Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Axevalla tisdag 2/3

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.

Ja, det är inte lätt det där med raka dubblar. Favoriten blev nedstruken till ett opassande innerspår men lyckades tråckla sig ut och fick ta över ledningen tidigt men bensinen var slut i tanken alldeles för tidigt. Kanske att han är bäst på rulle ändå?
Kvällens dubbel körs på Axevalla över medeldistans båda loppen.
Tycker 2 Thengill var överraskande bra i årsdebuten senast och jag chansspikar faktiskt då jag tror att det kan bli lite kubbning inledningsvis. Är medveten om att det måste klaffa lite men loppet innehåller få hästar och då jag vurmade för honom senast trots årsdebut vill jag ge honom en chans till.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
1 Karat Band kommer åter efter lite vila och har lottats till ett perfekt utgångsläge här med innerspår bakom bilen. Riktigt snabb ut vid laddning och borde ha bra chans att försvara innerspåret med hjälp av solfjädereffekten men det finns några snabba utvändigt så kan bli svettig inledning.
Har 2/4 från spets och Åke Lindblom är som bekant inte blyg i loppen så trots årsdebut lär man prova i ledningen. Kan gå om han får dämpa en bit vilket är troligt med bara nio ekipage i loppet.
Motbuden :
2 Thengill vurmade jag för senast men man tog en riktigt passiv linje vilket kanske var väntat då han hade varit ifrån länge. Drogs bakåt från tredje inner när rygg ledaren gav upp helt på bortre långsidan och fick backas ut sist utv.
Kom ut i rygg på vinnande 10 Zinco Jet i sista sväng och avslutade vasst bakom vinnaren.
Såg riktigt smidig och fin ut för att vara årsdebut och jag räknar med ännu vassare insats nu.
Enda frågetecknet är varför man inte anmält barfota till denna start.
Kanske att man vill starta igång honom först och sparar hovarna?
I vilket fall snabb bakom bilen och som sämst rygg ledaren om man inte vill prova i andraspår den här starten. Jag ger honom en chans till då han var oväntat fin senast.
3 Queen Of Trixs har inte roligaste raden men var bra senast och nu blir det maxat i utrustningen med barfota runt om och jänkarvagn. Har farten för att utmana favoriten men viss dödensrisk.
4 Conrads Wilhelm var riktigt bra näst senast vid vinsten men fick också sitt lopp den gången.
Har en vass avslutning med rätt resa. Senast avslutade han ok men verkade inte riktigt få fäste?
Kan gå med rätt resa och lite tempo.
5 Peder Mykla tror jag inte har med segerutgången att göra men är väldigt startsnabb bakom bilen och är den som kan häxa till det för favoriten inledningsvis.
Gav upp helt i spets senast så man kanske släpper denna gång även om man tar sig förbi i starten?
Skrällen :
8 Smokey Herman har mest felat på slutet men vi vet vad han kan när han håller ordning på benen.
Nu blir det maxat även här med barfota och jänkarvagn och spåret är givetvis inte bra men med bara nio ekipage i loppet borde han som sämst hamna i fjärde ytter och kan gå med i anfallen på bortre lång. Till 5% är han absolut streckvärd vid gardering.
Vår Vinnare :
2 Thengill

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
6 C.M.T.Queen Bee brukar vara jämnheten själv men har inte varit till freds sina två senaste starter och man har inga direkta förklaringar heller vilket gör att jag tycker man bör dra öronen åt sig lite när hon närmar sig 50% på strecken. Bra bakom bilen och har 4-2-0 på sju försök där så givetvis skulle det underlätta om Micke J kom dit vilket är ganska troligt när hon är nedstruken ett hack.
Bra favorit men bör garderas på tveksam form.
Motbuden :
3 Listas Behindbars kommer göra allt för att försöka svara favoriten i spetskörningen men tveksamt om det lyckas. Misslyckas man bör det bli rygg på den samme och det är ju inte fel det heller på Axevallas långa upplopp. Gjort två klart bra insatser på V75 och verkar ha formen på topp jämfört med favoriten. Utmanar.
11 Almond Paste är en norsk gäst som gjort det bra på svensk mark tidigare. Tråkigt spår men har en bra avslutning och felfri brukar hon vara med och slåss om segern.
10 Alibi vann senast efter en perfekt resa och ska inte överskattas på den segern. Tror hon får svårt att upprepa den bedriften från bakspår mot detta motstånd. Pass.
Skrällen :
7 Quickly S.W har höga toppar när hon tävlar som bäst och nu rycker man skorna för att få lite mer explosivitet i spurten om luckan kommer. Ska helst smygas in i det längsta och Jepson är intressant som skrällbud.
Vår Vinnare :
6 C.M.T.Queen Bee

Spelförslag :
DD 1 : 2 Thengill
DD 2 : 3-6-7-11

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.