Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Färjestad måndag 4/1

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.

Tillbaka till vardagen efter alla extra V75:or som varit under helgerna.
V75 i all ära men jag gillar ändå vardagstravet mest. Övriga spel känns rätt så sönderanalyserade och det är svårt att hitta unika vinnare på de spelformerna.
Kvällens dubbel körs på Färjestad och jag är laddad till tusen.
Inledningen känns lite svårlöst men jag väljer att chansa bort favoriten då han är ganska överspelad till trots och eftersom jag tror på favoriten i avslutningen så tycker jag spelvärdet ligger i att chansa bort Missing Tooma som behöver ha hjälp på vägen för att räcka till seger.

Dagens Dubbel 1 – 2640m Autostart
Favoriten :
3 Missing Tooma hade pustat lite inför senast och var helt ok som trea men det var inte det där rätta trycket i honom ändå tycker jag. Att han ska bli så pass klar favorit här tycker jag känns ändå lite märkligt. Speciellt då distansen är lång och han inte är något spetsbud initialt.
Loppet är dock ihåligt och han kan mycket väl visa sig starkast till slut men spelvärdet är lågt.
Motbuden :
1 Aces High vann senast från ledningen efter att ha fått den gratis halvvarvet från mål när Gazza B.R rullade över i galopp. Ska dock inte be om ursäkt för segern och har varit bra från svåra lägen innan det så var nog värd en fullträff.
Tror dock inte man kör i ledningen över den dryga distansen men kommer garanterat få ett bra lopp och känns mest spelvärd på full form.
7 Veritas Grif tycker jag är lite småintressant här till bara 7%. Brukar köras offensivt från framspår och kan nog få ta över ledningen här vilket är gynnsamt på Färjestadsovalen.
Kan ha en tendens att hetsa upp sig emellanåt vilket givetvis inte är gynnsamt över lång distans.
Ändå intressant från spets.
11 Leo Leo var riktigt dålig faktiskt senast och man blir lite nojig om det var skotvånget som spökade eller om det bara var en tillfällighet. Ska normalt sett duga väldigt långt annars här.
Mycket bra i två raka segrar från ledningen innan det så läget oroar en del också.
Kan vara värt att kolla om han har fäste i värmningen eller om man ska avvakta spel?
2 Nisse Roc hade ordning på benen senast och höll bra efter en invändig resa som resulterade i dödens halvvarvet från mål. Gick i mål som tvåa utan att riktigt hota om segern men här är läget återigen bra och klarar han bara av starten så kommer han få ett bra lopp. 16% känns dock lite i högsta laget och rankas ner en aning.
Skrällen :
6 Quite A Charm har fått ett lopp i kroppen nu efter vila och var väl bara sådär i comebacken men läget var krångligt och hon tog pengar i alla fall. Nu får man proffskusk i vagnen vilket ändå är en indikation på att man tror på förbättring. 1% på en i grunden rätt så bra tjej känns spelvärd med Kaj Widell i vagnen.
Vår Vinnare :
1 Aces High

Dagens Dubbel 2 – 2140m Voltstart
Favoriten :
1 Polly Anenue var en riktig unghäststjärna hon Berne Gustavsson som sköljde genom klasserna innan det tog lite stopp i utvecklingen. Vann inget lopp förra året men var ute i tuffa sällskap och visade senast att formen sitter där.
Tog ledningen från spår två i volten och slog en så pass bra häst som Zeta Kronos men fick stryk av Vikens Fingerprint sista biten. Inga sådana motståndare ikväll och hon bör återigen ha toppchans att hålla upp ledningen här och det skulle förvåna mig mycket om det är någon i detta gäng som plockar ner henne. Det känns som att loppet kommer avgöras i starten.
Mycket bra vinstchans.

EDIT: STRUKEN HÄST!
Motbuden :
3 Vikens Brummer är också kvick ut ur volten och chansen till seger ligger nog i att lugga favoriten på spets. Startsnabbhet och form hänger ofta ihop dock och senast var han snudd på usel. Visserligen var det tätare mellan starterna och mycket tuffare emot så kan varit en tillfällighet och är första och enda (?) vettiga motbudet?
9 Quite E Wood satt fast senast med krafter kvar och har två lopp i nya regin nu.
Skulle det bli lite kubbning från start så har han en bra avslutning att tillgå men behöver nog lite hjälp på vägen för att räcka ända till seger.
Skrällen :
10 El Cantante är en strulputte som bara fick tre starter innanför västen förra året och galopperade i samtliga starter. Börjar komma till åren men har hög segerprocent de gånger han går felfritt så till 3% kanske man vill strecka en outsider med hög grundkapacitet.
Vår Vinnare :
1 Polly Anenue

Spelförslag :
DD 1 : 1-7-11
DD 2 : 3-71 Polly Anenue är (STRUKEN)

Då favoriten blev struken i andra avdelningen väljer jag att spela en mindre peng med de två spetsbuden 3 Vikens Brummer och 7 Mood Indigo. Den av de som tar spets borde ha vettig chans att hålla undan. Men håll nere insatserna.

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.