Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Mantorp måndag 19/4

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Pust.. Solen tittade fram i helgen och vips så får man en obeskrivlig längtan efter semester.
Man lär ju knappast få uppleva något sommartrav på plats detta året heller men man får njuta av alla fina hästar som kommer ut istället.
Men 2022.. då djäklar. :D
Kvällens dubbel går på Mantorpstravet och jag kör en liten feg variant i starten på veckan då jag tror det är helt fel favorit i inledningen men även i avslutningen lever favoriten farligt från innerspår.
Distansen är dock lång så chansen finns att luckan kommer om man missar från start.
Kvällens bästa spel tycker jag att 7 Dream Creation är och 8-7 blir min ”raka dubbel”.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
4 Opalis gjorde en liten sämre insats senast på grund av brunst säger Sybille och hon förväntar sig en bättre Opalis till denna start.
Samtidigt har hon fått dödens ofta och det vill man undvika här vilket gör att jag ställer mig frågande till om man kanske helt struntar i att ladda från start?
Starten innan var hon bra när hon var först i mål på V86 men blev nedflyttad till andrapriset.
Gjort gedigna insatser på slutet och räknas återigen men bör garderas och kanske fel favorit på förhand.
Motbuden :
6 Miss Silver gjorde årsdebut på V75 senast och gjorde det bra som fyra efter en spårsnål resa.
Nu hänger man på jänkarvagnen vilket ska vara stort plus och att Lennartsson kör tycker jag är positivt det med. Han kör otroligt vårdat och har verkligen växt som kusk sen han la ner all träning.
Siktet borde vara inställt på ledningen och kommer hon dit är hon hästen att slå.
Intressanta förutsättningar.
10 Asa Ready To Glide har Torbjörn Jansson fått fart på i de två senaste starterna och här kan han rygga favoriten redan i starten för att få ett optimalt lopp på rulle.
Tiden senast var nytt rekord på medel så formen verkar vara på topp.
8 Love No Pain var hårt betrodd på V75 senast men blev störd till galopp i en trång situation efter ett halvvarv. Fin vid dödensseger innan det i enklare gäng men här får man nog hoppas att man kommer till från spåret. Får hon 3-4e ytter tror jag man är mer än nöjd för hon har en riktigt stark avslutning sista 500m. Tänkbar.
Skrällen :
11 Ryssebo La Reine återkommer efter en hovbensfraktur och har inte startat på nästan 18 månader.
I grunden är det en riktigt fin individ och man har verkligen tagit det varsamt i vinter och tränat förnuftigt för att vässa upp henne sista två månaderna fram till kvalet.
Mycket begärt att hon ska gå ut och vinna direkt så klart men skulle det klaffa max så kommer hon garanterat utmana de bästa in på linjen.
Kul streck om man ändå garderar brett.
Vår Vinnare :
8 Love No Pain

Dagens Dubbel 2 – 2640m Autostart
Favoriten :
1 Mandela Zon vann en klass II final på V75 senast och det var riktigt imponerande då det blev lite ryckigt kört men han hann ändå dit.
Rätt så kvick bakom bilen men just på Mantorp är det svårare att försvara innerspåret så frågan är om han inte blir fast ändå.
Lyckas man hålla upp ledningen är vinstchansen god och annars är distansen lång så kanske att man hittar ut i perfekt slagläge i ett senare skede.
Vettig favorit hur som haver men tänk på att innerspåret är svårt på Mantorp.
Motbuden :
7 Dream Creation har fått lopp i kroppen och gjorde ett piggt intryck i årsdebuten.
Spåret en bit ut tycker jag inte gör så mycket när distansen är dryg och skulle favoriten missa från innerspåret kanske Svante kan ta över tidigt.
Blir nog väldigt svårslagen i så fall och min vinnare.
2 Carotene är bara streckad på 4% men vann senast och det på ett riktigt bra sätt dessutom.
Startsnabb och kan nog riva åt sig ledningen här med lite tur.
I vilket fall kommer han få ett bra lopp plus att man rycker alla skor för första gången runt om.
Tycker han är mycket tidig på läget och lite bortglömd.
8 Powerbank är en riktigt bra häst för klassen och Lars-Åke Söderholm har tagit fram många fina hästar så här vet man att allt är väl förberett.
Spåret är dock iskallt och tydligen har träningsförhållandena varit lite si och så och det är möjligt att det behövs ett lopp i kroppen för att räcka hela vägen men jag tycker han är så pass bra att jag skulle inte bli förvånad om han vinner direkt.
12 Hoppla är lite av ett osynat kort då han tävlat i Spanien(!) av alla ställen på slutet.
Denna From Above avkomman borde ha något visst eftersom man provar i Sverige nu och ska bli kul att följa. Lennartsson kör så kan vara ett kul streck vid bred gardering.
10 Global Above All har visserligen varit ute i tuffa gäng på slutet och går ner lite i klass här men jag tvekar en hel del på om allt står rätt till?
Felat lite väl mycket på slutet och senast var det inget riktigt tryck i honom heller så jag tror jag står över trots att han är påpassad på strecken.
Skrällen :
3 M.T Magic Dream verkade svara bra på barfotabalansen senast för det var ett stort fall framåt jämfört med starten innan.
Samma balans nu och bra spår. Lite tuffare emot men med tanke på spår och distans så kommer man säkert köra på chans och med optimalt lopp kan man nog skrälla återigen.
Vår Vinnare :
7 Dream Creation

Spelförslag :
DD 1 : 6-8-10
DD 2 : 1-2-7

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.