Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Färjestad måndag 26/4

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.

Måndagen inleds på Färjestad och det är småtrevliga lopp ändå. Första avdelningen är dock vidöppen och bred gardering rekommenderas när man har hittat en bra värdespik i avslutningen som inte ens är favorit.

Dagens Dubbel 1 – 2640m Autostart
Favoriten :
11 Mikkel H.R. vann senast över aktuell distans men det var från ledningen och nu ska han ut i spåren och runda istället vilket är en helt annan femma.
Även bara sex dagar sen den starten och det är ändå ett frågetecken med så täta starter?
Har dock bra fart under hovarna så begriplig favorit i ett öppet lopp.
Bör dock garderas tidigt.
Motbuden :
3 Rutger B.L är nog värsta motbudet och borde nog kanske vara favorit på läget.
Brukar vara snabb ut med öppna spår och var bra i årsdebuten över aktuell distans. Lite sämre senast men fick ett krångligt lopp från svårt utgångsläge och trivs bättre i främre träffen.
Från ledningen är han obesegrad på fyra försök och om inte skorna påverkar startsnabbheten så är han hästen att slå.
5 Zapaca Grim är snabb bakom bilen och lyckas han ta sig förbi de invändiga så vill man nog prova i spets. Satt fast i årsdebuten och fick aldrig chansen och brukades ej alls men har gått framåt med loppet i kroppen.
Småintressant till bara 6% då ledningen kan vara guld värd i ett öppet lopp.
Även om han missar spets borde chansen till rygg ledaren eller annan framskjuten position vara god.
9 Sugarcraft kommer även han från stall Goop och gillar längre distanser. Spåret är ok då han ändå går bäst i ryggar och har fått två lopp i kroppen sen vintervilan.
Goop väljer att köra honom istället för favoriten men det är nog en tillfällighet.
Det står vanlig vagn på ATG:s startlistor men han har gått i jänkarvagn det sista och ska göra så återigen enligt Goop.
Dock inte vunnit på länge men loppet är som sagt väldigt öppet på förhand och han ska räknas.
13 Au Gratin provade man barfota runt om senast och det föll väl ut. Bra avslutning i vida spår men till täten var det för långt fram. Ändå vasst till femtepriset och går bra varje gång men vinner inte så ofta. Kan gå.
14 Mister Niky är en före detta unghäststjärna hos Goop som återkommer nu i ny regi efter en lång bortavaro. Skulle förvåna om han rundar hela fältet direkt men grundkapaciteten är hög och med maxklaff kanske det kan gå även om platschans är mer realistiskt.
Ändå kul att hålla ögonen på framöver.
Skrällen :
6 Great Winner har varit bra i årets två första starter i lite enklare omgivning. Senast lyckades han sätta nosen först trots ett lopp långt ner i fältet och en riktigt vid sista sväng.
Verkar formstark och borde hamna ett par hack längre fram denna gång och med liknande avslutning kan det nog räcka hela vägen återigen.
Vår Vinnare :
3 Rutger B.L

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
2 Sahara Peyote har två riktigt bra starter innanför västen och gick nytt rekord över aktuell distans näst senast. Blir givetvis inte lätt att tas med om han springer en 10-tid men det blir nog ingen ledning och nu kör Veijo själv istället för Henna Halme vilket jag personligen inte tycker är något kuskplus. Köra rakt fram ska väl i och för sig även Veijo klara av även på äldre dagar.
Lite väl stor favorit dock tycker jag och fältet är litet så många kommer få chansen.
Motbuden :
3 Classichap är min vinnare.
Borde vara ganska stor favorit här kan jag tycka på gamla meriter men det är bara tacka o ta emot när han inte ens är mest spelad.
Snabb ut bakom bilen och lyckas han bara ta sig förbi innerspåret så är han hästen att slå.
Fått tre lopp i kroppen efter bortavaro men var trea i Jubileumspokalen förra året vilket smäller ganska högt i detta gäng.
9 Linus Boy är V75 meriterad och har en riktigt vass avslutning de dagar han fungerar.
Provat monté två senaste starterna och har sett bra ut. Verkar vara på väg mot formen och blir det körning inledningsvis så blir han livsfarlig till slut. Passas om tempo.
1 Maze Runner känns fin i jobben säger tränaren och är ju bra i grunden så visst ska han räknas från ett tilltalande spår. Dock så hoppas jag att Uffe nöjer sig med rygg på min vinnare istället för att kubbas i en årsdebut. Men kan vara bra att kolla intervjuerna under måndagskvällen.
Skrällen :
4 Test Drive går alltid hela vägen in i mål men vinner lite för sällan för att streckas upp allt för mycket.
Går dock med i alla tempon och Erik Berglöf är en härlig fläkt trots sin ålder.
Han kör alltid för vinst och med lite klaff kan det räcka hela vägen.
Vår Vinnare :
3 Classichap

Spelförslag :
DD 1 : 3-5-6-11-13
DD 2 : 3 Classichap

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.