Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Örebro tisdag 2/2

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Som jag slet mitt hår under gårdagen. Tjatar konstant om ”värde” på olika hästar och även om jag skrev att 10 Rajah Silvio var ”farlig att nonchalera” så såg man ju med blotta ögat att han stod väldigt bra inne i loppet och att värdet fanns där. Retar mig grymt mycket att man går på en blek Rally Gunnar bara för han stod så bra till att få ta över spets tidigt. Fick köra i 24-tempo andra femhundringen och hade ändå inget svar när dom anföll i sista sväng.
Grovt underbetyg för dagen och ska givetvis vinna det loppet.
Till kvällens tävlingar så står stall Redéns hästar i fokus och även om så inte är fallet så här kvällen innan så borde både två bli favoriter.
I skrivande stund är 3 Give Me Ten mer än dubbelt så mycket streckad som 5 Valley Brodde vilket trots Jepson som kusk är helt uppåt väggarna så jag går rakt ut på 5 Valley Brodde.
Inledningen är jämn och Kontio har en bra häst i 12 Flavienne Lascaux som jag lämnar utanför systemet vilket kan vara farligt men det är tufft att ta 20m på hästarna på start.
Tycker 8 Global Broadcast är intressantast ur spelsynpunkt då han kommer garanterat få ett kanonlopp härifrån men det är lite för glest emellan vinsterna för att tro han bara vinner.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
9 Erin Zet blir som brukligt med Redéns hästar ganska stor favorit här trots årsdebut.
Gjorde fem starter som 3-åring och fick med sig en seger men tog pengar i samtliga starter vilket är ganska ovanligt som färsk på tävlingsovalen.
Möter väl överkomligt motstånd här men har pausat och även om Daniels hästar alltid är väl förberedda så är det en grön tjej som spelas till stor favorit från ett lite besvärligt läge.
Visade dock fin fart under fjolåret så vinstchansen bör vara god men värdet förkastligt dåligt då jag knappast tror hon vinner loppet varannan gång.
Motbuden :
12 Flavienne Lascaux har 20m att hämta in på favoriten men har i gengäld mycket fler starter innanför västen och en helt annan hårdhet som kan fälla avgörandet här.
Mycket fin i två raka i december och gjorde sen ett fullgott lopp som fyra på V75 innan hon gjorde bort sig med startgalopp senast.
Enda som oroar en aning är att jag tror hon är absolut bäst i ledningen. Går dock hela vägen in i mål men håller mest sitt tempo så är sårbar vid en speeduppgörelse.
5 Whitelighttrotter är ytterligare en som är ute efter ledningen trots ett lite snävt femtespår då hon går allra bäst när hon är med där framme direkt. Rygg ledaren funkar också visade hon näst senast då hon avgjorde lätt när luckan kom. Senaste starten är bara glömma då allt blev fel och hon fick trava i dödens. Luring.
6 Annie Flame imponerade senast vid första segern då hon avgjorde trots sista varvet i tredjespår.
Markus låter uppåt och här siktar han på spets från ett perfekt utgångsläge.
Ska sägas dock att det är hårdare emot den här gången och hon har gjort bort sig ofta vilket hamnar på minuskontot.
1 Fröken Marie letar fortfarande efter första segern och den kan mycket väl komma här från ett perfekt utgångsläge. Var två bakom Redéns Mister Hercules i somras men då var det första barfota och nu är det skotvång.
Mötte dock en hel del hårda hästar i fjol vilket säkert gav hårdhet och har fått två lopp i kroppen nu efter vila. Tappade formen i slutet av förra säsongen men var väldigt fin innan det och vore värd en seger på kontot.
Tobias vill satsa på spets och kommer han dit kör han där så länge det går. Har favoriterna lite trafikproblem på vägen kan det hålla länge. Ganska spelvärd till endast 9%.
8 Global Broadcast får ryggen på Fröken Marie i starten och kan komma igenom riktigt bra härifrån då han visat att han är snabb ut ur volten. Brukar möta tuffa hästar och gjort det bra och Djuse i sulkyn är alltid ett plus.
Skrällen :
3 Quite A Barbara tappade helt formen i slutet på året och har fått ta igen sig och ladda om batterierna till denna start. Kan en hel del när det stämmer och från ett bra utgångsläge tycker jag 1% är förvånande lite.
Vår Vinnare :
5 Whitelighttrotter

Dagens Dubbel 2 – 2100m Autostart
Favoriten :
3 Give Me Ten verkar lite förvånande bli favorit på strecken?
Dundrar alltid till spets och jag brukar tvivla på Klaus Kerns köregenskaper då han ofta kör lite för optimistiskt. Därför är det extra intressant att se Jepson i sulkyn och jag tycker hästen går från småkall till hyperintressant med den förändringen men förblir han favorit ligger spelvärdet i så fall på 5 Valley Brodde som är en mycket bättre häst på alla sätt.
Motbuden :
5 Valley Brodde inledde fjolåret med tre raka segrar men är svår att hålla fräsch en längre tid. Att han skulle ha kunnande att plocka ner detta gäng från dödens tvivlar jag inte en sekund på och Redén har nog väntat tills läget är det rätta innan han startar.
Som jag ser det är det galopp emot och det känns tryggt att luta sig mot Ulf Ohlsson som kör väldigt vårdat.
8 Young Da Vinci är känd för sin styrka och brukar starta i längre lopp än detta men faktum är att statistiken visar att han gjort sina bästa lopp och merparten av sina segrar (6/9) över aktuell distans.
Tråkigt spår dock och behöver nog att Valley Brodde strular eller att Give Me Ten rusar för att göra sig gällande härifrån. Klart streckvärd dock.
Skrällen :
7 Zeus Bi är snäppet under de bästa i loppet men har fått ett lopp i kroppen nu och det märktes att det fattades lite i årsdebuten men höll bra ändå från dödens som trea.
Vår Vinnare :
5 Valley Brodde

Spelförslag :
DD 1 : 1-5-8-9
DD 2 : 5 Valley Brodde

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.