Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Åby fredag 23/4

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Fredagskvällen bjuder på idel fina lopp när fyraåringarna ska kvala till Gustav V:s och Drottning Silvias pokal. Det är lite smålurigt att räkna på loppet då dels Åbys open stretch, men också när det är top 3 som går vidare.
Historiskt sett är det dock ganska vanligt att favoriten kommer billigt till ledningen och sen har överkomlig vinstchans och det ser tyvärr ganska tråkigt ut spelmässigt där båda favoriterna har väldigt bra segerchans. Till 4ggr känns dock spelvärdet aningen tveksamt.
Ibland kan man njuta av den fina sporten också.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
7 Manny Muscle vann lätt i årsdebuten trots hårt motstånd i Margaretas Tidiga Unghästserie och här laddar man nog lite från spår sju för att tidigt komma till tät återigen.
Reijo låter optimistisk vilket inte hör till vanligheterna och Erik gör sällan misstag med favoriter som dessa. Måste ha bra chans.
Vidöppet bakom.
Motbuden :
1 Bandido Gar borde vara värst emot då även han var ute i tuffa lopp under fjolåret.
Avslutade tyvärr året med tre raka galopper och inledde i årsdebuten med att återigen galoppera vilket förstås oroar.
Kapacitetsmässigt är han inte långt under favoriten annars och skulle Kontio få iväg honom från start här tror jag inte han är intresserad av att släppa någon ledning då banditen är obesegrad i ledningen efter tre försök. Kommer utmana om felfri.
3 Furies Rain mötte favoriten senast och var då spelad till 41ggr vilket säger en del.
Avslutade dock vasst efter en jobbig inledning där man fick backa sig sist.
Säkert gått framåt med det loppet i kroppen och skulle man kunna komma till ledningen och lifta med i rygg på favoriten så kanske man kan utmana.
Det är dock väldigt öppet bakom favoriten och svårt att rangordna motbuden.
5 Hemisphere gjorde en bra årsdebut men det var i betydligt enklare gäng än detta. Senast galopperade han in på upploppet lite oväntat och det var nog bara en tillfällighet för normalt sett travsäker. Intressant att man provar rycka framskorna till denna starten då han alltid gått med skor tidigare. Kan ge en liten extra kick.
10 Hennessy Am vann korta E3 förra året och har hela tiden tävlat i tuffast tänkbara konkurrens.
Inget extra i årsdebuten men nu maxar man allt vad som går. Jänkarvagn men framför allt barfota runt om för första gången i livet. Det märks att man har siktat på detta lopp.
Vår Vinnare :
7 Manny Muscle

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
5 Honey Mearas bytte från Untersteiner till Redén inför denna säsongen och jag var lite tveksam på hennes stora favoritskap i årsdebuten men Örjan hade käkat taggtråd den dagen och styrde resolut framåt tidigt och sen var det enkelt hela vägen efter att Ulf Ohlsson la sig platt med 3 Chablis Ribb i tät när Örjan kom framåt.
Ska vara favorit här då motståndet är liknande och förmodligen blir hon lika enkelt släppt till ledningen den här gången vilket gör henne svårslagen.
Måste givetvis inte ha spets för att vinna men det ser upplagt ut för favoritseger på förhand.
Motbuden :
2 Bank Wise As var bra i årsdebuten och borde ha vettig chans att ta ledningen här från ett fint spår.
Låter på Reijo som att Erik själv för avgöra om han vill köra i spets eller släppa till någon och lifta med. Tyvärr lutar det nog åt släpp om favoriten kommer tidigt.
Ska kunna utmana hur som haver med alla resor. Tidig.
1 Helluva Am har övertygat i billigare sällskap under vintern och lever på sin styrka.
Innerspåret är inte optimalt men får ju ett bra lopp även om Kontio säkert hellre vill ut i andraspår så tidigt som möjligt.
Barfota runt om för första gången på länge är intressant då man senast gick med den balansen i uttagningen till Oaks så förmodligen förväntar man sig en bra prestation återigen.
Tänkbar om favoriten får lite strul på vägen.
7 Globalizer har hela tiden tävlat mot hårt motstånd så raden är en aning missvisande. Vann faktiskt E3-final under fjolåret och blir nog lite bortglömd här.
Lite ojämn i prestationerna kanske men kan flytta på sig om hon har en bra dag.
3 Chablis Ribb trodde jag skulle ta emot favoriten senast med varma servetter då hon går allra bäst i just ledningen men antingen kände Uffe att det inte var på topp för dagen eller så ville han helt enkelt inte tömma henne inför detta kval.
Var heller inte som bäst senast och kanske fanns det en hel del ringrost för normalt sett ska hon duga bättre.
Skrällen :
4 Joy Alissa är inte alls så tokig och jag tror att just Åbys ska passa henne bra då hon är extremt speedig en kort bit med rätt resa. Avslutade fjolåret med en imponerande spetsseger på finfin vinnartid och har inlett årets två starter i väldigt tuff konkurrens där hon gjort bra ifrån sig.
Skrällbud.
Vår Vinnare :
5 Honey Mearas

Spelförslag :
DD 1 : 7 Manny Muscle
DD 2 : 5 Honey Mearas

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.