Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Färjestad måndag 2/1

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Februaris första dag och jag verkligen längtar efter varmare väder och få besöka en travbana och höra hovarna mot underlaget över upploppet.
Björn Goop, vilken stjärna. Älskar att han gav Bazire en bredsida på franskt maner.
Tre vinster i Prix d´ Amérique på fyra år gör honom inte bara historisk utan också hetaste kusken i världen. Han är värd alla framgångar. Stort Grattis Björn!
Nu till vardagstravet och kvällens tävlingar på Färjestad. Katja Melkko står i fokus med två bra chanser men båda har byngliga utgångslägen och det kan bli noll segrar lika gärna som två.
Bästa chansen tror jag 3 Rally Gunnar har i inledningen som gjorde ett par riktigt bra lopp i slutet på förra året. Återkom efter lite kortare vila senast och såg rapp ut efter ett snällt lopp.
Blir nog annat upplägg med loppet i kroppen och är hästen att slå i inledningen tycker jag.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
3 Rally Gunnar från stall Stenströmer är den tidiga favoriten och har fått ett lopp i kroppen nu efter lite kortare vila. Fick ett smörlopp senast med rygg på ledaren och perfekt lucka ut i andra utvändigt halvvarvet från mål. Hade grepp mitt på upploppet men fick ge sig sista biten.
Ändå plusbetonad insats.
Tar kanske inte ledningen av egen kraft men kan nog bli släppt dit tidigt.
Borde ha vettig chans från fint utgångsläge och klart första hästen.
Motbuden :
9 Big Shot har verkligen utvecklats i regi Katja Melkko och vann sånär senast efter tidigt tagit över ledningen. Stark och rejäl så Kontio tar nog tidigt dödens för att styra loppet därifrån.
Kan gå om favoriten får lite trafikproblem.
10 Rajah Silvio har ingen rolig rad men den här herren kan flytta på sig om han bara hittar formen.
Riktigt grundkapabel och normalt sett en häst som strider om vinsterna på V75 så möter väldigt mycket enklare motstånd här än normalt.
Måste dock hitta gnistan igen och den kanske kommer nu när han känner att han rår på dom.
Farlig att nonchalera.
5 Ingemar Palema är en rusare som ofta tar spets men borde vilja släppa spets denna gång.
Tror inte han har med segerstriden att göra men kan vara den som gör att bakspårshästarna kommer in i loppet på ett bra sätt.
1 Claude Debussy hade ett litet mellanår förra året men insatserna på slutet vittnar om att formen är bra. Galopperade bort ytterligare en tätplacering senast men är lite utelämnad från innerspår här.
Med lucka kan han absolut vinna.
Skrällen :
4 Mood Indigo gör vassa lopp emellanåt och har hela nio segrar på 58 starter så 1% är lite i lägsta laget. Gynnas av bilstart och från ett bra spår bör han komma vettigt på det.
Vår Vinnare :
3 Rally Gunnar

Dagens Dubbel 2 – 2640m Voltstart
Favoriten :
8 Carat Du Goutier var bra som trea senast på V86 och lever på sin styrka varpå distansen passar bra. Tillägget på 40m är han van vid så det borde gå bra men ökar svårighetgraden för favoriten.
Brukar avancera upp i dödens och gör bra lopp därifrån. Skulle han bli släppt till tät är nog loppet över. Absolut bästa hästen men kan få problem med tempot och riskerar förlora på speed.
Bör garderas.
Motbuden :
1 Choco Garline har fått lopp i kroppen efter vila och var bra som fyra efter ett rygglopp. Står fint till för att hålla upp ledningen här där han har 2/3. Springer han en låg 15-tid kan det bli tufft för hästarna på tillägg att hinna fram. Passas till endast 6%.
12 Conrads Wilhelm gjorde en vass årsdebut senast från svårt läge. Spurten bet bra över Axevallas långa upplopp och formen verkar vara på gång. Kan skrälla med de rätta ryggarna på vägen.
5 Stud Muffin är stark och bör passa på distansen. Gjort det bra i monté men funkar fint bakom vagn med. Kan tänkas.
3 Bransbys Juke Box var ute i stentufft lopp senast och var riktigt blek. Bra i två raka innan det men med insatsen senast på näthinnan samt att Crebas säger att han har haft problem med sjuka hästar i stallet gör att han får rankas ner lite.
Skulle han vara fräsch så räknas han tidigt. Kolla värmning är hett tips.
7 Flash Teemer gillar distansen och vann näst senast för att sitta fast loppet efter. Verkar ha form men jag tycker han vinner alldeles för sällan för att jag ska strecka ikväll. Pass.
Skrällen :
11 Furious Francis börjar komma till åren och har inte vunnit på svensk mark sen 2016 men plockar pengar nästan varje lopp och gillar längre distanser.
Van att möta riktigt bra hästar och insatsen senast var bra som fyra.
Att han bara är streckad på 2% är väl för hans brist på segrar på slutet men har hög grundkapacitet och kan nog skrälla här.
Vår Vinnare :
8 Carat Du Goutier

Spelförslag :
DD 1 : 3 Rally Gunnar
DD 2 : 1-3-8-11-12

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.