspektiv så har båda mött Who’s Who i sina senaste starter och då stod Selmer I.H 9ggr medans Noble Superb stod i över 100ggr.
Att han ska slå favoriten med spår utvändigt känns långsökt men visst, skulle favoriten strula igen kan han nog utmana övriga om segern.
Skrällen :
4 Regent Zet börjar komma till åren men visar inga ålderskrämpor. Startsnabb men borde ta ryggen på favoriten med glädje och det fattas nog någon sekund för att utmana Selmer.
Skulle favoriten strula från start igen och 4 Regent Zet får vara ifred en bit skulle han kunna skrälla.
Vår Vinnare :
3 Selmer I.H.

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
1 Wilmer Gel börjar växa ut till nya ”Norrlandshästen” och övertygar storligen. Innerspåret kan dock bli en fälla här men fältet är relativt litet så det skulle förvåna om han blir fast.
Tål tuffa resor men skulle hellre haft vilket spår som helst hellre än 1.
Kommer han ut i tid ska vinstchansen ändå vara helt ok.
Motbuden :
4 Rally Funny gillar förutsättningarna och jag tror att han kan komma till ledningen här då värsta spetshotet har spår åtta. Från spets har han 4-3-0 på nio försök och där biter han ifrån sig bra.
Gått bra hela året och gör sällan en dålig prestation.
Passas väldigt tidigt på läget och står perfekt inne på pengarna i loppet.
8 S.G.Charpentier står också bra inne i loppet och är nog i grunden kanske bästa hästen men har varit rent ut sagt dålig sista starterna så han är lite svår att sätta in i loppet.
Enligt tränaren fick man inte fäste senast som storfavorit och så kan ju fallet varit men drar ändå åt mig öronen lite när han har tre mindre bra prestationer i rad.
Positivt då? Jodå, Kapaciteten finns ju där och nu rycker man alla skor vilket ska vara en stor fördel för hästen så kanske ändå att han visar upp sig från sin bästa sida?
Skrällen :
3 Dante Godiva hade ett fall framåt senast efter lite sämre insatser så är kanske på väg uppåt i form.
Bra läge här och vinner Samu första avdelningen kanske han kör med stort självförtroende i detta lopp med.
Skrällbud felfri.
Vår Vinnare :
1 Wilmer Gel

Spelförslag :
DD 1 : 3 Selmer I.H.
DD 2 : 1-4

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.