Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Kalmar måndag 15/3

FSport fantasy trav

Manfred satte GS75 igår på systemförslaget och nettovinst på drygt 32 000kr till alla andelsköpare.
Riktigt snygg spik bjöd han på i inledningen i form av 6 Spickleback Face till endast 16%.
Pressen på mig nu att leverera i veckan så till kvällens tävlingar på Mantorp så väljer jag att chansa med 8 Unacerveza Broline i första avdelningen då jag tycker spelvärdet är riktigt bra på den här hästen.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
4 Breidabliks Kahlua är den tidiga favoriten här och det är ganska rimligt med tanke på att han aldrig varit sämre än tvåa på sex starter.
Verkar ha rätt inställningen men idag är det ett svårt fjärdespår och inte alls säkert han kommer iväg speciellt bra därifrån. Snabba pengar på sig är också något man ska ta i beaktande men borde duga ganska långt även i nuvarande klass. Marc Elias kommer säkerligen försöka avancera fram emot tät så fort alla intagit sina positioner och kostar det inte för mycket kan det gå.
Vettig favorit men ytterst sårbar som jag ser det.
Motbuden :
12 Solkattens Ferrari har inlett året plusbetonat med två vinster och två galopper. Vinsten näst senast togs på V75 efter tidig ledning.
En av få i loppet som visat bra form men läget är struligt ikväll med ett fjärdespår på tillägg.
Visserligen van vid liknande förutsättningar och Kevin Oscarsson är duktig men segrarna på slutet är tagna av Örjan och det är ändå viss skillnad.
Ändå tidigt motbud.
8 Unacerveza Broline tycker jag har ett riktigt tilltalande utgångsläge här trots bakspår på första volten. Ensam där och Johan kan styra ut i andraspår direkt om han vill och borde hamna vettig på det. Visade riktigt bra uppfattning förra säsongen och har årsdebuten avklarad.
Galopperade visserligen efter ett halvvarv men reparerade storstilat till ett femtepris och visade bra form. Tycker faktiskt han är hyperintressant här och min chansvinnare.
11 Conrads Massiv återkommer efter lite vila här och formen kan nog vara något diffus men kapacitet finns. Barfota bak är positivt och Lövgren låter inte helt nedslagen på förhand.
Ändå aningen överstreckad.
6 Dennis K kan nog ta hand om ledningen inledningsvis och är i grunden inte så tokig även om han inte visat det på slutet. Bara storskräll.
Skrällen :
2 Scarybeary Lixarve tycker jag inte är så mycket sämre än favoriten på samma start men är bara streckad på 3% trots allt.
Har en bra avslutning och är startsnabb men ska nog helst ha ett lopp i ryggar.
Nu rycker man alla skor till denna starten vilket fungerat mycket bra tidigare.
Vår Vinnare :
8 Unacerveza Broline

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
5 Cash Valley kommer med fyra raka segrar och har verkligen imponerat. Näst senast trodde nog i alla fall jag att segerraden skulle brytas men gick med i anfall varvet kvar och avgjorde enkelt.
Något liknande krävs nog i kvällens lopp för känslan är att ledningen kommer vara upptagen denna gång av 1 Zlatan Knick.
Har visat att han kan vinna från alla upplägg så räknas tidigt igen och vettig favorit.
Motbuden :
1 Zlatan Knick blir givetvis det naturliga motbudet då han förmodligen tar ledningen om Christoffer Eriksson vill. Redan dubblerat antalet segrar från förra säsongen och båda just från ledningen men över kortare distans.
Kan duga om han får bestämma en bit då loppet är ganska ihåligt men är inte lika vass som favoriten.
Tycker han är något överstreckad till dagens start bara för han är spetsbud.
11 Kick The Dust Ås gör årsdebut och man rycker alla skor direkt.
Har visat tidigare att han tål att göra en del själv i loppen och är bara formen någorlunda här kommer han runda många, kanske alla?
Från bättre spår hade han rankats minst tvåa.
7 Mega Star har fått lopp i kroppen nu efter lång frånvaro och man verkar tycka att han tagit loppet på rätt sätt eftersom man rycker alla skor till den här starten.
Går egentligen bäst i spets och det blir nog svårt att nå den positionen idag men till 2% tycker jag man kan strecka vid gardering.
9 Arapaho Ghostdance är en typisk outsider för er som vill gardera brett. Tar nog rygg på Zlatan Knick i starten och kan få loppet. Formen dock svårbedömd men Kolgjinis hästar är alltid svåra att räkna på så streckar man är det på läget.
Skrällen :
4 Go West Young Man är bara streckad på ynka 1% i skrivande stund och kanske att man glömmer bort honom helt här i årsdebuten.
Tränaren tror på bra insats direkt och låter ganska positiv på förhand och man ska komma ihåg att även om inte raden är jättesmickrande så mötte han de allra bästa förra säsongen och skaffade sig med all säkerhet hårdhet.
Näst senast t ex vid femteplatsen så var han ute i en semifinal i Breeders där han mötte hästar som Hail Mary och Brother Bill.
Svårt att sia om formen men till 1% streckar jag alla dagar i veckan. Pass upp!
Vår Vinnare :
5 Cash Valley

Spelförslag :
DD 1 : 8 Unacerveza Broline
DD 2 : 4-5-7-11

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.