Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Eskilstuna tisdag 23/3

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.

Gårdagens dubbel var som väntat favoritbetonad och inte mkt att skriva om.
Båda favoriterna vann vattentätt och 7ggr var ok odds till slut men inget att slå sig för bröstet över heller precis.
Kvällens dubbel ser desto mer svårlöst ut. Tveksamma favoriter och svåra loppscenarion att räkna på gör att jag får gå på en liten chansning i inledningen.
7 Ready Roc besitter överlägsna fartresurser mot dessa djur men har galopperat mer än vad man vill på slutet. Senast fick man i alla fall felfri avgång vilket jag ser som positivt och jag hoppas han håller sig i trav den här gången.

Dagens Dubbel 1 – 2640m Autostart
Favoriten :
1 Galileo Journey var inte sig själv senast och fick ta igen sig ett par veckor.
Återkommer nu från perfekt spår, inte haft spetsläge senaste fyra starterna och då har även framgångarna uteblivit. Är obesegrat från ledningen efter fem försök och med Kontio i vagnen lär man inte spara på krutet från start.
Distansen ska inte vara några problem och Katja Melkkos hästar brukar vara vältränade.
Det som oroar är att insatsen senast var riktigt lågmärke och han stannade lite väl mycket men förhoppningsvis var det bara en tillfällighet.
Lite märklig tidig favorit men det är jämnstreckat så behövs inte mycket för att det ska skifta mellan de tre mest betrodda.
Motbuden :
7 Ready Doc har ett helt ok spår för att vara spårtrappa och Jörgen S Eriksson lär köra framåt tidigt i loppet och det kommer svida för den som vill försöka ta emot.
Värsta motståndaren är nog han själv och de tre senaste starterna har han dummat sig med galopp.
Senast gick han i alla fall felfritt från start men kunde inte hålla ihop aktionen när man anföll halvvarvet från mål.
Det såg inte slutsålt ut i det läget och håller han sig bara i trav borde vinstchansen vara god då han har tveklöst bäst fartresurser i fältet.
4 Ricke är för mig loppets bortglömda häst. Endast streckad på ynka 2% just nu och det förvånar mig lite. Svarade bra från spets näst senast och starten efter ryckte man skorna i en tuffare omgivning och det föll väl ut. Samma balans ikväll och med lite tur i loppet tror jag han är långt framme.
10 Au Gratin är lika mycket streckad som 7 Ready Dock och 1 Galileo Journey vilket gör att han är helt ospelbar för mig. Nyttig häst som visserligen visat bra form och ska testas barfota nu men vinner alldeles för sällan.
Skulle de andra två komma bort är det klart att segerchansen stiger men procenten är på tok för högt i förhållande till vinstchans.
Inte en janne att han vinner detta lopp 3/10ggr.
2 Xanthis Daiquiri tycker jag har varit så där om jag ska vara helt ärlig. Plockar pengar hela tiden men det är ganska uddlösa avslutningar ändå.
Senast var i varje fall ett fall framåt då han blev störd i sista sväng under anfallsorder och tappade mycket. Kom tillbaka piggt över upploppet men frågan är om övriga var trötta eller han som var bra för dagen. Svårt att riktigt veta.
Tycker i varje fall att han är grovt överstreckad till 17% och inget för mig. Pass.
Skrällen :
5 Toreador har Svante Ericsson återigen överlåtit tömmarna till Mats Holmstedt de senaste två starterna och han såg fin ut näst senast som tvåa.
Senast var dock ingen höjdare men loppet var ryckigt kört och passar nog inte honom riktigt.
Distansen idag har han inget emot och rent tidsmässigt är han inte mycket sämre än de bästa men det ska givetvis klaffa lite också när man är streckad på bara 3%
Vår Vinnare :
7 Ready Doc

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
3 Up To Me vann från spets näst senast och gjorde det ok senast i tuff konkurrens från svårt läge.
Denna gång tror jag dock att spetschansen är väldigt liten och därmed sjunker vinstchansen rejält.
Kan givetvis vinna med ryggresa också men eftersom man förmodligen laddar för spets är risken överhängande att man sen blir fast på innerspår.
Tycker det är helt fel favorit och avstår spel helt.
Motbuden :
4 Zinco Jet är den som kanske borde vara favorit i loppet. Kommer inte vara med i någon spetskörning från start och kommer gynnas av körningen inledningsvis.
Ulf Ohlsson känns stabil att hålla i handen och ger säkert Zinco Jet en bra resa.
Borde ha bra vinstchans.
6 In Line Tooma har inte startat på länge men Jepson har nog inget val då han enbart går i spets.
Blir en helt annan häst i ledningen och nu rycker man skor och hänger på jänkarvagnen så det verkar inte som man tänker backa precis.
Risken är bara att det kostar att komma dit men går aldrig räkna bort med spetsläge.
10 Dark Roadster brukar stångas på V75 varpå dagens motstånd känns ganska ljummet faktiskt.
Dock tycker jag han gör bäst lopp där framme så rankas ner en aning men med tanke på att jag tror inledningstempot blir högt så kan det räcka ändå.
11 Golden News årsdebuterar från svårt läge men har bra fart. Kan vara en jätterysare om han får rätta ryggarna.
5 Give Me Ten vill även han till spets men jag tror inte någon kan svara In Line Tooma första biten.
Finns liten chans när dom är sida vid sida i starten för Klaus Kern är inte blyg om det krävs men risken är att inledningen blir alldeles för kvick.
Skrällen :
2 Seek And Destroy gillar ledningen även han men med alla startsnabba utvändigt tror jag Marcus siktar på en invändig löpning och att dom andra håller uppe tempot åt honom.
Har en vass speed med rätt resa och lite småintressant start här.
Vår Vinnare :
4 Zinco Jet

Spelförslag :
DD 1 : 7 Ready Doc
DD 2 : 2-4-6-10-11

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.