Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Axevalla tisdag 6/4

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-paraden är över för denna gång och tillbaka till vardagstravet.
Hemmaplan ikväll när Axevalla står för tävlingarna och man saknar verkligen att vara på plats.
Test till Stochampionatet inleder och jag tycker att det är fel favorit då 5 Honey Mearas knappast kommer till ledningen här.
Jag går istället på Witasp fina 3 Chablis Ribb som har 5/6 i ledningen och är van vid tufft motstånd.
Tror hon säljer sig väldigt dyrt i ledningen och med Ulf Ohlsson upp känns det ännu tryggare.

Dagens Dubbel 1 – 2640m Autostart
Favoriten :
5 Honey Mearas återfinns numer hos Daniel Redén men visade redan under fjolåret hos Peter Untersteiner vilka kvaliteér hon besitter.
Lite tveksamt dock hur Örjan kommer disponera loppet i en årsdebut då jag knappast tror att ledningen är aktuell.
För att vara så stor favorit i en årsdebut tycker jag absolut det är en favorit i fara.
Speciellt då Örjan är lika fantasifull som en hink med färg många gånger.
Räknas på grundkapaciteten men distansen är lång och det är lite vingelrisk.
Motbuden :
3 Chablis Ribb får Ulf Ohlsson i vagnen och man hänger på biken direkt som vid vinsten näst senast.
Har gått i spets sex gånger med fem segrar som resultat så har svårt att tro att man vill släppa till favoriten trots årsdebut.
Den sjätte gången man inte vann var i E3-finalen för ston med 950k i förstapris. Då tog man direkt hand om ledningen från spår två och fick lite tryck inledningsvis innan en viss Barbro Kronos tog dödens varvet från mål. Chablis Ribb försvarade sig berömvärt hela vägen in i mål som trea så man kan lugn säga att spets är hennes melodi.
Min förstahäst.
6 Clockwork kryssade lite mellan hästar senast i Margaretas Tidiga Unghästserie men gjorde det riktigt bra i tuff konkurrens. Slog faktiskt Barbro Kronos och har visat att hon har en vass avslutning med rätt lopp. Tufft emot återigen men borde få en ok position med bara nio hästar i loppet.
Distansdebut inför Stochampionatskval men tränaren låter inte bekymrad. Kan gå om de andra två träter med varann.
Skrällen :
2 Florist var också med i E3-finalen för ston och gick då i rygg på ledaren hela vägen och fick aldrig riktigt fritt. Visat att hon går med i de flesta tempon och siktar nog på samma position återigen.
Galopperade visserligen i årsdebuten men fick ändå en genomkörare och bör ha gått framåt med det i kroppen. Till 4% tycker jag man kan strecka om man garderar.
Vår Vinnare :
3 Chablis Ribb

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
14 Bugatti Miles vann direkt i årsdebuten för Redén och det på ett imponerande sätt men senast som stor favorit på V75 återföll han i gamla synder och galopperade direkt.
Nu rycker man alla skor för optimal balans och givetvis är han hästen att slå här. Kan vinna enkelt från dödens men stora favoritskapet från spår 14 bakom bilen gör att spelvärdet är kasst.
Läget är inte superenkelt och det blir många att runda men samtidigt är motbudet få så man kan nog inte avstå men gardering rekommenderas
Motbuden :
7 Chuck Yeager är bara spelad till 8% på förtidsspelet vilket förvånar en del. Vinstrik herre som brukar fungera bra på svensk mark. Senast hade man problem med fästet på märkligt underlag och ska vara bättre till denna start. Startsnabb och lättplacerad så Göran Antonsen lär prova framåt omgående.
Skulle han komma till ledningen så ökar givetvis chanserna markant men oavsett borde han hitta en bra position jämfört med favoriten.
Intressant start.
6 Spectacular har seglat upp som andrahandare efter en fin insats senast och det var ett stort fall framåt jämfört med tidigare insatser. Skulle han hålla sig på benen så kan han springa riktigt fort och Björn på Axevalla är lite som fisken i vattnet så pass upp.
Björn lär försöka ta sig till ledningen tidigt även han och kan gå med värsta spetshotet utvändigt.
12 Ian B.R är jämn och säker och gör sällan ett dåligt lopp. Handikappas liksom favoriten av ett dåligt spår vilket gör att just vinstchansen kanske inte riktigt motsvarar procenten men med ett lopp i draget kan det räcka långt.
Skrällen :
11 Inspector Gadget vinner inte så ofta men gör alltid bra lopp och till 3% tycker jag han är streckvärd.
Van vid lägen som detta och jag inbillar mig att hans styrka kan vara extra gynnad av Axevallas långa upplopp. Kan gå tidigt även i detta lopp och göra loppet på egen hand.
Vår Vinnare :
6 Spectacular

Spelförslag :
DD 1 : 3 Chablis Ribb
DD 2 : 6-7-14

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.