Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Boden fredag 26/2

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Tony Afrika fick äntligen vinna igår men det var endast läpp ifrån att mitt skrällbud 2 Crossfire Simoni hann fram. Näst minst spelad i loppet var i alla fall väldigt skevt.
Riktigt fräsch är han nog inte Tony så det var strongt att hitta nya krafter mitt på upploppet.
Nu spelar det inte så stor roll för mina lir eftersom 3 Zoccoloduro O.P kastade sig i galopp när han bekvämt kom till ledningen o sen var den dagen förstörd.
Fredagens dubbel körs på isbanan i Boden och trots att 1 Mr Sånna blir stor favorit i inledningen så tror jag vinnaren i loppet kommer från tillägg då distansen är dryg och favoriten visar tveksam form.
Raka dubbeln blir 13-1 men garderar då mycket kan hända över distansen.

Dagens Dubbel 1 – 2640m Voltstart
Favoriten :
1 Mr Sånna står riktigt bra till i detta lopp och med bara sex ekipage på första volten borde vägen mot ledning vara öppen.
Väldigt kapabel valack de dagar han fungerar men de tre nollorna på slutet oroar givetvis som storfavorit. Det finns lite orsaker till plumparna men tycker det låter mest som ursäkter faktiskt och vill nog se en prestation innan jag litar på att formen finns där.
Har gått bra från svåra lägen innan så det kan inte bara vara det som har ställt till det i loppen då man stannat betänkligt på senare tid.
Distansen är dryg denna gång vilket brukar vara ett plus men kan lika gärna ge riktigt stumma ben till slut om formen inte finns där. Svårbedömd.
Motbuden :
13 Zorro Swing vet jag gillar vintertiden och var ute i lopp så sent som i tisdags där han avgjorde enkelt efter en passande resa. Segern innan det finns inte med i raden men var i oktober över samma distans som idag och från liknande läge.
Med tanke på att han visade fin form i tisdags så förväntar jag mig en bra prestation här om han tagit loppet på rätt sätt. Springspår är gynnsamt och jag tror han kommer iväg riktigt bra härifrån och till bara 11% tycker jag han är omgångens fynd.
Han snittar vinst i var fjärde start och har varit top 3 i 36/83 starter vilket är starka resultat.
Jens har haft hästen hela tiden och känner honom väl.
Intressant här.
14 Callela Leonard gör bra prestationer mest hela tiden men såg lite knackig ut senast vilket han inte brukar göra. Går ner lite i klass här men står också jobbigt till. Distansen är dock lång så det hinner nog lösa sig. Med en bättre insats även senast hade han nog knackat på dörren som favorit trots läget men funkar bra på vinterbana så klar andrahäst för mig.
15 Hesiod kan ju massor och att kalla honom ickevinnare är ganska hårt tycker jag. Ingen vinst förra året men hälften av starterna top 3 och det i lopp mycket värre än detta.
Visade även fin form senast när han från svårt läge hamnade ok på det och spurtade piggt till andraplatsen. Finns en drös med bra ryggar att gå i här och kanske kommer efterlängtade segern nu med Magnus i sulkyn.
3 Yakari verkar dra på sig en hel del streck och säkert för han gillar distansen och har ett bra utgångsläge. Dock tycker jag han möter lite för bra motstånd här och ska jag leta skrällar så vill jag har en speedig häst som kan få en passande resa, inte en stark slugger. Pass.
Skrällen :
9 Sambucus P.R har två plumpar på vinterbana denna säsong men har bra facit från tidigare säsonger så vi får anta att det har varit tillfälligheter. Hästen vill ha den där smygresan och komma till slut så det blir mycket nollor i raden de gånger det inte klaffar i loppen.
Kommer från en bra prestation och skulle det klaffa med resan här kan han bli en riktigt kul överraskning till bara 2%.
Vår Vinnare :
13 Zorro Swing

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
1 Mellby Guava har fortsatt kanonform och ett perfekt utgångsläge här. Vid plumpen näst senast blev allt fel och Magnus ville inte ta dödens med henne så istället satt man fast med krafter kvar i mål. Här siktar man på att leda loppet från start till mål och vettig favorit.
Motbuden :
8 Rally Funny är nog värst emot trots läget och årsdebut.
Står bra inne i loppet på pengarna och brukar gå bra efter uppehåll så kommer man bara till från läget så ska han kunna utmana favoriten. Speciellt om han inte får ledningen utan skulle sitta fast invändigt. Första motbudet.
3 Jetline vinner inte så ofta nu för tiden men fick till det näst senast efter bra resa.
Ok i starten efter och passande utgångsläge här för att återigen få ett bra lopp.
4 Ava är lite samma som 3 Jetline. Jämn och nyttig men kräver sitt lopp för att vara som bäst.
Bra utgångsläge och funkar fint på vinterbanan.
Kan gå.
Skrällen :
6 Atlas Eagra är en riktig vinterhäst som vunnit 7/8 segrar med just vinterbalansen. Hanna väljer själv att köra Ava och överlåter tömmarna till Jenny Engfors och jag tror man kommer avancera tidigt i loppet här då han är mer stark än speedig. Till 2% tycker jag man kan strecka om man garderar.
Vår Vinnare :
1 Mellby Guava

Spelförslag :
DD 1 : 9-13-14
DD 2 : 1 Mellby Guava

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.