Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Romme fredag 16/4

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Båda vinnarna satt igår och det är inte varje dag man tippar en tolvtaggare etta.
Skönt då tipsen varit svala för övrigt under veckan.
Favoriten i inledningen var som väntat bara bäst och vann trots att han tappade ca 40m i starten på en galopp innan bilen släppte fältet.
Den svepningen han gör halvvarvet från mål var riktigt mäktig och ska bli intressant att följa framöver. Dubbeln gav 15ggr degen och var välbehövlig i kassan.
Kvällens dubbel går på Romme och jag sticker ut hakan och spelar en rak dubbel.
Motståndet är ganska ljummet för båda mina vinnare och håller dom sig bara i skinnet så tror jag vinstchansen är god. Raka dubbeln borde ge 7-8ggr och lite extra tillskott inför helgen.

Dagens Dubbel 1 – 2640m Voltstart
Favoriten :
4 Gaylord Am besitter som bekant hög kapacitet för ett sånt här gäng men samtidigt har han inte startat sen Derbykvalen för snart ett år sen och är ny i Anders regi och det låter som man är osäker på hur han kommer reagera på att gå lopp efter så här lång tid.
Har tidigare haft lite problem med aktionen men är numer kastrerad och man hoppas nog att det ska falla väl ut.
Går han bara iväg från det snäva spåret så är det bara fyra hästar på start och distansen är lång så Anders behöver inte stressa för att styra på framåt och går han bara iväg blir det jobbigt för övriga att stå emot tror jag.
Det är en chansspik och att gardera är inte fel men i mina ögon en vettig vinstchans.
Motbuden :
10 Madronjo kommer från tre bra insatser där kanske den senaste var den vassaste trots andraplatsen. Satt i kön och gick på varvet från mål och avslutade riktigt starkt i spåren.
Har springspår och kan nog komma iväg bra för att få en vettig position.
Skulle det strula för favoriten i starten kanske man t o m styr på direkt.
Måste räknas tidigt.
9 Mellby Ess vurmade jag för lite senast och var helt ok som fyra i likvärdig konkurrens. Gillar längre distanser och har full form. Till enbart 6% tycker jag han bör passas.
12 Wingmaster gör visserligen årsdebut men hade ett riktigt fint fjolår trots tuff matchning och måste ha fått hårdhet med sig in i vintervilan.
Duger fartmässigt men givetvis svårbedömd form så kanske att 15% är lite i överkant men loppet är rätt så ihåligt.
1 Mister Selfie har gjort två starter för Dick S Jansson men det har slutat i galopp båda gångerna.
Nu sätter han upp finska virtuosen Jorma Kontio och det är allmänt känt att han gillar inte att släppa någon ledning om han skulle få den.
Med tanke på spåret håller jag det inte för otroligt och styrkan finns för att dra sönder allihop.
Han ska bara hålla sig på benen själv då.
Skrällen :
3 Carlos Messi var ute i stentufft gäng senast i ett lördagslopp med 100 000 i förstapris. Hade lite otur med ryggar under slutvarvet och fick ”runda korvkiosen” för att få fritt i sista sväng vilket givetvis blev för tufft. Gick ändå bra till slut och kan få ett passande lopp på innerspår här. Endast 1% är alldeles för lite med tanke på insatserna på slutet.
Vår Vinnare :
4 Gaylord Am

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
5 Dark Roadster har varit lite si och så på slutet om vi ska vara helt ärliga men har ju samtidigt sprungit snabba tider. Här har han återigen läge för ledningen (5/8) och det finns ju trots allt förklaringar. Senast kunde han inte svara Zinco Jet som hade smugit med och gången innan fick han inte rätt fäste med barfotabalansen så till denna start tar man bara av till barfota bak och plastar hovarna i fram för att få bättre fäste.
Vore elakt att dissa insatserna helt då han sprungit två raka 11-tider men det säger väl en del om också vilka förväntningar man har.
Bör ha vettig vinstchans i detta gäng.
Motbuden :
6 Zeus Bi bör vara värst emot vilket säger en del då han har spår utvändigt om favoriten. Ute i stenhårt gäng senast men gjorde inte bort sig. Fick även välbehövlig fart i kroppen och borde närma sig formen. Får han rätt lopp på rulle kan han speeda riktigt fort sista biten.
4 B.W.T Echo har fortfarande inte fått vinna för Katja Melkko och är kanske ute på lite för kort distans här men skulle det bli tempo på loppet så håller han farten in över mål.
nja.. kanske.
Skrällen :
9 Give Me Ten har jag sågat flertalet gånger i dessa tips då jag tycker Klaus Kern ibland överskattar sin häst och ska envist köra i spets för att stanna sista 150m.
Samma sak senast men tyckte faktiskt han höll bättre än förväntat och nu får Djuse chansen istället bakom tömmarna och från spår 9 är man tvungen att köra på chans.
Loppet innehåller få hästar och han kan välja rygg i starten så viss skrällchans har han ändå.
Vår Vinnare :
5 Dark Roadster

Spelförslag :
DD 1 : 4 Gaylord Am
DD 2 : 5 Dark Roadster

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.