Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Färjestad måndag 12/4

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.

Veckan inleds på Färjestad och Goop är återigen i favoritposition med i alla fall en av sina starthästar.
Jag tvekade länge på om man skulle gå på en rak 7-1 på dagens dubbel men kom fram till att inledningen kan bli riktigt dryg för 7 Royal Navy Neo i inledningen.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
7 Royal Navy Neo hade som väntat inga problem att städa av motståndet senast i årsdebuten och såg smidig och fin ut.
Motståndet är likvärdigt denna starten och trots ett spår lite längre ut på vingen borde han ha rimlig chans på spets återigen då 6 Seek And Destroy förmodligen tar sig förbi invändiga och sedan gärna släpper till Goop. Inledningen kan dock sitta i benen till slut.
Motbuden :
3 I'm A Believer är dock en allvarlig motståndare. Speciellt om favoriten får lite svar i spetskörningen.
Har två vassa avslutningar bakom sig från kön som räckt till en seger och ett andrapris.
Verkar hålla toppform och borde hamna ett par hack längre fram nu vilket borde göra att spurten biter ännu bättre.
10 Cyrano De B gjorde en bra årsdebut efter att ha hamnat onödigt långt bak efter en strulig start.
Håller hög V75 klass i normala fall och Lennartsson siktar nog på att hålla ryggen på 3 I'm A Believer så länge som går.
Fin häst med hög vinstprocent.
2 Bag´s Simoni är den som skulle kunna göra livet surt för favoriten. Henna Halme kommer nog göra vad som går för att försvara ledningen men ändå tveksamt om det lyckas.
Annars fin senast vid vinsten på ett säkert sätt och jag har tidigare lyft fram att jag gillar Hennas sätt att köra. Har fem segrar på fjorton försök från ledningen om det skulle lyckas.
5 Vien Ici vann V75 förra året och var på väg att verkligen kliva upp i klasserna men det har sett lite tveksamt ut på slutet.
Normalt sett skulle hon rankats högre men tycker inte hon visat någon sprudlande form på slutet.
Hög kapacitet om formen sitter där.
Skrällen :
4 Alvena Uni gör kanske sista starten här då hon ska gå till avel i maj månad.
Lite synd då hon visar gryende form på äldre dagar och senast gick hon nytt rekord på lång distans.
Givetvis långsökt att hon ska vinna här men i och med att det är få starter kvar så lägger man på det man har. Rycker alla skor och helstängt huvudlag.
Kaj Widell har lyckats med henne tidigare och det vore väl kul om hon fick kröna karriären med en sista seger. Dock främst platsbud med kul sådant till glatt odds.
Vår Vinnare :
7 Royal Navy Neo

Dagens Dubbel 2 – 1640m Voltstart
Favoriten :
1 Hållihop har väldigt mycket högre kapacitet än nuvarande klass men har under karriären haft svårt att komma till start kontinuerligt och har bara hunnit med 18 starter.
Vunnit hälften av dessa och är obesegrad från spets efter sju försök så läget är förstås riktigt smaskigt.
Borde ha väldigt bra chans att hålla upp innerspåret här eller i värsta fall komma ut och ta över tidigt.
Väldigt bra favorit.
Motbuden :
3 One Deep Valley är den som om han kommer förbi i starten kommer köras där och då blir det värre för Jepson. Tveksamt dock om det lyckas men startar med chans oavsett.
Galopperade senast men är normalt travsäker.
5 Solkattens Shirazi är riktigt snabb bakom bilen och bör öppna bra även i volt men har ett halvkasst spår för att riktigt få upp farten.
Gynnas av en strykning invändigt och pass upp om han blir nedstruken ett spår till.
Går riktigt bra i ledningen och Jörgen S lär göra ett allvarligt försök.
8 Global Black Money var ute i Margaretas Tidiga Unghästserie senast och fick aldrig riktigt chansen men det är också tuffast tänkbara motstånd i de loppen så har nog gått framåt med det loppet i kroppen.
Här siktar man nog på rygg på favoriten och hoppas på lucka till slut. Kan vinna med lite tur.
11 Honey Journey var det lite skrik på senast när hon stod ensam på start. Höll ändå inte hela vägen men gick helt ok. Måste givetvis ha tur från detta läget men bakspår i volt är inte lika illa som bakom bilen. Ibland slinker man igenom fint. Värd ett streck om man vill gardera favoriten.
Skrällen :
7 Endwithastar får bära skrällkepsen i detta lopp då han är snabb med bilstart och har springspår längst ut i banan här. Visserligen borde Jepson vara tillräckligt rutinerad för att ”vända bort” springspårshästarna här men missar han minsta lilla i starten kan nog Endwithastar komma till ledningen och då biter han ifrån sig rätt bra.
Vår Vinnare :

Spelförslag :
DD 1 : 2-3-7
DD 2 : 1 Hållihop

 

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.