Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Axevalla tisdag 9/2

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Synd på gårdagen där min skräll 2 Lennox Laday fick ge sig i sista stegen mot jätteskrällen 3 Jetline. Lennox fick nog gå ut lite för tidigt för att det skulle vara optimalt men favoriten var i alla fall blöt från spets som väntat så hoppas någon sparade en slant där i alla fall.
5 Magnifik Brodde vann säkert i inledningen och gav faktiskt 1.88 i odds som fast vinnarodds på en konkurrent till ATG så det nöp vi direkt. 1.43 stannade oddset på hos ATG så det kändes som ett fynd oavsett om han hade vunnit eller ej.
Kvällens dubbel får det att knyta sig lite i magen då jag inte gillar att 8 Claw blir så stor favorit från ett så dåligt spår så jag måste gardera. Dock är det svårt att hitta vettiga motbud då han höjer sig en bra bit över övriga men jag hoppas att 11 Sweet Boy slinker igenom från start och körs offensivt.
I avslutningen tror jag 1 Flexible Launcher har vettig vinstchans men dubblar med intressanta 11 Fantasia Sisu ifall hon får det rätta loppet då hon går ner i klass till den här starten.
Men håll i plånboken för värdet är sisådär på kvällens dubbel.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
8 Claw blir ovanligt stor favorit för det kalla spåret men Kim Eriksson verkar ganska positiv till starten och visst möter han mycket lättare motstånd än vanligt.
Det är inte många ettor i raden på motståndarna så visst kan det gå men det måste klaffa lite också.
Axevallas upplopp är dock långt så tid finns nog att plocka ner dom i tid.
Vettig favorit om än dock överstreckad.
Motbuden :
2 Alibi känns som vettigaste motbudet då hon gjorde ett bra lopp senast då hon fick dra tåget i tredjespår sista halvvarvet och höll riktigt bra till tredjepriset.
Här sitter hon i andraspår direkt och kommer således få en bättre position än favoriten inledningsvis för jag tror inte man kommer vara med och köra om ledningen då hon går bäst med ett lopp på rulle.
11 Sweet Boy verkar dra på sig en hel del spel då han segrade senast. Det var dock från ledningen på Färjestad och att anfalla bakifrån på Axevalla är en helt annan grej.
Det som talar för att Kristian Lindberg ofta kör offensivt med den här herren och skulle han lyckas slinka igenom från bakspår tror jag han kommer avancera tidigt mot ledningen då övriga är rätt så blöta. Tidigt avancemang är nog att vänta över korta häcken hur som haver.
Frågan är bara om favoriten hinner före?
7 Tiger Man E.P. är lite av ett långskott men tycker han blir aningen bortglömd här.
Inte startat på svensk mark sen 2018 men var då storfavorit till 1.32 med Goop i Jollen och blåste till ledningen från spår 3 men fick ge sig sista biten mot Lugauers Hennesy Boko.
Dom har gått olika vägar sen dess men i grunden tror jag Tiger är en rätt bra häst och är ett lite osynat kort nu när han återvänder till svensk mark. 2% är värt en chanspeng.
6 Svempa Laday är nog den som kommer ta sig till spets där han på tre starter har en seger och ett andrapris. Dock tror jag inte han är mogen att stå hela vägen hem och antingen måste man släppa och hoppas på lucka eller chansa i spets. I vilket fall tror jag vinst är långsökt.
Skrällen :
9 Marengo har två misslyckade insatser bakom sig men har fått vila lite och återkommer förhoppningsvis lite fräschare nu. Bra innan det och har ett fint smygläge här.
Visade starterna innan att han kan gå en låg 13-tid över distansen vilket borde kunna räcka en bit om han är på rätt humör. 2% är intressant om man garderar.
Vår Vinnare :
8 Claw

Dagens Dubbel 2 – 2140m Voltstart
Favoriten :
10 My Dream Art blir favorit här efter två bra insatser på slutet varav en andraplats i ett ramlopp till V75 senast som Upstate Face vann men han närmade sig hela upploppet ner.
Formen verkar vara i antågande och hans avslutning är tung över Axevallas upplopp men motstånd saknas inte.
Motbuden :
1 Flexible Launcher står 20m bättre än de värsta motbuden och jag gillar verkligen Linda Sedströms körstil och i spets är han obesegrad efter två försök.
Lyckas man hålla upp täten här tror jag han blir svårslagen men det är lite osäkert hur rapp ut han är i volt. Borde kunna hitta ut tidigt i vilket fall och spelvärdet är bra när han borde vara favorit tycker jag.
15 Milord tycker jag är klart bäst på tilläggs volten och speciellt då Jepson verkar ha fått fart på den här gamla valacken. Tråkigt läge men har en bra långspurt och Jepson brukar hitta vägar som få gör så kändå lite vinstfarlig här.
11 Fantasia Sisu tog bara en seger under fjolåret men har visat riktigt bra form på V75 på slutet och går ner ganska rejält i klass till den här starten.
Ska ha rygglopp för att vara som bäst och Josefine Ivehag är duktig och 9% är spelbart.
13 Önas Nougat är lite påpassad här men 14% tycker jag är på tok i överkant då han är allra bäst i ledningen. Ulf Ohlsson är givetvis plus men jag tror han får svårt att runda samtliga.
Skrällen :
4 Iglesias Boshoeve vill till ledningen men har ett snävt fjärdespår i volten vilket inte gynnar honom alls. Passas dock om någon invändigt stryks för då ökar vinstchansen markant.
Annars är nog risken stor för tappstart och då blir det svårare men kan skrälla ändå.
Vår Vinnare :
1 Flexible Launcher

Spelförslag :
DD 1 : 7-8-11
DD 2 : 1-11

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.